YEREL HABERLER - 03 Aralık 2016 Cumartesi 12:51

Tokat-Niksar yolunun 31 kilometrelik kısımı 2017’de tamamlanacak

A
A
A
Tokat-Niksar yolunun 31 kilometrelik kısımı 2017’de tamamlanacak

Tokat-Niksar kara yolunda devam eden çalışmalarda yolun 31 kilometrelik kısmının 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını bildirildi.
Tokat Valisi Cevdet Can, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakı, Karayolları Samsun Bölge Müdürü Kenan Keskin ile birlikte Tokat-Niksar kara yolu çalışmalarını yerinde inceledi. Tokat-Niksar yol yapımını üstlenen firmaların inşaat ortaklığı Proje Müdürü Halil Murat Küçükyoldaş, Vali Can ve beraberindeki heyete, yol yapım aşamalarına ve gelinen noktaya ilişkin bilgiler verdi. 2013 yılında yapımına başlanan Tokat-Niksar kara yolu projesinin 49 kilometre uzunluğa sahip olduğunu dile getiren Küçükyoldaş, projenin toprak işleri, sanat yapıları, köprüler ve üst yapı işlerini kapsadığını belirtti. Proje tutarının 431 milyon TL olduğunu ifade eden Küçükyoldaş, Tokat şehir merkezinden başlayıp 48. kilometrede Niksar çıkışında sonlanacak olan yolun 31 kilometrelik kısmının, 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.
AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır ise konuşmasında, yol yapım çalışmalarının emek ve sabır gerektiren bir iş olduğunu, zor olan ve sabır gerektiren kısmın tamamlandığını söyledi. İstimlak, alt yapı, köprüler, bağlantı yolları gibi bir takım aşamalardan geçerek bürokratik işlemleri halletmenin zaman aldığını dile getiren Çakır, ödenek sıkıntısı olduğuna dair söylentilerin gerçeği yansıtmadığını, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.
Vali Cevdet Can ise konuşmasında, Tokat’ın geçmişten beri bir cazibe merkezi olduğunu, İpek Yolu zamanında Tokat’ın önemli bir kavşak olduğunu belirterek, “Geçmişi muhteşem olan bu şehrin geleceği de muhteşem olacaktır. Her şey aslına rücu eder” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Cumhurbaşkanlığı Bisiklet turu Marmaris-Bodrum etabı kapanacak yollar Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle düzenlenen 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris-Bodrum etabı 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris’ten start alacak. 24 Nisan Çarşamba günü Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesi’nden saat 12.45’te start alacak Marmaris-Bodrum parkuru, Bodrum Avenue Avm’de sona erecek. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun dördüncü etabı olan Marmaris-Bodrum etabı kapsamında trafiğe kapanacak yollar belirlendi. Marmaris Atatürk Caddesi, Atatürk Meydanı, Ulusal Egemenlik Caddesi, Gençlik Meydanı, TEB Kavşağı, İncili Kavşak, Sanayi Kavşağı, A Noktası ilçeye giriş kavşağı, Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine yük taşıyan kamyon, tır vb. araçların 11.45’ te Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası kamyon, tır vb. araçlar 12.15’ te Ula Sarnıç kavşağından Sakar rampaları istikametine otomobil vb. araçlar saat 12.30’da Gökova kavşağından Fethiye İstikametine tüm araçlar 12.30 ’da Gökova kavşağından Akyaka kavşağı arası otomobil, otobüs, vb. araçlar 12.30’da Akyaka giriş kavşağından Akbük, Ören, Çiftlik, Yalı, Kızılağaç ve Mazı istikametine çift yönlü yolda Bodrum Çıkış Kavşağına tüm yolda 12.30’da Bodrum Çıkış kavşağından Bodrum stat alanı ters yön 14.00’da yol trafiğe kapatılacaktır. Torba kavşağı, Kızılağaç kavşağı, Emin Anter Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Atatürk Bulvarı (AVENUE AVM Önüne kadar çift yön gidiş geliş) trafiğe kapalı olacak.