YEREL HABERLER - 30 Nisan 2017 Pazar 14:48

PÜİS Trabzon Şube Başkanlığının 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı

A
A
A
PÜİS Trabzon Şube Başkanlığının 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Petrol Ürünleri İş Verenleri Sendikası (PÜİS) Trabzon Şube Başkanlığı 9.

Petrol Ürünleri İş Verenleri Sendikası (PÜİS) Trabzon Şube Başkanlığı 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Aytekin Çanakçıoğlu, yapılan oylamada tekrar Petrol Ürünleri İş Verenleri Sendikası (PÜİS) Trabzon Şube Başkanlığına seçildi.


Burada bir konuşma yapan Başkan Çanakçıoğlu, görevde bulundukları sürede yapılan çalışmaları özetleyerek, “Yönetim Kurulumuzu 5 Mayıs 2013 tarihinde göreve geldiğimizden bugüne kadar akaryakıt sektörünün ve bayi camiasının sorunlarını planlı bir şekilde çözmek için genel merkezimizin belirlediği hedef ve stratejiler doğrultusunda yoğun bir şekilde çalıştık. Görevde bulunduğumuz 4 yıllık dönemi genel merkezimiz ve tüm şubelerimizin güçlü dayanışması sayesinde sektörümüze ve bayilerimize yararlı ve başarılı bir şekilde değerlendirdik. Bir yandan sizlere en iyi hizmeti vermek üzere sizlerle yakın diyalog içinde olurken, diğer yandan yönetim kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda alınan kararları titizlikle uyguladık” dedi.


Daha sonra söz alan Petrol Ürünleri İş Verenler Sendikası Genel Başkanı İmran Okumuş, 50 yılını dolduran PÜİS’in Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük STK’sı olduğunu belirterek, “PÜİS, 1967 kurulmuş Türkiye’nin tüm bölgelerinde 15 bölge başkanlığı dışında 81 ilde baş temsilcilik oluşturmuş, 919 ilçede temsilcilik oluşturmuş Türkiye’nin ve Avrupa’nın en teşkilatlı, en büyük sivil toplum kuruluşu. Yani bir çok siyasi partide olmayan teşkilat yapısına sahip bir işveren sendikası. Onun için geçmişinde güzel başarılar olan geçmişi emek ve terle mücadeleyle kurulmuş bir işveren sendikasının mensubu ve temsilcisi olmaktan gurur duyuyorum. PÜİS meslek onurunu kendine taç yapan bu işi meslek onuru için yapanların toplandığı bir araya geldiği bir kuruluş. Neden; kaçak, haram, devletinin vergisini çalmak devletle kavga etmek, eylem yapmak, terörü desteklemek bu sektörün hiç birinde olmamıştır. Ne Batman şubesinde olmuştur ne Trabzon ne de Edirne, İzmir” şeklinde konuştu.


’10 numara’ yağa getirilen uygulamanın gaz yağına da getirildiğini ancak bunun yeterli olmadığını kaydeden Okumuş, “Bir çok konuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bundan sonraki en önemli tehlike maliyetin altındaki satışlar yani kayıt dışı. 10 numara yağ, nasıl önlendi nasıl engellendi nasıl bir yaptırım uygulandı takip etmişsinizdir, biliyorsunuz. 10 numaradan sonra ilginç olan gaz yağı. Gaz yağına yeni bir düzenleme geldi ama çözüm mü? Tabi ki yüzde yüz çözüm değil 10 numara yağda olduğu gibi ana en azından sınırlama getirildi. Sorun ne ÖTV’siz yakıt. Sınır ticaretinde yapılan uygulama özellikle Sarp Kapısındaki gelen küçük araçlarla yapılan o uygulamayı şimdilerde yeni yeni çalışmalar var o mevzuatla ilgili de inşallah haksız kazancın haksız rekabetin sektör adına bitirilmesi içinde çalışma yapıyoruz. Ne yapmak lazım; ÖTV’siz yakıttaki uygulamanın değişmesi lazım. Çiftçide olduğu gibi tarama destekte olduğu gibi de vergi iadesine dönülmesi lazım. Yani neyi kullanmış neyi üretmişse onun karşılığında yakıt tüketmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.