YEREL HABERLER - 28 Nisan 2016 Perşembe 14:33

Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 'yangın Merdiveni'ne Takıldı

A
A
A
Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 'yangın Merdiveni'ne Takıldı

Trabzon’da 5 yıl önce yaklaşık 8 milyon 500 bin TL’ye ihale edilen ancak yapımcı firmanın işin yüzde 15’lik kısmını tamamlayamayıp tasviye edilmesinin ardından kalan kısmı TOKİ tarafından tekrar ihale edilerek yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan Trabzon Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin hizmete girmesi bu defa yangın merdivenine takıldı.
Hastanenin 5 yıl önce çizilen yangın merdiveni projesi mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle kabul görmeyip ruhsatı verilmezken, sorunun en kısa sürede çözüleceği belirtildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Sağlık İl Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, yangın merdiveniyle ilgili problemi çözerek hastanenin bu yılın Haziran yada Temmuz ayında hizmete açılacağını söyledi. Süleyman “Diş Hastanemiz bitirildi ancak yangın merdiveniyle ilgili bir problemi çıktı. Yangın merdiveninin yeni mevzuata uygun hale getirilmesi gerekiyordu. Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı hızlandırarak mevzuata uygun hale getirilip hizmete açmaya çalışıyoruz. Yangın merdiveni projesi eskiden çizilmişti, birkaç kez ihale iptal edildiği için eski projeye uygun bir yangın merdiveni vardı ancak yeni yangın mevzuatına uygun olmadığı için merdivenin yeni mevzuata uygun hale getirilmesi istendi. O da en kısa zamanda mevzuata uygun hale getirilecektir. Bu konuyla ilgili girişimlerimizi yaptık" dedi.
"YANGIN MERDİVENİNE TAKILMASAYDIK 1 AY İÇİNDE HİZMETE AÇACAKTIK"
"Yangın merdiveni sorunu çıkmasaydı hastaneyi 1 ay içinde hizmete açacaktık" diyen Müdür Kemal Süleyman, “Kullanım ruhsatı alabilmek için yangın merdiveninin mevzuata uygun hale getirilmiş olması lazım. Mevzuata uygun hale getirildikten sonra belediyeden ruhsat alınıp hastane devralınacak. TOKİ zaten geçici kabul için gelmişti geçici kabulünü alıp en hızlı bir şekilde 1 ay içerisinde donanımını yapıp açmak mümkün olabilirdi. Şimdi yangın merdiveninin tamamlanmasını bekleyeceğiz. Muhtemelen bu yılın Haziran veya Temmuz ayını bulur. Ancak firma hızlı bitirirse daha da erken olabilir. İçinin donanımıyla ilgili malzemeler planlandı. Kısa sürede tamamlanır. Onun için hazırlıklar yapıldı” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.