SPOR - 03 Ekim 2015 Cumartesi 17:43

Trabzon MTB Cup Yarışı Başladı

A
A
A
Trabzon MTB Cup Yarışı Başladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programı arasında yer alan Trabzon MTB Cup (C3) yarışları Trabzon’da başladı. Yarışın açılışına Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’da katılarak bisiklet kullandı.
Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yarışlar Zağnos Vadisi’nde başladı. Yarışmanın açılışına Trabzon Ak Parti Milletvekili Süleyman Soylu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katılarak pedal çevirdiler. Yapılan gösteri yarışında Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, varış noktasına gelen ilk isim oldu.
Ak Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, temel prensipleri arasında insanları bisikletli yaşama sevk etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Spor yapmak ve şehirlerin kendi kültürleriyle rahat bir yaşamı, rahat bir ulaşımı sağlaması açısından bizim 21. yüzyılın Türkiye’deki şehirlerinde en çok önem arz edilen mesellerinden bir tanesi. Bu konuda yapılan düzenlemeler var. Şehirlerimiz için önemli bir kriter haline getirilmiştir. Sağlığımız açısında da büyük önem arz etmektedir. 1 milyon bisiklet hedefi Türkiye için çok önemli bir hedeftir. Bizim hem hükümet olarak hem siyasiler olarak şehirlerin bu konuda bütünleşmesini istiyoruz. Türkiye bir çok hedefe ulaştı bu hedefe de ulaşacaktır" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu Balıkesir’in Gönen ilçesinde dere yatağında bulunan cesedin Ekonomist Korhan Berzeg’e (83) ait olma ihtimali güçleniyor. Bölgede devam eden arama ve inceleme çalışmalarında Korhan Berzeg’in şahsına ait çok sayıda malzeme bulundu. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen cesedin bulunduğu Gelgeç Mahallesi’ndeki dere yatağında arama ve inceleme çalışmaları devam ediyor. 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT, kadavra köpekleri ve drone ile devam eden çalışmalar kapsamında Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzemeye ulaşıldı. Bölgede yapılan olay yeri inceleme çalışmaları sonucunda; 1 adet Korhan Berzeg adına kimlik kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına sürücü belgesi, 3 adet Korhan Berzeg adına banka kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına kredi kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, 1 adet sağlam durumda Korhan Berzeg adına İstanbul mavi kart, 1 adet araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar, 1 adet parçalanmış kahverengi cüzdan ve bir miktar para bulundu. Cüzdanda ve banka kartlarının üzerinde vahşi hayvanlara ait olduğu düşünülen diş izlerine rastlandı. Dere kenarında bulunan pantolonun da paça kısımlarından parçalanmış olduğu ve bu durumun hayvan saldırısı ihtimalini güçlendirdiği, cesedin ise hayvanlar tarafından dere kenarına getirilmiş olduğu değerlendiriliyor. Diğer yandan Alzheimer hastası başlangıcı olan Korhan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığını belirtti. Gergeç Mahallesi’nde içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yaptığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçalarını bulan Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay ise yaşananları şöyle anlattı: "Dere yatağında bir su borusu patlamıştı. Hakkı abi ile beraber dere yatağındaki bu su borusunu takip ederek giderken su yatağının 1 metre ilerisinde pantolon gördüm. 1 metre yukarısında da gömlek vardı. Pantolonun yanında da kimlik vardı. Kredi kartı, otobüs kartı vardı. Sonra üzerinde fotoğrafını da gördüm. Daha sonra jandarmaya haber verdim. Jandarma yarım saat içinde olay yerine geldi. Olay yeri inceleme geldi. Etrafta 4 tane falan kemik parçası vardı. Adli tıp kemikleri incelemeye alıp götürdü.”