ÇEVRE - 21 Eylül 2017 Perşembe 16:05

Araklı’da 118 adet afet konutunun kura çekimi yapıldı

A
A
A
Araklı’da 118 adet afet konutunun kura çekimi yapıldı

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaptırılan 118 adet afet konutunun kura çekimi noter huzurunda yapıldı.

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaptırılan 118 adet afet konutunun kura çekimi noter huzurunda yapıldı. Yapılan kura çekiminin ardından hak sahipleri evlerine kavuştu.


Kura çekimiyle dolayısıyla düzenlenen törene Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, İl AFAD ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı, hak sahibi afetzede aileleri katıldı.


Burada bir konuşma yapan İl AFAD ve Acil Durum Müdürü Ömer Kıratlı, bölgenin jeolojik ve iklim şartları bakımından afet riski altında olduğunu hatırlatarak “Bölgemizin jeolojik, topografik ve iklim şartları nedeniyle çeşitli tarihlerde meydana gelen afet olayları sonucu Araklı ilçesinin muhtelif mahallelerinde toplam 118 halk sahibi afetzede ailenin nakli 7269 sayılı Afetler Yasası kapsamında uygun bulunduğunu ve nakle tabi tutulan ailelerin iskanlarının sağlanabileceği en uygun yer olarak Araklı İlçe Yolgören Mahallesi mülkiyeti şahıslara ait taşınmaz tespit edildiği belirtilmiştir. Söz konusu taşınmaz 7.583.20 metrekare olup 2014 yılında kamulaştırılması tamamlanmış 2 milyon 574 bin 496 TL kamulaştırma bedeli ödenmiştir. Kamulaştırması tamamlanan arsa üzerinde de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca TOKİ’ye 5 bloktan oluşan 118 adet afet konutu yaptırılmıştır” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Erdem: “Salça ihracatının önü açılmalı” Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, salçalık domateste uygulanmak istenen ihracat kotasının acilen kaldırılması gerektiğini belirtti. Başkan Erdem, kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi zor bir durumun beklediğini ifade etti. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, domates salçasına uygulanan kotanın kalkmaması halinde sanayici ve çiftçiyi çok vahim bir durumun beklediğini belirtti. Başkan Erdem, ”Türkiye’de 2022 yılında salçalık domates ekim alanlarımız 330 bin dekar iken 2023 yılında 480 bin dekarlara kadar çıktı. Bu artış hem ülke içindeki salça tüketimini fazlasıyla karşılıyorken hem de ihracat yolunu açıyor. Fakat ihracatta konulan kotalar başta salça sanayimizi sonra çiftçimizi ve diğer paydaşları inanılmaz şekilde yoruyor. Bununla birlikte ülke ekonomisine, istihdama büyük zararlar veriyor. Bu dönemde Türkiye’nin artan ihracat potansiyelini doğru bir matematik yapılarak iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Salça sanayicimizin önü şimdiden açılmalı. Salça üretimi zamanı geldiğinde sanayicimiz sıkıntıya girmemelidir. Sanayici sıkıntıya girdiğinde çiftçilerimiz, işçilerimiz, nakliyecilerimiz, esnafımız vs. tüm paydaşlarımız sıkıntıya giriyor. Bu büyük çarkın dönüşü görülmeli ve şimdiden önlem alınmalıdır. Köprüden sonraki son çıkıştayız. Bu kota ya tamamen kaldırılmalı veya sınırları genişletilmelidir” dedi.