GENEL - 12 Mayıs 2018 Cumartesi 12:35

Gelen acı haberle gözler yeniden Kelkit Çayı’na çevrildi

A
A
A
Gelen acı haberle gözler yeniden Kelkit Çayı’na çevrildi

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde HES göleti mazgallarında bulunan ayakkabıdaki bulguların kaybolan çocuklardan Bayram Erol’a ait olduğu tespit edilmesi sonrasında gözler yeniden Kelkit Çayına çevrildi.

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde HES göleti mazgallarında bulunan ayakkabıdaki bulguların kaybolan çocuklardan Bayram Erol’a ait olduğu tespit edilmesi sonrasında gözler yeniden Kelkit Çayına çevrildi.


Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 18 gün önce Kelkit Çayı’nda kaybolan muhtar Ayhan Cebe’yi bulmak için yapılan arama çalışmaları sırasında 29 Aralık 2015 tarihinde kaybolan çocuklardan 10 yaşındaki Bayram Erol’a ait olduğu tespit edilen bulgulara ulaşılmasının ardından bölgede arama çalışmalarına hız verildi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) arama kurtma su altı ekipleri HES göletinde çalışma yaptı. Dalgıçlar bulanık suya dalarak tabanda trafik kazasında Kelkit Çayında suda kaybolan muhtar Ayhan Cebe ve çocuklara ait başka bir bulguya ulaşabilmek için çalışma yaptı. Tokat AFAD ekipleri de Kelkit Çayı kenarı ve çevresinde arama tarama çalışması yaptı. Yapılan çalışmaları Bayram Erol’un babası Ömer Erol, babaannesi Rukiye Erol, kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı’nın babası İbrahim Taşçı ile suda kaybolan muhtar Ayhan Cebe’nin akrabaları takip etti.


Kayıp çocuklardan Dursun Kağan Taşçı’nın babasının endişeli bekleyişi devam ediyor


Oğlundan 2.5 yıdlır haber alamayan Dursun Kağan Taşçı’nın babası İbrahim Taşçı, çalışmaları endişeli gözlerle taklip etti. Baba Taşçı, Bayram’ın bulunmasının üzücü olayı açığa çıkarmış olduğunu belirterek, "Akşam üzere 21.30’da evin önündeki kalabalığı görünce olayı öğrendim. Bugün de arama çalışmalarının devam edeceğini söylediler" diye konuştu.


"Bayram döner diye bekliyorduk"


Bayram Erol’un babası Ömer Erol’da çalışmaları Kelkit Çayı kenarında izlerken, babaanne Rukiye Erol, yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek, "Bayram’ın cesedini bulduk dediler. O an şok olduk, büyük üzüntü yaşadık. Bizler Bayram döner diye bekliyorduk, birgün büyürde gelir diye. Kapıyı yine çalar diyorduk. Ama ölüsü geldi" diye konyuştu.,


"Onlar 2.5 yıldır acıyı çekiyor biz 18 gündür"


Kayıp muhtar Ayhan Cebe’nin kuzeni Nihat Cebe, 18 gündür acı bekleyişlerinin devam ettiğini çocukları kaybolan ailelerin acısını hissettiklerini ifade ederek, "Onlar 2.5 yıldır acıyı çekiyor biz 18 gündür. 20 kilometrelik bir alan olduğu için aramalar bazen yetersiz kalıyor. Bu bizim içimizdeki bir acı, hiç dinmeyen bir acı. Ekiplerin biraz daha yoğunlaştırarak arama yapmasını rica ediyoruız. Bizlere yardım edin acımız büyük" dedi.


Cebe, Reşadiye’ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki HES barajı içerisindeki mazgallarda yapılan arama sırasında Bayram Erol’un ayakkabısının bulunduğunu gördüklerini ifade ederek, "O gün su secviyesi yüksekti, JAK ekibi tabanda 8-10 metre balçık olduğunu ölü baklıkların dahi balçığa sıkıştığını söylediler. O balçığın temizlenmesi kazım. HES’in elektrik üretimine giden mazgalları var. Ayakkabısı uç kısmında mazgalın arasına sıkışmış bir şekilde bulundu. Bizimde bütün umudumuz orada" dedi.


Bayram’ın ayakkabısı bulduığu anlarda ordaydılar


Reşadiye ilçesinde 18 gün önce Kelkit Çayı’nda kaybolan muhtar Ayhan Cebe’yi bulmak çin arama çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri HES göleti mazgallarında önemli bir bulguya ulaşmıştı. 2,5 yıl önce kaybolan çocuklardan 10 yaşındaki Bayram Erol’a ait olduığu değerlendirilen ayakkabının içinde elde edilen bulgular Ankara Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığına gönderilmişti. Yapılan incelemeler neticesinde elde edilen bulgular 2008 doğumlu Bayram Erol isimli çocukla uygunluk sağladığı tespit edilmişti.


Olay; Reşadiye ilçesi D-100 karayolu Dokuzdolanbaç Köprüsü yakınlarında meydana gelen kazada Niksar’dan Reşadiye’ye giden Ayhan Cebe’nin kullandığı 60 RG 322 plakalı otomobil, yaklaşık 20 metre yükseklikten Kelkit Çayı’na yuvarlanması sonucu suyun içinde kaybolan 2 çocuk babası muhtar Ayhan Cebe’yi JAK ekipleri arama çalışması başlatmıştı. Yaklaşık 2 haftadır devam eden arama çalışmaları sırasında içerisinde çorap ve insan kemiği kalıntılarının bulunduğu çocuk ayakkabısı bulunmuştu. Kemik parçalarının 29 Aralık 2015 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı’ya ait olduğunu tespit edilmesinin ardından aileye acı haberi Tokat Valisi Ömer Toraman gece saatlerinde vermişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı Çorum Belediyesi, bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü. Bin 571 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi. Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere desteğini sürdüren Çorum Belediyesi, Ramazan bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına bayramlık kıyafet hediye etti. Ayakkabı, pantolon ve üst kıyafetten oluşan bayramlıklar tek tek denenerek teslim edilirken, palyaçolar da sıra bekleyen çocukları eğlendirdi. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da Velipaşa Konağı’nda gerçekleşen bayramlık kıyafet dağıtımına katılarak çocuklarla yakından ilgilendi. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Bayramlar ayrı bir güzelliktir ve bayramları en iyi çocuklar yaşar. Arzu ettik ki hiçbir çocuk bayramlık olmadan bayrama girmesin. Bu anlamda da geleneksel olarak yaptığımız gibi şu anda da 1571 çocuğumuza bayramlıklarını teslim ediyoruz. Tabii bu 1571 rakamı 571’den geliyor. Kendisi de bir öksüz ve yetim olarak büyümüş olan Peygamber Efendimize atfen böyle bir rakamı belirledik. Özellikle ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin çocukları da bayramlıklardan mahrum kalmasınlar, onlar da bayram öncesinde bu bayramın heyecanını en üst düzeyde yaşasınlar diye bu programı yaptık. Şu anda bir yandan palyaçolarımız çocukları eğlendirirken, bir taraftan çocuklarımız kıyafetlerini denerken, aileleriyle beraber en güzel bayramlığı almanın telaşını yaşıyorlar. Bizler de hemşerilerimiz adına bu kardeşlerimize yardımcı olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Rabbim bütün çocuklar için bayram olan günlere bütün dünyayı ulaştırsın. Nasıl ki ülkemizde coşku ve heyecanla bayrama çocuklarımızı hazırlıyorsak, yeryüzündeki tüm çocuklar da inşallah bayramlara huzur içerisinde, sağlık içerisinde, mutluluk içerisinde girerler. Bu duygularla kardeşlerimizin bayramlıkları hayırlı olsun, bayramımız inşallah bayram gibi olsun ve mübarek olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”
Mersin Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katıldı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Memleket Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı olan oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan’ın seçim çalışması yaptığı aracın kurşunlanmasının ardından düzenlenen ’Halk İradesi Yürüyüşü’ne katıldı. Ozan Mehmet Bozdoğan’ın dün akşam saatlerinde iftarlık çorba ve ekmek dağıtımı yapmak üzere gittiği Tarsus’a bağlı Yüksek Mahallesi yakınlarında aracına yönelik pompalı tüfekle düzenlenen saldırı Yarenlik Alanı’nda gerçekleştirilen yürüyüşle protesto edildi. Başkan Haluk Bozdoğan, oğluna yapılan saldırıyı kınamak ve tepki göstermek için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara hitap eden Bozdoğan, "Bu karanlık ve korkak saldırı, demokratik değerlerimize, birlik ve beraberliğimize yönelik bir tehditti. Ancak, bizler halkımızın güçlü desteğiyle ayakta kaldık. Sergilediğiniz birlik ve dayanışma ile bir kez daha gösterdiniz ki, bizi asla yıldıramayacaklar. Bu saldırı, sadece bize değil, tüm halkımıza yapılmış bir saldırıdır. Ancak bizler demokrasiye olan inancımızı kaybetmedik. Bu tür karanlık niyetlerin bizi yolumuzdan alıkoyamayacağını bir kez daha gösterdik. Sizlerin desteği ile daha güçlü ve daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi. "Bu planlı ve programlı bir saldırı" Saldırıda hedef alınan yerin yakıt deposuna 12 santimetre yakın olduğuna işaret eden Bozdoğan, şöyle devam etti: "Bu seçim halkın seçimi mi yoksa rantın seçimi mi? Onların tek bir seçimi var rant. Bizim yapacağımız çok net. Bizim yolumuz halkın yolu. Bugüne kadar halk ne istiyorsa onu yaptım, halkım için yaptım. ’Halka hizmet hakka hizmettir’ dedim. Ama bugün öyle bir yüzleştirmeye düştüler ki canımdan daha fazla koruyacağım evladımı kaybetseydim bugün mezarlıkta olacaktım. Bu planlı ve programlı bir saldırı. Aslında bu saldırı bana ya da oğluma değil, Tarsus halkına yapılan bir saldırı." Adaylığı düşürülmüştü Partisi CHP’den aday gösterilmeyince Memleket Partisi’ne geçerek tekrar Tarsus Belediye Başkanlığına aday olan Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, CHP’nin itirazı üzerine İl Seçim Kurulunca düşürülmüştü. Ardından Bozdoğan’ın oğlu Ozan Mehmet Bozdoğan, Memleket Partisi’nden aday gösterilmişti.