GENEL - 05 Aralık 2017 Salı 13:36

Hamsinin fiyatı 4 günde 3 kat arttı

A
A
A
Hamsinin fiyatı 4 günde 3 kat arttı

Trabzon’da tezgahlarda 4 gün önce kilosu 5 TL’den satılan hamsinin bugün itibariyle kilogram fiyatı 15 TL’ye kadar yükseldi.

Trabzon’da tezgahlarda 4 gün önce kilosu 5 TL’den satılan hamsinin bugün itibariyle kilogram fiyatı 15 TL’ye kadar yükseldi. Balıkçılar hamsi avının bu sezon dalgalı seyrettiğini belirtirlerken, bundan sonraki dönemde umutlarının pek olmadığını söylediler.


Trabzon balık halinde 50 yıldır balıkçılık yapan İlhan Özbayrak, hamsinin 4 gün önce kilosunu 4-5 TL sattıklarını bugün itibariyle ise 15 TL’den sattıklarını söyledi. Özbayrak “Hamsi sezonu 1 buçuk aydır güzel gidiyordu. Son dört günden beri Hamsi bir anda çok aza düştü, neredeyse kayboldu. Dört gün önce 4 5 TL’ye satılan hamsi bugün 15 TL’ye çıktı. Dört günden beri Hamsi bir anda kayboldu. Kasası 50-60 TL iken şu an 200 TL’ye kadar çıktı. Daha önceki yıllarda böyle dalgalı sezon olmuştu. Biz de bu işe bir anlam veremedik. Hamsi katledildi. Çanakkale’den gelen tekneler bile buralarda avlandı. Hamsi sezonu çok kısa geçti. Sezonun neredeyse üçte birini geride bıraktık. Bundan sonra da beklentimiz pek iyi değil. İnşallah yanılırız, çünkü balıkçıların en büyük gelir kapısı hamsi. Çoğu balıkçı hamsi sayesinde geçimini sağlıyor. Sonuçta ucuz olan hamsiyi vatandaşta tercih ettiği için rahatlıkla tüketebiliyor. Diğer balıklar çok pahalı. Palamut ise bu sezon zaten olmadı” dedi.



En pahalı balık Mezgit


Bu sezon özellikle Mezgit’in fiyatnın da yüksek seyrettiğini kaydeden Özbayak, “Mezgit çok pahalı. Şu an en pahalı balıklardan biri Mezgit. Önceki sezonlara oranla bu sezon Mezgit hiç yok. Fiyatı 20 TL’den 50 TL’ye kadar çıktı. Fiyat olarak rekor şu an Mezgitte. Yaz mevsiminden beri fiyatı hiç inmedi. Hatta yazın kilosu 60-65 TL’ye kadar bile çıktığı oldu. Şu an Mezgitin irisini 35-40 TL satıyoruz. Mezgiti genelde restoranlar tercih ediyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Faruk Özlü ve Meclis üyeleri mazbatalarını aldı AK Parti’den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Adliye çıkışında açıklama yapan Özlü önümüzdeki 5 yılda çok büyük ve önemli hizmetlere imza atacaklarını söyleyerek kazananın Düzce olduğunun altını çizdi. Mazbatasına almak üzere Düzce Adliyesi’ne giden Faruk Özlü’ye Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Merkez İlçe Başkanı Buğra Alp Kocaman, yeni seçilen Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve teşkilat mensupları eşlik etti. Adliye binası toplantı salonunda gerçekleşen mazbata töreninin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Faruk Özlü, seçim döneminde vaat ettiği 100 projeyi hayata geçirmek için hemen çalışmalara başlayacaklarını belirterek şunları söyledi, “AK Parti grubu olarak milletvekillerimizle birlikte mazbatalarımızı aldık. Önümüzdeki 5 yıl Düzce’ye çok önemli ve büyük hizmetler yapacağız. Seçimden önce projeler kitabı yayınladık. Düzce’nin çehresini değiştirecek 100 projemiz var. Her projenin sorumlusu belli. Seçimler ile ilgili süreçte çok bir çalışma yürüttük. Gece gündüz çalıştık. Sonuçta kazandık. Düzce bu seçimde aklı selimle, sağduyu ile Düzce’nin 5 yılında hizmet edecek olana kadroyu belirlemiştir. Önümüzdeki 5 yıl Düzce’de güzel hizmetler yapacağız. Düzce’mize hayırlı olsun” dedi. Toplu fotoğraf çekimi ile tören sona erdi.