GENEL - 19 Mart 2018 Pazartesi 17:42

Geleceğin Mehmetçikleri Jandarma Karakolu’nun açılışını yaptı

A
A
A
Geleceğin Mehmetçikleri Jandarma Karakolu’nun açılışını yaptı

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli Beldesinde 2013 yılında kapanan Jandarma Karakolu açılış töreninde protokol üyeleri ile birlikte geleceğin Mehmetçikleri olan küçük çocuklar açılış kurdelesini kesti.

Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Bereketli Beldesinde 2013 yılında kapanan Jandarma Karakolu açılış töreninde protokol üyeleri ile birlikte geleceğin Mehmetçikleri olan küçük çocuklar açılış kurdelesini kesti.


Bereketli Jandarma Karakolunun açılış konuşmasını yapan Tokat Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, 16 Mayıs 1991 tarihinde açılan Bereketli Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 22 yıl hizmet verdiğini ve 02 Mayıs 2013 tarihinde kapandığını söyledi.


Arıkan, “14 Haziran 2016 tarihine kadar emniyet ve asayiş hizmetleri Reşadiye Jandarma Karakolu tarafından sürdürülmüştür. Bereketli Beldesinde ve civar köylerde meydana gelen olaylara zamanında müdahale etmek ve vatandaşa hizmet verebilmek maksatlıyla Bereketli Kasabasında yeniden karakol açma ihtiyacı doğmuştur."dedi.


Konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişimindeki yaşanan olayları hatırlatan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, peygamber ocağında peygamber ismini almış ordumuzun elbisesini çalmış bir takım teröristler çaldıkları silahlarla bu milletin üstüne yürüdüklerini ifade ederek, “O, gün bu millet tankların önüne rdu, tankların üstüne çıktı, tankların altına yattı ve buna fırsat vermedi. Avrupa’da ya da Dünya’nın birçok yerinde dediler ki artık Türk ordusu güç kaybetti, Türk ordusu itibar kaybetti, Türk ordusu zafiyete uğradı. Bundan sonra Türk ordusu hiçbir hareket yapamaz dediler. Ama asıl 15 Temmuzdan sonra hemen bir ay sonra Erbap, Cerablus, Afrin’de teröristleri temizledik. Asıl 15 Temmuzdan sonra ordumuz daha da güçlendi. Çünkü bu millete karşı, bu ülkeye karşı, demokrasiye karşı içlerinde düşmanlık olan bir takım hainler ayıklandı. Ordumuz gerçek hürriyetini kazandı ve büyük başarılara imza atmaya başladı. Dün tankların üstünden asker indiren bu millet, Afrine bu askerleri omuzlarında tanklara çıkararak gönderdiler. Bu millete mensup olmak, böyle bir milletin mensubu olmaktan da daha büyük bir onur, daha büyük bir şeref yoktur” dedi.


Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman ise, “Jandarma Karakolumuzda, bu güzel topraklarda yine bu maksatla vazifesini icra edecek olan askerlerimizle yeniden buluştu. Karakol demek aslında bayrak demek, güzel bayrağımız, şanlı bayrağımız. Bu topraklarda bir kez daha dalgalanma fırsatı buldu. Kıymetli hemşehrilerimiz, karakollarımız sizlere ait, özellikle muhtar kardeşlerimiz bu karakollar da temasınızı en üst seviyede tutmanızı istiyorum. Çünkü burada üretilecek olan her türlü hizmet siz birlik ve beraberlik içerisinde sizlerle beraber yürütülecek başarıya ulaşacak” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri ile açılış kurdelesini küçük çocuklar ile birlikte yaptı. Açılış sonrası kurbanlar kesilerek dua edildi. Karakolun açılmasında emeği geçen Bereketli Belediye Başkanı Necati Şahin’e Giresun Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç ve Tokat Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan tarafından teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.


Bereketli Jandarma Karakolun açılışına Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Deniz Çezik, Giresun Jandarma, Bereketli Belediye Başkanı Necati Şahin, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Doğanşehir’de toplu açılış Doğanşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan hizmet ve yatırımların açılışı Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nda düzenlenen toplu açılış töreniyle gerçekleştirildi. Doğanşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve içerisinde Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni gerçekleşti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt’un ilçeye kazandırdığı eserlerin toplu açılış töreni gerçekleşti. Törende konuşan Başkan Zelyurt, Açılışı yapılan projeler arasında Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi bulunuyor. Açılışı yapılan projelerin hayırlı olmasını dileyen Başkan Durali Zelyurt, "Doğanşehir Belediyemizin eserler üstüne eserler koyarak ifade ettiğimiz, vatandaşımızın gönlünü fethettiğimiz yeni 3 eserimizin içinde bulunduğumuz Doğanşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Doğanşehir Gençlik Merkezi, ve Vahap Küçük Millet Bahçesi dahil olmak üzere inşallah uğurlu ellerinizle birlikte, dualarınızla birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Merkez, kırsal gözetmeksizin çalışacağız demiştik, Değerli, aziz hemşerilerim, Bizi biz yapan, size hizmet etmek. Bizi biz yapan değer, sizlerin dertleri ile hemhal olmak, mahallelerimizin dertleriyle hemhal olmak, bir olmak, beraber olmak. Ne diyor Cumhurbaşkanımız; bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Doğanşehir olacağız diyorum. Buraya katılımınızdan dolayı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum, sağ olun, var olun diyorum" dedi.