YEREL HABERLER - 10 Şubat 2017 Cuma 16:49

Genç, ’Kent Paydaşları İstişare Toplantısı’nda STK’larla bir araya geldi

A
A
A
Genç, ’Kent Paydaşları İstişare Toplantısı’nda STK’larla bir araya geldi

Trabzon’un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ile ’Kent Paydaşları İstişare Toplantısı’nda bir araya geldi.
Başta Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları, TMMOB, KTÜ, DKİB, TTB, AK Parti, CHP, MHP İl ve İlçe Başkanları ile birlikte toplamda 69 sivil toplum örgütünün katıldığı toplantıda Başkan Genç, belediyenin projeleri ile ilgili STK temsilcilerini bilgilendirerek, onların eleştiri ve görüşlerini dinledi.
Katılımcı belediyecilik anlayışının bir gereği olarak bu toplantıyı icra ettiklerini belirten Başkan Genç, "Ortahisar belediyesinin kurucu belediye başkanı olarak hep şiar edindiğimiz millete efendilik yoktur, millete hizmet vardır, anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu görevi sürdürürken toplumumuzun bütün kesimleriyle beraber kolektif bir iradeyi yönetimimize yansıtmak istedik" dedi.
Yeni kurulun bir belediye olarak kurumsallaşma sürecinin halen devam ettiğini belirten Genç, "Amaçlarımız doğrultusunda emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Söz verdiğimiz projeleri hayata geçirmek çok büyük çaba sarf ediyoruz. İnsan dostu, çevre dostu ve katılımcı belediyecilik anlayışımız doğrultusunda şehrimizi daha müreffeh bir hale getirmek için yola çıktık. Halkımızın bütün kesimlerinin taleplerini, düşüncelerini, hayallerini hayata geçirmek için birinci ilkemiz katılımcılı belediyecilik olmuştur. Bunun için de STK’lar, siyasi partiler, muhtarlar, üniversiteler ile sürekli istişare halinde olduk. Meclisimizde bütün kararlarımızı ittifak ile aldık. Bu da büyük bir mutluluk vesilesidir" diye konuştu.

"Trabzon’da bütün medeniyetlerin bıraktığı eserleri yaşatmak lazım"
"4000 bin yıllık kadim bir şehir olan Trabzon’da bütün medeniyetlerin bıraktığı eserleri yaşatmak lazım” diyen Genç “Sizlerin fikirleri de bize bu konuda her zaman yol gösterecektir. Sosyal belediyecilik anlayışı da önemli bir ilkemizdir. Belediye başkanları vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar bütün sorunlarıyla muhatap olan kişidir. Büyükşehir yapılanmasından dolayı bir takım eksiklerimiz de olabilir. Diğer bir ilkemiz bütün vatandaşlarımızın en temiz çevrede yaşamasını temin etmektir. Temiz içme suyu konusunda Atasu Barajı ve Karakaya Barajlarıyla bunu sağlıyoruz. Ama temiz hava konusunda da bu kadar iyimser konuşamıyorum. Bu doğalgaz meselesini bir şekilde halletmiş olmamız lazım. Bütün halkımızın en temiz havada yaşamasını temin etmek bizim en temel görevimiz. Bunun da Ortahisar Belediyesi olarak takibatını sürdürmekteyiz. Yeşiliyle doğasıyla meşhur olan şehrimizde düzensiz yapılaşmanın getirdiği bir durum olarak merkezimizde pek fazla yeşil alan kalmadı. Mahallerimizde çocuklarımızın oynayacağı parklar yapmak gerekiyor. Yeşil alan miktarını şehir merkezimizde artırmak zorundayız" şeklinde konuştu.
Ortahisar Belediyesi’nin proje ve hizmetlerini yürütmek için 11 milyon TL yatırımla makine parkı kurduklarını belirten Başkan Genç, "Asfalt plentimizi, konkasör şantiyesini ve beton santralini kurduk. Ortahisar Belediyemizin görev alanında 1800 km’lik yol ağı var. Görev süremiz tamamlanıncaya kadar beton ya da asfalt olarak bütün yollarımızı standartlara uygun hale getireceğiz. Bu bizim taahhüdümüzdür" ifadelerini kullandı.
Ortahisar Belediyesi’nin inşasına başladığı ve başlayacağı projelerden de bahseden Başkan Genç, ilk olarak Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi’ne değindi. Pelitli’yi çarpık yapılaşmadan kurtararak, yeşil alanlarıyla, turistik alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla çağdaş bir yerleşim alanı haline getireceklerini söyledi. Pelitli’de 41 adet ticari alanın inşasının sürdüğünü kaydeden Genç, projeyi, 15 ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Beşirli sahilinde yapımı devam eden Ekopark’ın her kesime hitap edebilecek örnek bir proje olacağını ifade eden Genç, "Beşirli’de, Karayolları’ndan 12 dönümlük alanı devraldık. Parkın içinde, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları, gölet ve çok sayıda bitki türü yer alacak. Ekolojik özellikleri üst seviyede olan bir parkı şehrimize kazandırmak istiyoruz. Çocukların eğlenebileceği ve dinlenebileceği bir park olacak. Yaz döneminde bitirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

“Yıkmakla uğraşıyoruz”
Ortahisar’ı çarpık yapılaşmadan kurtarmak için kentsel dönüşüm projelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Genç, "Şehrimizde ciddi kentsel dönüşüm projeleri yürütülmekte. Çarpık yapılaşmadan dolayı şehrimizde yıkmakla uğraşıyoruz. Bütün samimiyetimle ifade etmek isterim ki; bu çarpık yapılaşmayı yıktıktan sonra yerine bir şey yapmasak bile çok güzel alanlar ortaya çıkıyor. Bu alanlar şehrimizin daha müreffeh bir hale gelmesi için çok önemlidir. Kaymakamlık ve Belediye hizmet binalarımızın bulunacağı alanı TOKİ’den satın aldık. Burada kent kimliğini ortaya çıkaracağız. Bir meydan da bu alanda oluşturacağız. Zağnos Deresini yüzeye çıkaracağız. Ticari alanlar, donatı alanları ve konut alanlarını ortaya çıkaracağız. Adımlarımızın son aşamasına geldik. Kaymakamlık binamızın ihalesi yapıldı. Belediyemizin binası da ihale edilecek. Paralelinde Tabakhane Projesi de Büyükşehir tarafından eş zamanlı olarak devam ettiriliyor" dedi.
Kemeraltı Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin Trabzon’a çok cazip bir turizm destinasyon alanı kazandıracağını belirten Genç şunları aktardı: "Kemeraltı, en nadide alanlarımızdan bir tanesi. Çarşı kültürünün bulunduğu ve yaşatıldığı bir alan. Bu projelerimizde turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. Şehrimize turistler geldiği zaman, onları şehrin merkezine sokmayı amaçladık. Böylece turistler şehir merkezindeki tarihi alanlarda daha fazla kalarak daha çok para harcayacak. Meydan Parkı’ndan başlayan, Kalepark’tan Atapark’a uzanan bir turizm aksı oluşturacağız. Bu alanı daha da açarak, sağlıklı bir yapıya kavuşturacağız. Kemeraltı, Osmanlı döneminde Sultan Çarşısı anlamına gelen Suk-i Sultani diye adlandırılıyordu. Projeyle birlikte Bedesten ve Alacahan’ın önemi daha da artacak. Kültür Bakanlığı da bu projenin devamını yapacak. Ve Kemeraltı çok daha estetik bir hale gelecek. Bu projemiz, Tünel Akvaryum ile birleştirerek çok cazip bir turizm alanı ortaya çıkaracak. Turistlerimizin bu şehirde kalması için çeşitlilik arz eden projeler yapmak istiyoruz. Bütün deniz canlıları bu akvaryum içerisinde sergilenecek. Çok cazip bir projeyi hayata geçireceğiz. TOKİ de bu projemizi destekledi. Süleyman Soylu da bu projemize çok destek verdi. Karadeniz’de tek olacak” açıklamasında bulundu.

Farklı bir turizm konsepti
Ortahisar Belediyesi’nin turizme dönük yürüttüğü bir diğer proje olan Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi’nin turizmin bütün türlerine hitap eden konsept bir proje olduğunu dile getiren Genç, şunları söyledi:
"Şehrimizin tamamına en hakim noktalarından bir tanesi. Burada da bir turizm destinasyon alanı oluşturacağız. Bu kadar doğal güzelliği olan bu alanda, dinlenme ve piknik alanları, spor köyü inşa edeceğiz. Ve DOKA aracılığıyla buraya yatırım yapacak girişimcilerin olduğunu öğrendik. Buranın tahsisi için valimiz, bakanımız, milletvekillerimizin yoğun gayreti var. 600 dönümlük bir alanı kaplayan bu alanın tahsisi için bakanlığımıza gerekli başvuruları yaptık. Onama sürecinden sonra burayı ayrı bir turizm destinasyon alanı olarak kazandırmak istiyoruz."
Tarihi çok eskilere dayanan Trabzon’da gelmiş geçmiş bütün medeniyetlere ait eserleri gün ışığına çıkarmak için Tarih Müzesi’ni hizmete soktuklarını ifade eden Genç, "Her zaman Trabzon’un tarih şehri olduğunu söylüyoruz. Geçmiş dönemlerde farklı medeniyetler bu şehirden geçti. Son olarak Osmanlı geçti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in üç kez ziyaret ettiği bir şehiriz. Böyle bir şehirde Tarih Müzesi’nin olması elzemdi. Bir şehrin geleceğini yapmak isteyenler de yıkmak isteyenlerde işe ilk önce müzelerden başlarmış. Bunun, Suriye’de örneklerini gördük. Bu tarihi mirası geleceğin emanetçisi olarak gelecek nesillere taşımak istedik. Bundan dolayı da Tarih Müzesi’ni hizmete soktuk. İçinde 7088 adet tarihi materyal bulunan çok zengin bir müze... Öğrencilerimiz eğitim alırken, tarihi yerinde öğrenmeleri adına ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ile bir protokol imzaladık. Müzemizi, Kenan Oltan Bey’in ciddi katkısıyla beraber şehrimize kazandırdık. Ona da çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Toplantının son bölümünde Genç, STK temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödülleri verildi ADANA (İHA) – Adana’da Yeşilay tarafından düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılan, "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının ödül töreni gerçekleşti. Edebi eser ve görsel olmak üzere 2 farklı kategoriden oluşan yarışmada ilkokul, ortaokul ve lise il birincileri ödüllendirildi. Ödül törenine katılan Vali Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke ve Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, çeşitli kategorilerde başarılı olan öğrencilere ödüllerini takdim etti. Programda konuşan Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, ödül alan öğrencileri tebrik ederek, “Milli Eğitim Bakanlığımız ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti işbirliğiyle Türkiye’deki tüm ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulamaya geçirilen bağımlılık temalı görsel ve edebi alandaki eserlerin yarıştığı Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yetenek yarışması çerçevesinde ilimizde dereceye giren öğrencilerimiz için Adana Yeşilay Şubesinde ödül töreni gerçekleştirdik. Dereceye giren öğrencilerimize ödülü, plaket ve başarı belgeleri takdim edildi. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul idarecilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.
Ordu Ordu’da ana arı yetiştiriciliği yaygınlaşıyor Türkiye’de en çok bal üretiminin yapıldığı Ordu’da, ana arı yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için eğitimler düzenleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘Ana Arı Yetiştiriciliği Talimatnamesi’ kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından Karapınar Mahallesi’nde ana arı yetiştiriciliği kursu düzenleniyor. Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden konunun uzmanı araştırmacılar tarafından 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı olan arıcılara, koloni bireyleri tanıma, ana arının kolonideki önemi, ana arının kalitesini etkileyen faktörler, üretim yöntemleri, kalite kontrolü, bankalama, koloniye kazandırma başta olmak üzere, damızlık ana arı yetiştiriciliği uygulama talimatnamesi ile damızlık ana arı üretimi hakkında eğitim verilecek. Vali Muammer Erol, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Şeref Cınbırtoğlu, Ordu İl Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Akın Çiftçi ile birlikte ana arı yetiştiriciliği eğitim alanında 23 kursiyerlerin çalışmalarını yerince inceleyerek, kursiyerlere başarılar diledi. Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Muammer Erol, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden konunun uzmanı araştırmacılar tarafından 15 gün süreyle ziraat mühendislerine, veteriner hekimlere ve Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliğine kayıtlı olan arıcılara ana arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyledi. Vali Muammer Erol’a incelemeler sonrası kursiyerler adına arıcı körüğü hediye edildi. Düzenlenen kurs sonunda yapılacak sınav sonrası başarılı olan kursiyerlere ana arı yetiştirici sertifikası verilecek.
İstanbul Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yerel seçimlere isim değişikliği nedeniyle son anda katılma kararı almıştı. Yeni Türkiye Partisi’nin bir çok il ve ilçede mecliste vekilleri bulunan Gelecek Partisi ve Deva Partisi gibi yeni kurulan partileri geride bıraktığı ve seçime girdiği bölgelerde ismini duyurmayı başardığı belirtildi. Bunun ardından Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye için “güç birliği” mesajı verdi Ülke genelinde yeni olarak çıkan birçok siyasi partinin, medyada kendilerine büyük fırsatlar sunulmasına rağmen halkta bir karşılık bulamadığını söyleyen Yılmaz, "Son seçimler bize göstermiştir ki halkımız umudunu mevcut partilerin dışında yeni siyasi aktörlerin çıkışına bağlamıştır. Gerek seçimlere katılım oranında sandığa giden seçmen azlığı gerekse milliyetçi kanadın tarihinde hiç olmadığı biçimde emanet olarak kerhen CHP adaylarına oy vermiş olması memlekette siyasetin de siyasi aktörlerin de 2028 seçimlerine kadar gömlek değiştireceği ve yeni isimlere alan açacağını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede , Yeni Türkiye Partisi, doğru kadrolarla bu yenilik arayışına kucak açacak en doğru adres olacaktır. Gerek sandığa gitmeyen gerek mecburen CHP’ye oy verdim diyen vatansever yurttaşlarımız gerekse İYİ Parti’den ve diğer partilerden kopan seçmenimizden ortak paydası ’vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü’ olan herkesi Yeni Türkiye Partisi çatısı altında görev almaya davet ediyorum. Gün bugündür. Bu davetimize Atatürk gibi ’Benim naçiz vücudum bir gün ölecektir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyen herkesin bu davete icabet etmesini istiyorum" diye konuştu.
Mardin Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Mardin’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kılıçlar Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, kentte 2024 yılı 1. dönem itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 294 projenin uygulandığını kaydetti. Bunlardan 24 projenin tamamlandığını, 99 projenin devam ettiğini, 171’inin ise etüt proje aşamasında olduğunu aktaran Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 47 milyar 650 milyon 859 bin lira olduğunu, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle 1 milyar 95 milyon 940 bin lira harcama yapıldığını bildirdi. Kamu yatırımlarını koordineli bir şekilde hızlı ama kaliteli yapılması için talimat veren Akkoyun, "Mardin’i daha yaşanabilir daha güzel yere getirebilmek için gayret ediyoruz. Valilik olarak vatandaşa faydası olacak her türlü işlerde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Zamana çok dikkat etmemiz lazım. Bir kamu hizmeti zamanında gitmesi gerekiyor. Geciktirmeyelim, zamana yaymayalım. Bir işi hızlı yapayım derken de kaliteden ödün vermeyelim. Bir işi hem hızlı yapacağız, hem kaliteli yapacağız. Bütün kurumlar koordinasyona önem versinler" dedi. Toplantı, yatırımcı kuruluşların yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.