GENEL - 22 Şubat 2018 Perşembe 15:47

Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası

A
A
A
Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası

Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı Şeker-İş Sendikası Turhal Şubesince imza kampanyası başlatıldı.

Turhal Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı Şeker-İş Sendikası Turhal Şubesince imza kampanyası başlatıldı.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 14 şeker fabrikasının satışı için ihale sürecine başlandığının duyurulmasının ardından Turhal’daki Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamından çıkarılması için imza kampanyası başlatıldı.


Şeker-İş Sendikası Turhal Şube Başkanı Nurullah Alpat, Tokat Sigara Fabrikasının özelleştirildikten sonra kapatılmasını örnek göstererek,"Sigara fabrikasında 5 yıl çalıştırılma şartı konmuş; ama 1 yıl zor dayanmıştı. Hepimiz gördük. Şeker fabrikasının da akıbetinin aynı olacağını duyurmak istiyorum. Şeker fabrikası, Tokat ekonomisine çok büyük katkı sunan, 100 yıllık manevi değerdir. Çok iyi biliyoruz ki bu, özelleştirme değil; kapatılmadır. 2017 yılında, 6 bin 984 çiftçi ile 162 bin 742 dekar alandan 845 bin 440 ton pancar hasadı yapılmış; buna karşılık fabrikada işlenen 848 bin ton pancardan 113 bin 26 ton kristal şeker, 33 bin 900 ton melas ve 242 bin 45 ton yaş küspe elde edilmiştir. 2017 yılında üretilen 845 bin 440 ton pancar için çiftçilere toplamda 169 milyon 367 bin 569 lira ödenmiştir." diye konuştu.


İmza kampanyasına destek veren sivil toplum kuruluşları başkanları ve temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda Turhal Şeker Fabrikasının satışının durdurulmasını talep ederek, Şeker İş Sendikası Turhal Şube Başkanlığınca oluşturulan standa geçerek başlatılan kampanyaya imza atarak desteklerini gösterdiler.


İmza kampanyasının 1 hafta süreceği, toplanan imzaların ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları başladı Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap müsabakaları, 12 takımın katılımıyla Osmaniye’de başladı. Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hokey sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda, 2 grupta 12 takım 8-12 Mayıs’ta Osmaniye ve Kırklareli’nde yapılacak play-off turuna katılmak için mücadele ediyor. Türkiye’nin ilk hokey sahasının yapıldığı Osmaniye’de olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanvekili Bayram Yüksel, "Süper Lig 1. etap müsabakaları 12 takımla 17-21 Nisan arasında Osmaniye’de başladı. Kızlar Alanya’da, erkekler burada play-off ve play-out çıkacak takımlar belli olacak. 8-12 Mayıs arasında hem Osmaniye’de ve Kırklareli’nde ayrıca bunun ikinci müsabakaları oynanacak. Aynı zamanda milli takımda seçme kriterleri de burada belli oluyor. Sporcular burada izleniyor. Osmaniye’de olmaktan federasyon olarak memnunuz, Türkiye’de ilk hokey sahamız Osmaniye’de yapıldı. Yıllarca buraya gidip geliyoruz, salon müsabakası da yapıyoruz, açık alan yapıyoruz. Osmaniye bizden, biz Osmaniye’den çok memnunuz. Bundan sonra da devam edecek" dedi. Genç bir takıma sahip olduklarını söyleyen Osmaniye Alfa Spor Kulübü antrenörü Bekir Topaloğlu ise, "Bu branşa çocukluğumda sporcu olarak başladım, şimdi antrenör olarak devam ediyorum. Kendi grubumuzdaki 2 maçımızı tamamladık. Önümüzdeki 3 maçımıza bakacağız. İlk önce hedefimiz play-off da yer almak. Sonraki hedefimiz olarak da ilk 3’de dereceye girebilmek için mücadele edeceğiz. Genç bir takımız çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.