YEREL HABERLER - 20 Mart 2017 Pazartesi 12:18

Başkan Sağıroğlu, referandum çalışmalarına devam ediyor

A
A
A
Başkan Sağıroğlu, referandum çalışmalarına devam ediyor

Başkan Sağıroğlu referandum çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiYomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu referandum çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Başkan Sağıroğlu referandum çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti


Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu referandum çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Başkan Sağıroğlu bu sabah ilçe başkanı Mustafa Pehlivan, Meclis Üyesi Salih Yavuz ve parti yöneticileri ile birlikte ilçe merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Sağıroğlu, 16 Nisan’ın Türkiye’nin geleceği için bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Bu sistem çökmüştür. Ekonomik olarak ömrünü tamamlamıştır. Yeni sistemle birlikte ülkemiz daha çağdaş, daha yaşanılabilir, hayat seviyesi ve gelir seviyeleri daha yüksek olacak” dedi.


“Hedefimiz yüzde 80”


Son 10 yıla bakıldığında ilçemiz devlet ve özel sektör yatırımlarıyla donatıldı diyen Başkan Sağıroğlu, “ İlçemizi Trabzon’un parlayan yıldızı yaptık. Yatırımcılarımızın ilk tercihi ilçemiz oluyor. Şuan itibariyle yatırımcılarımızda ve turistlerimizde ‘acaba’ diye bir duruş var. 16 Nisan akşamı inşallah evet oylarıyla beraber yüzde 60 oranı oluşur ve Türkiye ve Karadeniz Bölgesi’ne dış dünyadan yatırım yağmaya devam eder. Bundan ziyadesiyle hem vatandaşlarımız, hem ilçemiz, hem de ülkemiz yararlanacaktır. Tek yönetici, tek sistemle birlikte yoluna devem edecek. Geçmişte Cumhurbaşkanlarımız başbakanlarımıza anayasa kitapçığını fırlattığı zaman devalüasyonlarla karşı karşıya kalmış, bir gecede milletin cebinden parasının yarısı alınmıştır. Artık bu sistemler tarihe gömülüyor. Türkiye yeni sistemle birlikte bölgesinde yoluna emin adımlarla ilerleyecektir. Biz bunları vatandaşlarımıza anlatmaya hafızalarını yenilemeye devam edeceğiz. Hedefimiz Yomra’da yüzde 80 evet” diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.