YEREL HABERLER - 01 Nisan 2015 Çarşamba 12:52

Güner Turizmde Arap Pazarı'na Yatırım Yapılmasını İstiyor

A
A
A
Güner Turizmde Arap Pazarı'na Yatırım Yapılmasını İstiyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Ekonomist İsmail Cem Güner, Trabzon ve bölge için turizmde hedef pazarın Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkas ülkeleri yerine Arap turistler olması gerektiğini söyledi.
Güner, bu durumun Türkiye geneli için de söz konusu olduğunu belirterek “Ama sadece bölgemize gelecek Arap Turist sayısının bu yaz 50 bini bulmasını bekliyoruz. Artık Rus turistler için bölge cazibesini yitirdi. Bu nedenle turizmciler yatırımlarını buna göre değerlendirmeli. Arap turistin taleplerine göre yatırımlarını düzenlemeli. Sonuçta bu bir arz talep meselesidir” diye konuştu.
Güner, bölgedeki yatırımcıların ve turizme dönük esnafın, Rusya Cumhuriyeti, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkas ülkelerinden gelen turistleri bölgede kısa vadeli değerlendirdiklerini hatırlatarak “Eğer onlar için uzun vadeli yatırımlar yapılsaydı, halk deyimiyle yolunacak kaz gibi görülmemiş olsalardı, yıllar önceki hareketlilik azalmaz aksine artardı. Her geçen yıl o bölgeden gelen turist sayısı azalıyor. Taleplerden anladığımız kadarıyla bu sene de yüzde 30 düzeyinde azalma var. Bunda Rusya’daki krizin payı da var. Ama Arap turistler için durum farklı. Sadece bu yaz 171 charter sefer planlaması yapılmış. Tarifeli seferlerle gelecekler de var. Bütün bu nedenlerden ötürü Arap turistlerin memnun kalmaları ve kalıcı olmaları için bir takım tedbirler alınması gerekir. Donanımlı elemanların sayısı artırılmalı. Bölgede sadece 4 olan belgeli rehber sayısı artırılmalı” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir