YEREL HABERLER - 21 Aralık 2014 Pazar 11:27

Başkan Gümrükçüoğlu Arsin'de

A
A
A
Başkan Gümrükçüoğlu Arsin'de

İlçelerin mahalle muhtarlarıyla istişare toplantıları düzenlemeyi sürdüren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu kez Arsin’in mahalle muhtarlarıyla buluştu. Arsin’de bulunan bir Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıda Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Metin Yılmaz, AK Parti Arsin İlçe Başkanı Tolga Şengül, Arsin Muhtarlar Derneği Başkanı Oktay Acar, Arsinspor Başkanı Yaşar Küçük ve Arsin’in 35 mahallesinin muhtarları hazır bulundu.
Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanmasıyla ilgili olarak Arsinli muhtarlara bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “Siz değerli muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak muhtarlarımıza daha iyi kulak verebilmek için Bordo-Mavi Masa’da bir arkadaşımızı koordinasyon için görevlendirdik. Burada görevlendirdiğimiz arkadaşımız Serkan Sarımehmet Bey Sadece il genelindeki muhtarlarımızın işleri ile alakadar olacak ve muhtarlarımızın mahalleleri için getirmiş oldukları talepleri bizlere aktaracak” diye konuştu.
İLÇELERE ÖDENEK AYRILACAK
Arsin’in mahalle muhtarlarıyla uzun uzun istişarelerde bulunan Gümrükçüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon’da Karayolları ağında bulunan yolların haricinde 20 bin kilometre yol ağı var. Başka hiçbir ilde bu kadar yol yoktur. Konya’nın arazisi bizden kat ve kat fazla ama yol ağı Trabzon’un üçte biri kadar. Şimdi biz Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl yol için bir miktar para ayıracağız. Bu parayı yol ağı, nüfusu ve hizmet almışlık oranına göre ilçelerimiz arasında bölüştüreceğiz. Sonra gelip diyeceğiz, ‘Arsin sana şu kadar para düştü. Bu para ile hangi yollarını yapalım’ diye. İşte buna hep birlikte karar vereceğiz. Beraber istişare edeceğiz. Bunu her yıl yapacağız ve bu beş yıllık dönemin sonunda yollarımız çok daha iyi hale gelecek. Su ve kanalizasyonlardaki sorunlarımız önemli ölçüde çözülmüş olacak. Ben buna söz veriyorum. Bunu hep birlikte göreceksiniz.
KALAN BORÇLARI ÖDÜYORUZ
Büyükliman yöresindeki ilçelerimiz için o bölgede bir asfalt plenti kuracağız. Mevcut plentimiz Akçaabat, Ortahisar, Yomra, Arsin ve Maçka ilçelerimize hizmet verecek. Doğu ilçelerimiz için Of’taki asfalt plentimizi modernize edeceğiz… Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğümüz (TİSKİ) çalışmalarına seri şekilde devam ediyor. Kapanan belde belediyelerimiz ve ilçe belediyelerimizden devraldığımız borçlar var. Her ay ortalama 1,5 trilyon borç ödemesi yapıyoruz. Bu bazı aylarda 1,8 trilyona çıkıyor ama 1,5 trilyonun altına hiç düşmüyor.”
SANTA’NIN YOLUNU YAPACAĞIZ
Mahalle muhtarlarının Santa yolunun özellikle Gümüşhane il sınırları içerisinde kalan kısmının yapılıp yapılamayacağı soruları üzerine konuyla ilgili olarak detaylı bilgilendirmede bulunan Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Santa çok büyük bir tarihi miras. O bölge rahatlıkla Sümela gibi cazip hale gelebilir. Bildiğiniz üzere Çevre ve Şehircilik eski Bakanımız, Trabzon milletvekilimiz Erdoğan Bayraktar’ın çabaları sonucu Kalkınma Bakanlığı’ndan Yeşilyol projesi kapsamında ödenek çıkartılmıştı. Bu ödenekle dönemin Özel İdaresi tarafından Santa yolunun Trabzon il sınırları içerisinde kalan önemli kısmı yapılmıştı. Dönenim Valisi merhum Recep Kızılcık da bu yola çok emek vermiştir. Kendisini rahment ve minnetle anıyoruz. Şimdi malumunuzdur Taşköprü ile Santa harabeleri arasındaki yol oldukça keskin virajlı ve bu bölge Gümüşhane il sınırları içerisinde kalıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak kalkınma Bakanlığı’ndan aldığımız desteklerle yayla yollarında çalışma yaptık, yapıyoruz. Bir Sultan Murat yolunu bu Kalkınma Bakanlığı’ndan Yeşilyol kapsamında temin ettiğimiz destekle asfaltladık. Aynı şekilde Tonya-Erikbeli ve Haldızen yaylalarında da çalışmalarımız var. Şimdi inşallah yine Kalkınma Bakanlığı’ndan temin edeceğimiz destekle Santa yolunu yapacağız. Bu yolun Gümüşhane il sınırları içerisinde kalan kısmını dahi inşallah yapacağız. O keskin virajları düzelteceğiz yolu asfaltlayacağız.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir