POLİTİKA - 26 Ağustos 2015 Çarşamba 15:28

CHP'de Seçim Çalışmaları

A
A
A
CHP'de Seçim Çalışmaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, AK Parti hükümetini eleştirerek ülkeyi karamsarlığa getirdiklerini söyledi.
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, gelinen noktada uzlaşı ve hükumet gerçekleşmediğini ifade ederek, "Biz seçim olmasın diye, 7 Haziran iradesi hükümetle beraber kurulsun diye mücadele ettik. Maalesef Cumhurbaşkanının da büyük gayretleriyle hükumet oluşmadı” dedi.
CHP Trabzon İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun ve partililer katıldı.
Güzide Uzun’un konuşmasının ardından söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, yeni seçim süreciyle ilgili parti olarak çalışmalara başladıklarını belirterek, “CHP olarak 81 ilimizde milletvekillerimiz görevlendirildi. 7 Haziran’dan sonra Türkiye’nin içinden geçtiği süreci hem örgütümüzle hem halkımızla doğru biçimde analizini yapabilmek ve CHP’nin de bu dönemdeki duruşunu ve ilkelerini halkımıza anlatmak adına bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Sel felaketinin yaşandığı Hopa’da incelemelerde bulunduklarını belirten Köprülü, “Artvin ilinde bir felaket oldu. Bir çok yurttaşımız hayatını kaybetti, yaralananlar var bunun da yanında Borçka’da, Arhavi’de, Hopa’da bir çok maddi hasar ve telafisi imkansız zararların oluştuğu durumlar var. Bununla ilgili milletvekili arkadaşlarımızın tespitleri oldu. Bunu raporlaştırdık, hem genel merkezimize hem de hükumet ilgili ve sorumlu organlarına da bu konuda Artvin’de yaşanan durumla alakalı olarak tespitlerimizi sunduk. O bölgedeki halkımızın ihtiyaçlarının bir an evvel gerçekleşmesini sağlayacak girişimlerde bulunduk” ifadelerini kullandı.
"HALK HİÇ BİR PARTİYE İKTİDAR OLMA YETKİSİ VERMEDİ"
7 Haziran seçimlerinde halkın hiçbir partiye iktidar olma yetkisi vermediğini hatırlatan Köprülü, “Türkiye 7 Haziran’dan bu yana belki de Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir süreç yaşadı. Bu sürecin sonunda da ilk defa bir Cumhurbaşkanı seçimlerin yenilenmesine karar verdi ve azınlık hükumetinin kuruluşu ön çalışmaları başladı, tekrardan da hükumeti kurmayı becerememiş, bu noktada irade oluşturamamış Ahmet Davutoğlu’na azınlık hükumeti kurmak üzere yetki verdi. Biz CHP olarak ne dedik. Bunu Trabzon’da net olarak söylememiz lazım. 7 Haziran’da evvela halk ne dedi? 7 Haziran’da vatandaşımız, halkımız net bir irade ortaya koydu. Hiçbir partiye iktidar olma yetkisini milletvekili sayısı olarak vermedi. Halkımız 7 Haziran’da uzlaşın dedi. Bir masanın etrafında oturun birbirinizi anlamaya çalışın Türkiye’deki gerilimi Türkiye’deki insanların birbirinden uzaklaştığı o nefretin kinin ortadan kalmasını istiyorum dedi. İnsanlar bir araya gelmeli dedi. İnsanlar ortak paydada buluşabilmeli dedi. Bizim Türkiye olarak bir arada mutlu bir şekilde yaşamayı arzu ediyoruz dedi. Hem hükümete ders verdi 13 yıllık tek başına iktidarın sonunda hükumete bir ders verdi hem de diğer partilere de kendi partimi de bunun içerisine dahil ediyorum diğer partilere de uzlaşın mesajı verdi. Bu mesajı diğer partiler nasıl aldı. Önce ben kendi partimden sorumluyum. CHP bu mesajı çok net bir şekilde anladı. Biz elimizi taşın altına koyarak halkın verdiği mesaj ve sorumluluğun gereği olarak yönetme iradesini ortaya koyduk” dedi.
"CHP OLARAK HİÇ BİR SORUMLULUKTAN KAÇMADIK"
CHP olarak hiçbir sorumluluktan kaçmadıklarını kaydeden Köprülü, “CHP olarak halkın koalisyon dediği bir noktada ebette ki sorumluluktan kaçmayacaktık. Ebette ki elimizi taşın altına değil bütün gövdemizi sorumluluk gereğince koyacaktık ve bunu da yaptık. Genel Başkanımız Türkiye’nin yöneticisiz kalmaması için, hükumetsiz kalmaması için net bir duruş ortaya koydu. O duruşunu da açık olarak bir mevki bir makam olarak koşmadan bunu anlattı. Genel Başkanımız Devlet Beye, ’biz gerekirse başbakanlığı almayız, sen Başbakan ol’ dedi. Ben hükumette yer almam dedi. Ben bakanlar kurulunda yer almam dedi. Bunlar niçin söylendi. Biz mevki makam peşinde değiliz” şeklinde konuştu.
"BİZ ÖNCE TÜRKİYE, SONRA CHP DİYORUZ"
Önce Türkiye sonra CHP dediklerini ifade eden Köprülü, ““Önce Türkiye diyoruz Türkiye olmazsa hiç birimiz olmayız. Türkiye olmazsa ne CHP olur, ne AK Parti olur, ne MHP olur. Önceliğimiz Türkiye. O yüzden de kişisel beklentilerimizden mevki makam hırslarımızdan pozisyon sevdamızdan biz geçmiş durumdayız. Türkiye’nin de bu içinde yaşadığı süreçte de bu yönetim iradesini ortaya koyabilecek bir çalışma ve bir irade koydu CHP. 13 yıldır AK Parti’ye bakış açımızı bir noktada Türkiye’nin hükumet ihtiyacı hasıl olduğu için bir noktada bir kenara koyduk. Seçimden beri özellikle terörle ilgili oluşan bir tablo var. Maalesef her gün askerimizden silahlı kuvvetlerimizden emniyet teşkilatımızdan bir çok vatansever evladımız şehit oldu bir çoğu yaralandı. Bir çok sivil vatandaşımız öldü. Bunlarla ilgili net duruşu kararlı bir duruşu ortaya koymak zorundaydık. Ortaya koyacağımız duruşu teröre karşı güçlü ve geniş tabanlı bir hükumetle teröre karşı dik bir duruş olarak geliştirmek istedik. Geniş tabanlı bir hükumetle terörü bu ülkede sonlandırabileceğimizi söyledik. Bu irademizi ortaya koyduk. Maalesef ki AK Parti bildiğimiz bir şeyi tekrardan bize ispatladı. AK Parti’nin amacı tamamen Türkiye’deki bu yaşanan acıların son bulması değil. AK Parti her acıdan kendi adına bir başarı çıkartmaya çalışan milletvekili hesabıyla hareket eden oy oranı hesabıyla hareket eden bir parti. Dün çözüm diyor bugün geldiğimiz noktada savaş diyor. Kimse kusura bakmasın. Biz bugünü AK Parti’nin geçmişten oluşturduğu sorumsuzca tablolardan yaşıyoruz” dedi.
"YAŞANAN SÜREÇTE UZLAŞI VE HÜKUMET KURULAMADI"
Yaşanan süreçte hükumetin kurulmamasını Cumhurbaşkanının tutumuna bağlayan Köprülü, “Yaşanan süreçte gelinen noktada uzlaşı ve hükumet gerçekleşmedi. Biz seçim olmasın diye 7 Haziran iradesi hükumetle beraber kurulsun diye mücadele ettik. Maalesef Cumhurbaşkanının da büyük gayretleriyle hükümet oluşmadı, kurulmadı ve CHP’ne de büyük bir demokrasi ayıbı büyük bir seçmene saygısızlık örneği olarak da hükumeti kurma görevi de verilmedi. Milyonlarca oy almış bir partiye hükümeti kurma görevi vermedi. Ve Türkiye tekrardan seçime gidiyor. Biz seçim olmasın diye gayret ettik. Çaba gösterdik ancak bu çabamız bencilce kendi hırsları doğrultusunda davranıp tamamen Türkiye’yi bu doğrultuya sokmak isteyenler tarafından engellendi. Biz bütün gayretimizi çabamızı ortaya koyduk. Buna Türkiye’de yaşayan yurttaşlarımız şahittir. Ama şimdi 1 Kasımda tekrardan bir seçim var” ifadelerini kullandı.
"HODRİ MEYDAN"
Trabzon’dan hodri meydan diyerek seçime hazırlandıklarını belirten Köprülü, "Hodri meydan diyoruz Trabzon’dan. Biz seçim istemedik. Şimdi 7 Haziran’dan sonra Türkiye’yi tekrardan seçime taşıyanlar bunun hesabını 1 Kasımda sandıkta verilecekler. Trabzon’dan verecekler Türkiye’nin diğer 80 ilinde bunun hesabını verecekler. Türkiye’yi bu iradeyi yönetemeyen Türkiye’yi bu kaosa sürükleyen AK Parti 1 Kasımda bunun hesabını verecektir. Vatandaşlarımız karamsarlığa kapılmasın bu karamsarlığı bu kara bulutları dağıtacak parti bu iradeyi koymuş olan parti 1 Kasımdan sonra da her zaman hoşgörüyü sevgi barışı ve tabi ki yönetme iradesini ortaya koyan parti CHP olacaktır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya TÜİK’in çocuk portalı Malatya’da öğrencilerine tanıtıldı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından çocuklarda veri okuryazarlığını artırmak amacıyla hayata geçirilen ‘TÜİK Çocuk’ portalı projesi Malatya’da ilkokul öğrencilerine tanıtıldı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun 98’ncı kuruluş yıldönümü dolayısıyla TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü tarafından Fırat Ortaokulunda öğrencilere eğitim verildi. Eğitimde Malatya’nın nüfusu, ilçelerinin sayısı ve Türkiye’nin kaç ili olduğu gibi bazı bilgileri içeren bir mini yarışma yapılırken soruları doğru yanıtlayan öğrencilere ise hediye takdim edildi. TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü İstatistik Grup Müdürü Ramazan Oruç, gazetecilere yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi ile birlikte yürütülen çalışma doğrultusunda çocukların gelişimine katkıda bulunduklarını söyledi. Platformda çocukların anlayabileceği sadelikte ve düzeyde istatistikler oluşturulduğunu kaydeden Oruç, “Çocuklarımızın kendilerinin girip oyun oynayabileceği, vakit geçirebileceği, belirli istatistiklere ulaşabileceği bir platform oluşturduk. Burada tüm çocuklarımızı bu platforma girip ziyaret etmeye davet ediyoruz. Bu platformu tüm çocuklarımıza bu yıl 23 Nisan hediyesi olarak takdim ettik" dedi. Etkinliğe katılan öğrenciler ise platformun çok eğlenceli olduğunu ve burada istatistiki çalışmaları öğrendiklerini söylediler.
Ankara Bakan Kacır: "Türkiye uzay teknolojilerinde ilerleme kaydetmeye kararlıdır" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bilim ve teknolojiye olan güçlü tutkumuz ve genç ve dinamik iş gücümüzle Türkiye, uzay teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydetmeye kararlıdır" dedi. Türkiye Uzay Ajansının (TUA) ev sahipliğinde düzenlenen "Space Technology Conference (STC) 2024 Orta Avrasya Uzay Teknolojileri Konferansı" Ankara’da bir otelde başladı. Bakan Kacır, konferansın açılışına gönderdiği video mesajda, etkinlik kapsamında uzay sektörünün büyüyüp geliştiği bir dönemde dünyanın dört bir yanındaki uzay topluluklarını bir araya getirmenin önemine işaret etti. Kacır, uzayın daha erişilebilir hale geldikçe ve uzay yarışına yeni katılımcılar dahil oldukça küresel uzay sektörünün hızlı bir ilerleme kaydettiğini, bu büyümenin evreni kavrayış açısından önemli bir gelişmeye yol açtığını anlattı. "Önümüzdeki 12 yıl boyunca küresel ekonominin iki katı büyüyeceği öngörülüyor" Bakan Kacır, uzay sektörünün artık her yerde insanların günlük yaşamlarını etkilediğini ve küresel ekonominin tüm sektörlerinde değer oluşturma kapasitesine sahip olduğunu belirterek, "Uzay ekonomisinin 2035’e kadar 1,8 trilyon dolar büyüklüğünde bir pazara ulaşması ve önümüzdeki 12 yıl boyunca küresel ekonominin iki katı büyüyeceği öngörülüyor. Türkiye, son 22 yılda geliştirdiği sağlam altyapı sayesinde uzayın sunduğu sınırsız fırsatlardan yararlanmaya fazlasıyla hazır. Uzaya dair yeteneklerimiz artık kendi uydularımızı geliştirmemize, test etmemize ve üretmemize olanak sağlıyor" diye konuştu. "Uzaydaki varlığımızı insanlık yararına kullanacağız" Bilsat, Rasat, Göktürk ve İmece uydularıyla görüntüleme uydularının üretiminde önemli kabiliyetler kazandıklarının altını çizerek, yakında ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A’yı fırlatarak bu alanda yetkin 11 ülkeden biri olacaklarını belirten Kacır, şunları kaydetti: "Uzaydaki varlığımızı sürdürmeyi ve onu barış içinde tüm insanlığın yararına kullanmayı hedefliyoruz. Kaynaklarımızı, yeteneklerimizi, insan sermayemizi ve altyapımızı istikrarlı bir şekilde geliştiriyoruz. Türkiye Milli Uzay Programı, keşif ve inovasyonun sınırlarını zorlama kararlılığımızı örnekleyen 10 yıllık cesur girişimleri, stratejileri ve hedefleri özetleyen vizyoner bir yol haritası belirliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde Milli Uzay Programımızın kilometre taşlarından biri de insanlı ilk uzay bilim misyonumuz oldu. Küresel uzay yarışında önemli bir oyuncu olarak ortaya çıktığımızı ve keşif, yenilik ve ilerlemeye olan sarsılmaz bağlılığımızı göstererek, bu tarihi görevi başarıyla tamamladık." "Yerli ve milli hibrit roketle Ay’a ulaşacağız" Kacır, Türk Astronot ve Bilim Misyonu’nun uzayda yeni yetenekler arayışlarında büyük önem taşıdığını belirterek, şöyle devam etti: "Uluslararası Uzay İstasyonu’nda daha fazla bilimsel araştırma yapılması, uzay teknolojilerinde AR-GE ve üretim kapasitelerinin güçlendirilmesi için programlar başlatacağız. Yeni nesil uydu geliştirmede küresel bir oyuncu olmayı, bölgesel konumlandırma ve zamanlama sistemimizi geliştirmeyi ve uzay limanı kurarak uzaya erişimi güvence altına almayı hedefliyoruz. Yerli ve milli özgün hibrit roketle Ay’a ulaşacağız." "Uzay teknolojisinde ilerleme kaydetmeye kararlıyız" Kacır, her yaştan ve kesimden binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Gökyüzü Gözlem Şenlikleri’nin de uzay ile toplumu buluşturduğunu vurgulayarak, "Uzay bilimi ve teknolojisinde insan kaynağımızı güçlendirmeye yönelik adımlar atmaya devam edeceğiz. Bilim ve teknolojiye olan güçlü tutkumuz ve genç ve dinamik iş gücümüzle Türkiye, uzay teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydetmeye kararlıdır" dedi.
Düzce Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu Ziraat Odası tarafından Düzceli çiftçilere tavuk dağıtımı yapıldı. Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu. Düzce Ziraat Odası tarafından çiftçilere destek olmak amacıyla yapılan çalışmada 5 bin adet Ataks cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. Sabah saatlerinde başlayan tavuk dağıtımında tavuklarını almak isteyen Düzceli çiftçiler Ziraat odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, 170 TL’ye tavuk almak için bekledi. 3 Yıl yumurta veriyor Türkiye’de üretimi yapılan yerli Ataks tavuğu Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilirken 3 yıl kadar yumurta veriyor. Hastalıklara karşı dirençli, iklim şartlarını karşı dayanıklı olduğu bilinen Atkas tavuklarının yumurta rengi ise beyaz-kremsi renk şeklinde görülüyor. Yıllık yumurta verme ortalaması ise 240 ile 270 civarında oluyor. Çiftçimizin ihtiyacını karşılıyoruz Tavuk dağıtımı ile ilgili konuşan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, alışkanlık haline gelen civciv dağıtımını bu yıl tavuğa çevirdiklerini belirterek şunları söyledi; “Çiftçilerimize her yıl civciv dağıtıyorduk, bu yıl 3 aylık olarak 5 bin civarı tavuk dağıtımı yapacağız. Buda Düzce’ye 5 bin tavuğun girmesi demektir. Bu bir projedir. Çiftçilerimize katkımız olsun diye böyle bir çalışma yaptık. Talep olduğu sürece de dağıtıma devam edeceğiz. Bizim tahminlerimizde de fazla talep oldu. Bu talep çiftçilerimizin ihtiyacı olduğunu gösterdi. İhtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu tavuklar yumurta tavuğudur. Düzce’mize her gün 5 bin yumurta girişi bu tavuklarla mümkün olacak. Karadeniz bölgesinde uygun olan Ataks cinsi tavuklar 170 TL’den çiftçimize veriyoruz." Tavuk almak için bekleyen Sinan Korkmaz ise; “Yeğenim ile birlikte tavuk alamaya geldik. Yumurtası ile doğal beslenmek için. Market yumurtası yerine kendi ürünlerimizi yetiştirmeyi tercih ediyoruz. 10-12 Tavuk almayı düşünüyorum”dedi. (SA-ALI-