YEREL HABERLER - 14 Mayıs 2016 Cumartesi 13:07

Okullar Dershaneleri Aratmıyor

A
A
A
Okullar Dershaneleri Aratmıyor

Bu yıl dershanelerin kapanmasının ardından “Okullarla bu iş olmaz” algısının, 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında TEOG’da Trabzon, Türkiye sıralamasında 38. sıradan 19. sıraya yükselerek okullarda yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nın ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.
Trabzon genelinde olduğu gibi Ortahisar İlçesi’nde eğitim alanında gelinen noktanın memnuniyet verici olduğunu belirten Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, bu başarının artarak devam etmesi için eğitim ve öğretim alanında her türlü imkanı zorlayarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, destekleme ve yetiştirme kurslarını ziyaret ederek kurs veren öğretmenleri teşekkür belgesi ile onurlandırdıklarını da ifade ederek “2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Ortahisar Merkez İlçede 17 bin 900 öğrencinin destekleme ve yetiştirme kurslarına devam etmektedir. Bu kurslarda 994 kadrolu öğretmen ile 107 ücretli görev almaktadır. 68 merkezde kursların devam ederken, okulların yüzde 96’sında destekleme ve yetiştirme kursları açıldı” dedi.
TEOG sınavlarında soruların 100 sorunun tamamının, milli bir proje olan Türk mühendisleri ve bilişim uzmanları tarafından hazırlanan EBA’dan sorulduğunu hatırlatan Şükür Köse, “Eba’da tamamı öğretmenler tarafından hazırlanan 40 bin sorunun 2 bini havuzda tutularak sorulan 100 soru bu havuzda tutulan sorulardan sorulmaktadır. EBA’da soruları çözen öğrenci sınavda sorulan soruların tamamını çözebilecek düzeye ulaşmaktadır. Bu nedenle tüm öğretmenlerin EBA’da yer alan tüm kazanım ve testleri çözmeleri öğrencilerin sınavlara hazırlanmaları için yeterlidir” diye konuştu.
Köse ayrıca, tüm öğretmenlerin EBA’nın havuzuna soru atmalarını istedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir