SPOR - 16 Mart 2018 Cuma 13:35

Mahmut Ören, "Trabzonspor kuruluş ayarlarına geri dönmelidir"

A
A
A
Mahmut Ören, "Trabzonspor kuruluş ayarlarına geri dönmelidir"

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmet Ören, bordo-mavili kulübün İstanbul kulüpleri modelinden bir an önce ayrılıp, kuruluş ayarlarına tekrar geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmet Ören, bordo-mavili kulübün İstanbul kulüpleri modelinden bir an önce ayrılıp, kuruluş ayarlarına tekrar geri dönmesi gerektiğini söyledi. Ören, Trabzonspor’un artık yeni bir macera kaldıramayacağını vurgulayarak ekonominin sos verdiğini belirtti.


Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmet Ören, 7-8 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul öncesi önemli tespitlerde bulunarak uyarılar yaptı. Bugüne kadar Trabzonspor’un borçlanarak büyüdüğünü belirten Ören, "Kulübümüz bugüne kadar borçlanarak büyüdü ve ağır bir borç yükünün altına girdi. Her geçen gün ve gün artan bu ağır borç yükü altından kurtulması imkansız hale gelmektedir. Korkumuz o ki kulübümüz toparlanmaz bir hale gelmesin" dedi.



"Ben varsam değil, Trabzonspor varsa olur"


Trabzonspor’un devasa sorunlarının altından normal şartlarda ve sıradan insanlarca başarılabilecek bir iş olmadığını belirten Ören, "Utanılacak bu durumdan çıkış, ancak ve ancak Trabzon’daki ve gurbetteki tüm bordo mavililerin tek vücut olabilmesiyle mümkündür. Ortak aklın egemen olduğu bu topyekün ekonomik savaşta formül, ’ben varsam olur’ şeklindeki kibirden kurtulup, ’Trabzonspor varsa olur’ anlayışındaki üst akla geçilmesi şeklinde olabilir" ifadelerini kullandı.



"Hepimiz suçluyuz"


Ören, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu ulvi davranış içindeki bir ekibin başarılı olma şansı vardır. Trabzonspor için bunun dışında hiçbir kurtuluş reçetesi yoktur. Bu formül-reçete Trabzonspor’un kurtuluşu içindir. Söz konusu ekibin amacı seçim kazanmak olmamalı, bu sebeple de ulvi amaç dışına çıkılmamalı. Bu duruma gelinmiş olmada, geçmişte bencilliği ve duygularıyla hareket eden, bir adım önünü göremeyen camianın önde gelenleri sebep olsa da, gün , kesinlikle suçlu arama ve hesap günü olmamalıdır. Çünkü hepimiz suçluyuz" dedi.



"Geçiş ekibine ihtiyaç var"


Trabzonspor Denetleme Kurulu Başkanı Mahmut Ören, üst akılla oluşturulacak geçiş ekibiyle 2018 Aralık’ta Olağan Kongreye gidilmesi gerektiğini belirterek, "Trabzonspor ekonomisi şahsiliğin de üzerine çıkmış, artık taşınamayacak boyuta gelmiştir. Trabzonspor’u bu noktaya getiren maceracı, çarpık yönetim anlayışının aynen sürdürülmesi halinde, bu yükün altından kalkabilmek asla ve asla mümkün görülmemektedir. Ekonomik tablo vahim ötesidir. Zorunlu ödemelerle anlık yaşatılabilse bile, borçlar ödenebilir ve çevrilebilir seviyenin kat be kat üzerindedir. Trabzonspor’da paranın tükendiği son kavşaktayız. Asla ümitsiz değiliz" diye konuştu.



"Mevcut yönetim sorumluluklarını yerine getirmelidir"


Olağanüstü kongre öncesi son bir görev de mevcut yönetim kuruluna düştüğünü ifade eden Ören, "Kulübün daha da zor durumlara düşmemesi için, 7 Nisan’a kadar olan zorunlu ödemeleri riske atmadan ödemeli ve sorumluluklarını yerine getirmelidir. Kulübümüzün içine düştüğü bu durumdan çıkacağına olan inancımız tamdır" şeklinde konuştu.



"Trabzonspor kuruluş ayarlarına dönmelidir"


Trabzonspor’da yeni bir maceraya tahammül olmadığını belirten Ören, şöyle konuştu:


"Trabzonspor’da yeni bir maceraya ne zaman, ne de tahammül vardır. Trabzonsporlular, şehir, taraftarlar, yerel basın ile artık iç çekişmelerden bir an önce kurtulmalı ve sadece çözüme odaklanmalıdır. İstanbul kulüpleri modelinden bir an önce sıyrılıp kuruluş ayarlarına tekrar dönmelidir. Zamanını kulüp için harcayacak, Trabzonspor için koşturacak ve çözüm üretecek, bilgili, nitelikli ve liyakat sahiplerinden oluşturulacak bir geçiş niteliğindeki üst akla kayıtsız-şartsız, ama’sız-fakat’sız-ancak’sız, tek vücutçasına ve koşulsuzca destek verilmelidir Bu olağanüstü kongrenin Trabzonspor’un kurtuluşu için olduğu unutulmamalıdır. Şahsi menfaatlerinden arındırılmış ve sadece Trabzonspor için’’ oluşturulacak bu üst aklın, günlük kısır çekişmelere ve kavga ortamına sokulmadan ama saygı çerçevesinde ve koşulsuz bir destek ile arkasında durulmalıdır."



"Gün suçla aramak günü değildir"


Ören, günün suçlu aramak günü olmadığını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:


"Gün Trabzonspor günüdür. Trabzonsporluluğun, varlığımızın en önemli nedenlerinden birisi olduğu unutulmamalıdır. Gün suçlu aramak günü değildir. Biliyoruz ki, hepimiz suçluyuz Kaybedecek vaktimiz yoktur. Trabzonspor’un kurtuluşu için oluşturulacak üst aklın, şahsi hesap ve reklam ihtiyacı olmayan, varlığı kendinden menkul şahsiyetlerden değil, akıl, bilgi, deneyim, liyakat ve liderlik ruhuyla oluşturulmuş kişilerden gerçekleşmesi halinde, kurtuluş savaşından başarıyla çıkılır. Aksi halde, görünen köy kılavuz istemez. Yol yakınken yeni bir maceraya dur denilmelidir "ifadelerini kullandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.