POLİTİKA - 04 Kasım 2017 Cumartesi 16:23

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Biraz önce yine Bestler Dereler’de 4 teröristi daha bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdiler”

A
A
A
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Biraz önce yine Bestler Dereler’de 4 teröristi daha bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdiler”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.


Trabzon’da yaptırılan bir otelin açılışını gerçekleştiren Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada terörle mücadeledeki kararlılıklarının hız kesmeden süreceğini belirtti. Soylu, OHAL’in kaldırılması gerektiğini belirten Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı’nı da eleştirdi.


Bakan Soylu konuşmasında az önce Besler Dereler Bölgesi’nde 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bilgisinin kendisine verildiğini ifade ederek, “Biraz önce yine Bestler Dereler’de 4 teröristi daha bizim evlatlarımız etkisiz hale getirdiler. Nasıl bir mücadele yaptığımızı, hangi tedbirleri aldığımızı ve bu mücadelenin sonunda ne olacağını bilen bir anlayışla strateji ortaya koyuyoruz. Bilmenizi istiyorum ki bundan sonraki hedeflerimiz açık ne nettir. Dünyada hangi ülke olursa olsun ve ne şekilde olursa olsun çıkarabilecekleri hiçbir ses bizim umurumuzda değildir. Yaklaşık bir yıldır bin 650 sığınaklarını tarumar ettik. Şimdi sonbahar operasyonlarına başlıyoruz. Bilesiniz ki onlara kış üslenmesi yaptırmamak için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyacağız” dedi.



"Demek ki iş o kadar kolay değilmiş?"


Bakan Soylu Türkiye’nin 40 yılda 7 bin 500’ü asker, polis ve kamu görevlisi, 6 bin civarında da sivil şehit verdiğini hatırlatarak, “Bütün dünyanın tanıdığı İspanya’da yıllarda faaliyet göstermiş olan ETA terör örgütünün sebep olduğu can kayıplarının toplamı 2016 verilerine göre 827’dir. İngiltere’deki İRA örgütünün oluşturduğu kayıp rakam sayısı yaklaşık 2 bin 500 kişi olduğu tahmin edilmektedir. Türkiye’nin ise terör nedeniyle yaşadığı can kayıpları 40 yıldan beri bu mücadeleyi gerçekleştiren Türkiye’nin 7 bin 500 kişisinin asker, polis ve kamu görevlisi şehidimiz, 6 bin civarında ise sivil şehit olduğu değerlendirilmektedir. Bu sadece PKK kısmı. Aşırı sol örgütleriyle de mücadelemiz var. FETÖ, DEAŞ ve PKK’nin diğer uzantıları olan PYD, KCK gibi versiyonları var. Bu rakamlar ortada iken hala birilerinin PKK terör örgütü müdür ? değil midir? diye kafasının karışık olması inandırıcı ve asla samimi değildir. Bize kızıyorlar diyorlar ki bu belediyelere niye el koydunuz. Niye kayyum atadınız. Bakın Avrupa topraklarında böyle bir şey var mı ? İspanya’da Katalan’da olanları hepimiz biliyorsunuz? Sanki bize bunu söyleyenlerin gözüne batırarak bile hem kayyum atadılar hem de Bakanlarını teker teker tutukluyorlar. Demek ki iş o kadar kolay değilmiş?” diye konuştu.



TÜSİAD Başkanı’na eleştiri


Bakan Soylu konuşmasının son bölümünde OHAL’ın kaldırılması gerektiğini belirten Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı’nı da eleştirerek, “Bir cümle de olağanüstü hal ile ilgili söylemek istiyorum. Geçen gün TÜSİAD Başkanı olağanüstü halin kalkması gerektiğini söylüyor. Türkiye’nin önemli Sivil Toplum Örgütlerinden birisinin başkanı bir sorun bize bakalım? Türkiye niye OHAL’de ve bu OHAL kime. Soruyormusun? Ama birilerinin üfürmesiyle beraber Türkiye’nin OHAL şartlarını ortadan kaldırılmasını istiyorsun. Tam FETÖ ile mücadele ettiğimizin ortasında. Peki OHAL’de Türkiye ne durumda” ifadelerini kullandı.


Bakan Soylu’nun otel açılışının ardından Trabzon Beyediyesi eski binasında Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt bölge valilerinin katılımı ile birlikte güvenlik toplantısı gerçekleştirirken, toplantı sabına kapalı olarak gerçekleşti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı Edirne Valiliği, gastronomi turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla Osmanlı Saray Mutfağı lezzetlerini kitaplaştırılarak gelecek nesillere aktarılacak. Edirne Valiliği tarafından “Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri Kitabı” tanıtımı iftar programı düzenlendi. Edirne’de valilik öncülüğünde önemli bir projeye imza atıldı. Proje çerçevesinde "Topraktan Tabağa Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı oluşturulacak. İftariyelikler, ara sıcaklar, çorbalar, ana yemek, tatlı ve içecekler geçmiş lezzetlere göre sunumla hazırlandı. Tabaklar süslendi, masalar hazırlandı. Ezanın okunmasının ardından oruçlar açıldı. Yemeğin ardından ise duaya geçildi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar menüsünde geçmişten günümüze gelen lezzetler arasında yer alan bademli terbiyeli tavuk çorbası, ballı gemici böreği, taş kebabı- sarımsaklı pilav, zerde ve ayva şerbeti yer aldı. Geçmişten günümüze gelen ve unutulmaya yüz tutmuş Rumeli, Balkanlar ve Osmanlı Saray Mutfağında yer alan lezzetlerin gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için önemli bir proje çalışmasına imza atıldı. Proje çerçevesinde 87 farklı çeşidin yer alacağı bir kitap oluşturulacak. Edirne’nin kadim ve Osmanlı’ya başkentlik yapmış sultanlar şehri olduğunu söyleyen Vali Yunus Sezer, aynı zamanda balkanlardan gelen insanların yerleştiği ve kendi kültürlerini yaşattığı da bir şehir olduğuna değindi. "Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağı lezzetleri yaşatılacak" Hem Balkan hem de Osmanlı saray mutfağının yaşatıldığı Edirne’de çok anlamlı bir ilke imza atıldığını söyleyen Vali Yunus Sezer, "Gelecek nesiller Edirne mutfağında neler var diye baktığı zaman ellerinde bir kitap ve kaynak olacak. Bizim somut varlıklarımızın yanı sıra kültürel zenginliklerimiz de çok önemli. Çok büyük emek var. Hem Rumeli hem de saray mutfağına ait 87 çeşit farklı lezzet var. Bunların bir kitapta buluşması çok önemli. Şeflerimiz kendi illeri için farklı bir şey yapmak istiyorlar. Yaklaşık 1 buçuk aydır çalışmalar devam ediyor" dedi. Gastronomi anlamında çok önemli faaliyetler yürütmüş parmakla gösterilen iller olduğunu söyleyen Vali Sezer, "Biz büyük bir hazine üzerinde duruyoruz. Ama kendimizi anlatmakta zorluk çekiyoruz. Bizim bir tava ciğerimiz, bir de ciğer sarmamız var. Dışarıdan insanlara sorduğumuzda neyimiz var diye ’Bir gelip ciğerinizi yeriz’ diyorlar. Bu güzel bir şey aslında. Ama bunun yanına ne koyabiliriz? Bunun üzerinde çalışıp Rumeli Saray ve Osmanlı mutfağını günümüzle uyarlayıp nasıl yaşatabiliriz bunun peşindeyiz" şeklinde konuştu. "Edirne’nin parlayan yıldız olmasını istiyoruz" Edirne’nin her konuda balkanların ve Türkiye’nin parlayan bir yıldızı olmasını istediklerini belirten Vali Sezer, "Bunu da sanayide, ticarette, turizmde, gastronomide eğitimde aktivitelerle birlikte başarmamız lazım. İçinde saray ve Rumeli mutfağının da olduğu birkaç yemeği ve menüyü tava ciğerin yanına ekleyebilirsek zenginleştirebiliriz" ifadelerine yer verdi. Festivallerin yanı sıra marka aday olabilecek lezzetleri de sunabilecekleri bir yerin olmasının çok önem taşıdığını belirten Vali Sezer, "Bunu başarırsak herkes restoranında alternatif bir ürün sunmak isteyecek. Bunu da hazırlanan projelerle hayata geçireceğiz. Valilik olarak bunu yapıp özel sektöre devrederiz. Buna biz öncü oluruz" diye konuştu. "3 hedefe inşallah hep birlikte ulaşacağız" Önlerinde 3 hedef olduğunu ve buna şeflerle birlikte ulaşacaklarını belirten Vali Sezer, birincisinin bu kitabı hazırlamak ve basıp yayınlamak, ikincisinin gastronomi festivalleri düzenlemek üçüncüsünün de bu markalaştırılan yemeklerin daimi sunulacağı tarihi bir yer yapmak olduğunu ifade etti. "Edirne gastronomide de büyük zenginliğine sahip" Edirne’nin tarihi ve kültürel mirasının yanı sıra gastronomi anlamında da büyük zenginliğe sahip olduğunu söyleyen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, düzenlenen iftarda saray, Rumeli ve Balkan mutfağından lezzetlerin yer aldığı bir menü hazırladıklarını aktardı. İftar programına, Vali Sezer ve eşi Canan Sezer, Vali Yardımcıları Erdoğan Beypınar ve Eyyüp Batuhan Ciğerci ile eşleri, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, şefler, gastronomi yazarları ve basın mensupları katıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Hatay Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay Güzelburç’taki Kızılay Yaşam Merkezi’nde depremzedelerle iftar sofrasında bir araya geldi. Ramazan ayının yardımlaşma ruhunu öne çıkaran Yılmaz, son depremzede yuvasına kavuşana kadar desteklerinin süreceğini belirtti. Deprem bölgesinde ilk günden itibaren varlığını hissettiren Türk Kızılay’ı Ramazan ayında da afetzede vatandaşları unutmuyor. Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Hatay’ın Güzelburç bölgesinde bulunan Kızılay Yaşam Merkezi konteyner kentinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi. "Hatay’da son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız" Ramazan ayının; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı olduğunu belirten Kızılay Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, "Biz bugün burada zor günleri birlikte atlatmaya çalışıyoruz. Türk Kızılay’ı olarak her zaman söylediğimiz bir konu var; son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar biz buradaki vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin ellerini bırakmayacağız. Ramazan ayındayız, Ramazan ayı; rahmet, bereket, yardımlaşma ve iyilik ayı ama aynı zamanda Ramazan ayı sevdiklerimizle bir araya gelme ve bir sofranın etrafında buluşma ayı. O nedenle biz bugün burada Hatay’da kardeşlerimizle bir ekmeği bölüşeceğiz, beraber iftarımızı açacağız. Birbirimizi dinleyerek bu zor günleri atlatmak adına bir aşama daha ilerlemiş olacağız. Ben zor günlerin geçeceğine inanıyorum. Son 1 sene de gördüğümüz şu ki herkes tünelin ucundaki ışığı görmüş durumda bu da zor günlerin geçeceğine inancı pekiştiriyor. Bu günlerde biz halkımızla bir arada olmaya devam edeceğiz. Tekrar herkesin Ramazanı hayırlı olsun" şeklinde konuştu.