POLİTİKA - 07 Ekim 2015 Çarşamba 14:14

CHP Trabzon Milletvekili Pekşen'den HDP Eş Başkanı Demirtaş'a “Irkçı Mikro Milliyetçi” Benzetmesi

A
A
A
CHP Trabzon Milletvekili Pekşen'den HDP Eş Başkanı Demirtaş'a “Irkçı Mikro Milliyetçi” Benzetmesi

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ırkçı mikro milliyetçi olmakla suçladı. HDP’nin tutarsızlığını ve masumiyet söylemlerini ortadan kaldırması gerektiğini belirten Pekşen, ırka dayalı bir siyasetin dünyanın hiçbir yerinde haklı bir temele oturtulamayacağını söyledi.
CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, seçim çalışmalarını sürdürürken bir taraftan ise kendisini izlemek için Trabzon’a gelen yerli ve yabancı gazetecilerle bir araya gelerek 1 Kasım seçimlerini ve Türkiye’nin gündemini değerlendirdi.
CHP olarak 7 Haziran’da ortaya koydukları projelerin diğer partilerle birlikte iktidar partisinin de rakamları değiştirerek teyit ettiğini belirten Pekşen, “Şimdi seçmen biraz daha kafasında berraklaştırdı. Siz kaynak yoktu diyorsunuz, CHP projelerini beğenmemiştiniz, 4 ay önce beğenmediğiniz projelerin tamamına siz de sarıldınız. Madem bunlar yapılacaktı siz bunları niye 13 yılda yapmadınız. Seçmen ‘Bugün bunu CHP düşündükten sonra siz düşünüyorsanız ben önce düşünene planlayandan yana takdirimi kullanırım diyecektir’ diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“AK PARTİ İLE MHP ARASINDA FİİLİ BİR KOALİSYON VAR”
Pekşen, AK Parti ile MHP arasında fiili bir koalisyon olduğunu da iddia ederek şöyle konuştu:
“Eğer CHP olmazsa koalisyon olanakları var mı? Var. CHP’nin olmadığı AK Parti ile MHP’nin olduğu bir hükümette çözüm süreci, ne sürecine dönecek ? Zaten AK Parti ile MHP arasında fiili bir koalisyon var. Geçmişte MHP, AK Parti’ye destek oldu. Ama cemaat kavgasına yaslandıktan sonra yargıyı MHP’ye teslim ettiler. Bürokrasiyi de MHP’ye teslim ettiler. Peki, AK Parti ile MHP beraber oldukları süreçte çözüm süreci ne sürecine dönecek ? Biri çözüm süreci diyor öbürü de ona cinayet süreci diyor. Türkiye’nin önünde böyle bir gerçek var. Güneydoğu sorunu Osmanlı döneminden beri var olan bir sorun. Türkiye’nin Güneydoğusu’ndaki sorun dünyada ilk defa öne çıkan bir sorun da değil. Çözüme ilişkin aklı değil çözümsüzlüğe ilişkin projeksiyonu Türkiye bugüne kadar kullanmış. Dünyanın başka ülkeleri böyle bir sorun yaşamışlar mı ? ve ne yapmışlar ? diye baktığınız zaman çok farklı bir durum ortaya çıkıyor. Aynı şeyi Fransa, İtalya ve Yunanistan yaşamış ama bu sorunları çözmüşler ve barış içerisinde yaşıyorlar. Dünyanın her tarafında temel çıkış noktası Fransız devrimidir. Fransız devrimin temel ayağı ise herkes eşit, herkes özgür ve kardeştir. Şimdi Türkiye’de bırakın Kürt olanı ben Karadenizliyim, nerde yaşarsanız yaşayın ben özgürmüyüm ? Bir kere en temel insan hakları konusunda bile Türkiye büyük bir zafiyet içerisinde. Önce bunları karşılamalıyız. Eşit olmalıyız sonra özgür olmalıyız. Sonra da kardeş olmalıyız ondan sonra bunun üzerinde diğer insanların sorunları neyse onları konuşabilmeliyiz.”
“DEMİRTAŞ IRKÇI MİKRO MİLLİYETÇİLİK YAPIYOR”
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ırkçı mikro milliyetçilik yaptığını da belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“HDP tutarsızlığını ve masumiyet söylemlerini ortadan kaldırmalıdır. Sayın Demirtaş ısrarla Kürt halkı, Kürt orijini üzerinden siyaset yapıyor. Irka dayalı siyaset dünyanın hiçbir yerinde haklı bir temele oturtulamaz. Sayın Demirtaş’ta sürekli olarak Kürt halkının hakları olarak vurgu yapıyor. Biz bunu söyleyince o da bu söylemini değiştirmeye başladı. Şimdi o da herkes bu ülkede özgür değil demeye başladı. 78 milyon insan için önce özgürlük ve kardeşlik temelini kurmalıyız. Demirtaş, ütopyadan çıkıp gerçekleri masaya koyması için iyi bir fırsat yakalamıştır. Siyaset sahnesinde parlamentoya gelip herkes adına bunları dillendirmesi gerekiyor. Türkiye, Demirtaş gibi söylemlerle bir yere varamaz. Türkiye büyük uzlaşıyı büyük vizyonlarla sağlarsa bu ülkede kim var ise yeni bir dünya düzenine doğru yelken açacaktır.“
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Turizm haftasında Çamlık gezisi Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat Valiliği önünde toplanan ATV ve Motosikletli vatandaşlar, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ile birlikte Türkiye’nin ilk Milli Parkı Çamlık’a gezi düzenlediler. Türkiye’nin ilk milli parkı Yozgat çamlığı, havaların ısınmasıyla birlikte doğaseverlerin önemli durak yerlerinden biri olurken, son 10 günlük dönem içerisinde 3 bin 170 araç ve 16 bin 300 kişi ziyaret etti. Yozgat Valiliği, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında organize ettiği farkındalık etkinliğine doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları ilgi gösterdi. Yozgat Valiliği turizm haftasını da dikkate alarak, doğaseverlere yönelik Türkiye’nin ilk Milli Parkı olan Çamlık’ta etkinlik düzenledi. Valilik binası önünde toplanan doğaseverler, motosiklet ve ATV tutkunları, Lise Caddesi’nden geçerek milli park çamlığa çıkıp tur atarak farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi de katıldı. Etkinlikte konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin her bölgesini turizme açmak için çalıştıklarını söyledi. Doğaseverlerle, motorcu arkadaşlarla, ATV tutkunlarıyla Çamlık Milli Parkı’mızda bir tur düzenlediklerini dile getiren Özkan, Yozgat Çamlık Milli Parkı’nın Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğinin yanı sıra Yozgat’ın da ayrı bir değeri olduğuna dikkat çekti. Ormanlar içerisinde, ağaçlar içerisinde, güzellikler içerisinde turlarının tamamladıklarını anlatan Vali Özkan, ‘’İlimiz turizmde hizmet sunumunu geliştirmek, kaliteyi artırmak üzere Oran Kalkınma Ajansı’mız ve İl Kültür Müdürlüğümüz, Kültür Turizm Müdürlüğümüz bünyesinde de otellerde eğitimlerimiz devam ediyor. Yozgat’ı bir tarım, hayvancılık, sanayi kenti olmasının ötesinde bir de turizm kenti haline dönüştürmek, bu vesileyle de Kazankaya Kanyonu’nda Orman Genel Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz ve Oran Kalkınma Ajansımızla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Akdağmadeni Belediyesiyle beraber, onların güzel bir projeleri var ki; bizler de katılıyoruz o projenin içerisine, oraları da hayata geçirip, kuzey kısmında bir doğa ve gezi turizmi hattı rotası oluşturmak istiyoruz. Bu istikamette de gerek Çamlığımızda, gerek Spor Vadisinde gerekse şehir merkezinde ve diğer ilçelerimizde bir tarih, kültür turizmi rotası oluşturmak istiyoruz. Buna benzer çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.