GENEL - 27 Haziran 2017 Salı 21:38

Tokat’a şehit ateşi düştü

A
A
A
Tokat’a şehit ateşi düştü

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerden Jandarma Astsubay Şenel Ağıl’ın (35) acı haberi memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde baba ocağına ulaştı.

Şırnak’ta PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerden Jandarma Astsubay Şenel Ağıl’ın (35) acı haberi memleketi Tokat’ın Turhal ilçesinde baba ocağına ulaştı.


Şırnak’ta üs bölgesine yemek götüren askerleri taşıyan araca, PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 3 asker kaldırıldıkları hastanede şehit düştü. Şehitlerden evli ve 2 çocuk babası Jandarma Astsubay Şenel Ağıl’ın Tokat’ın Turhal ilçesi Fatih Mahallesi Torunoğlu Sokak’ta yaşayan annesi Sevim babası Mustafa Ağıl’a acı haberi Turhal Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler ve askeri yetkililer sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Tek katlı evde oturan Ağıl çiftinin evinin balkonuna Türk Bayrağı asıldı. 112 Acil Yardım ekipleri evin önünde hazır bekletilirken, belediye tarafından taziye çadırı kuruldu.


Şehit Astsubay Şenel Ağıl’ın eşi Nermin Ağıl’ın ise acı haberi bayram ziyareti için gittiği memleketi Sinop’un Boyabat ilçesinde verildiği kaydedildi. Şehit Astsubay Şenel Ağıl’ın kardeşi, Şaban Ağıl’ın da Şırnak’ta Astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin cenazesi çarşamba günü öğle namazı sonrası Turhal’da düzenlenecek törenin ardından Kale mezarlığında toprağa verilecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.