GENEL - 17 Mayıs 2016 Salı 17:06

7. Abdullah Kanca Etkinlik Günleri

A
A
A
7. Abdullah Kanca Etkinlik Günleri

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Abdullah Kanca Yüksekokulu öğrencileri icatlarını sergilediler.
Trabzon’un Sürmene ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Abdullah Kanca Yüksekokulu tarafından ‘Abdullah Kanca Etkinlik Günü’nde ‘Öğrenci Projeleri’ sergisi düzenlendi. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen etkinlik çerçevesinde icatlarını sergileyen üniversite öğrencileri, insan ve beden gücünü en aza indirmeyi hedefliyorlar.
Abdullah Kanca Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, bu yıl etkinliği 10 projeyle sürdürdüklerini belirterek, “Öğretim görevlileri ve öğrenciler birlikte el becerilerini sergileyerek sanayi ve endüstrinin ihtiyaç duyduğu yerlerde prototip projeler yapıyorlar. Burada bir ürün ortaya çıkarma becerisi kazanıyorlar” dedi.
YENİ NESİL OTOPARK
Büyükşehirlerdeki otopark sorununu ortadan kaldırmak için ‘Yeni Nesil Otopark’ adını verdiği projeyi üreten Abdullah Kanca Yüksekokulu 2. Sınıf Öğrencisi Resul Çelik, projede insan ve beden gücünü de en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Projedeki mekanizmaya 20 tane otomobil alabildiklerini dile getiren Çelik, “Avrupa’da özellikle yeni nesil otopark teknoloji. Hem günümüzün problemi olan otopark sorununu çözmek hem de aşırı araç yoğunluğundan dolayı sokakları rahatlatmayı düşündük. Bu projedeki mekanizmada bir araç yerine tamına 12 tane hatta 20 tane araç aldırabiliyoruz. Benim duran arabama çarptılar diye çıkan sorunlarda bu projeyle ortadan kalkıyor. Tam otomasyon olduğu için insan gücüne gerek kalmıyor” ifadelerini kullandı.
SES SENSÖRÜYLE ÇALIŞAN BEŞİK
Abdullah Kanca Yüksekokulu öğrencilerinden Ömer Faruk Mısırlı, ses sensörüyle çalışan beşik yaptıklarını dile getirerek, “Çalışan anne ve babaların uyku zamanında bebeklerin ağlamasıyla rahatsız oluyorlar. Bu durumda bebeğin ağlama sesine duyarlı bir şekilde sistematik şekilde çalışan bir beşik yaptık. Ses sensörüyle beraber bebek ağladı zaman sesi algılayarak beşiği sallamaya çalışıyor. Ablamlarda kalıyordum yeğenim sürekli geceleri kalkıyordu. Düşündüm ne yapabilirim diye bu aklıma geldi” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir