SPOR - 23 Mart 2018 Cuma 15:12

Trabzon’da 102 bireysel sporcu ile 8 kulübe yaklaşık 200 bin TL para ödülü verildi

A
A
A
Trabzon’da 102 bireysel sporcu ile 8 kulübe yaklaşık 200 bin TL para ödülü verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulusal ve uluslararası yarışma ve turnuvalarda başarılı olan sporcular ile spor kulüplerini ödüllendirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ulusal ve uluslararası yarışma ve turnuvalarda başarılı olan sporcular ile spor kulüplerini ödüllendirdi.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Sporda Başarı Ödül Töreni’ne’ Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, İl Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Uralaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Nihat Demir, daire başkanları, sporcular, antrenörler ve kulüp başkanları katıldı. Törende konuşan Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin maliye payları gelirini artıracak yasanın gelecek ay TBMM’sine sevk edileceğini kaydederek, gelirlerinin artması ile birlikte spora ve sporcuya daha çok destek vermenin gayreti içerisinde olacaklarını söyledi.


Trabzon’un sporla anılan bir şehir olduğunu dile getiren İl Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon sporu seven, yarışmayı seven bir şehir. İnsanımız mücadeleci, ülkesini ve bayrağını seven ve ülkemizi uluslararası yarışmalarda temsil etmekten haz ve mutluluk duyan bir şehir. Elde edilen başarılar da antrenörlerimizin ve sporcularımızın fedakarca çalışmalarının sonucu. Şehrimiz son zamanlarda tesisleşmede çok önemli atılımlar yaptı. Şehrimizde sporcu sayısında çok önemli artışlar oldu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkamız ve Belediye çalışanları bizlere çalışmalarımızda her zaman destek veriyor. Sporcu sayısındaki artışlarla Trabzon olarak çok daha iyi yerlere gelerek başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.


Başkan Gümrükçüoğlu ise törende yaptığı konuşmada, aile ortamı içerisinde Trabzon ve ülke sporuna en iyi hizmeti yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Gümrükçüoğlu, “Burada çok güzel bir aile ortamı içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde Trabzon’un spor sevdalısı ve gönüllüsü olduğunun en büyük tablosunu oluşturmaktasınız. Sizlerle iftihar ediyoruz. Hepinizi çok sevip sayıyoruz” şeklinde konuştu.


Sporcuların başarılarının maddiyatla ölçülmeyeceğini dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Elimizdeki imkanlar ölçüsünde sizlere her zaman katkıda bulunmanın gayreti içerisinde olduk. Bugün burada 102 bireysel sporcumuza 134 adet cumhuriyet altını ve şampiyon olmuş 8 spor kulübümüze de 47 bin olmak üzere yaklaşık 200 bin TL para ödülü vermiş olacağız. Bunlar aslında yetersiz. Büyükşehir Belediye yasasında bizim şehrimizin maliye paylarının artışı ile ilgili önemli bir kazanım elde etmek üzereyiz. Bu taslak önümüzdeki ay TBMM’sine sevk edilecek. Bu yasa tasarısı ile belediyemizin bir yıllık paylarındaki artışlarla birlikte nasip olursa spora ve sporcuya çok daha büyük destek verme imkânına kavuşacağız” ifadelerini kullandı.


Ödül töreni başarılı sporcu ve kulüplere ödüllerinin verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.


Öte yandan, törende 102 bireysel sporcu ile 8 kulübe yaklaşık 200 bin TL para ödülü verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’dan gidip Muğla’dan aldığı sıfır araç hasarlı çıktı Manisa’nın Salihli ilçesinde yaşayan Fatih Vural, Muğla’ya giderek 1 milyon 300 liraya aldığı sıfır kilometre Peugeot marka aracı, memleketinde şüphe üzerine ekspertize götürdü. Yılların birikimi ile aldığı sıfır otomobilin hasarlı olduğunu öğrenince hayatının şokunu yaşayan Vural, yetkili bayi hakkında suç duyurusunda bulundu. Manisa’nın Salihli ilçesinde ikamet eden Fatih Vural (41), birikimleri ile Peugeot marka 308 model sıfır kilometre araç almaya karar verdi. Aradığı aracı Muğla’da bulan Vural, kendi imkanlarıyla Turgut Peugeot Bayisi’ne gitti. Aracını Şubat ayında teslim alan Vural, belli gün sonra arkadaşının aracında boya olduğunu söylemesi üzerine, aracını ekspertize götürdü. Vural, öğrendikleri karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Yapılan ekspertizde aracın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu ve belli noktalarında oynamalar olduğu ortaya çıktı. “Direklerine kadar aracı boyamışlar” Hayatının şokunu yaşayan Vural, "Meğerse benim sıfır diye aldığım araç, hasarlı bir araçmış. Kısacası hasarlı, toplama aracı bana sıfır diye satmışlar” dedi. Araç sahibi Vural sözlerine şöyle devam etti: "Şubat ayında Muğla’daki Turgut Peugeot Bayisinden aracı sıfır olarak teslim aldım. Salihli’ye aracımı getirdikten sonra sanayi sitesindeki arkadaşımın yanına gittim. Arkadaşım aracımda boya olduğunu söyledi. Bende şüphe üzerine aracımı ekspertize götürdüm. Yapılan ekspertizde aracımın muhtelif yerlerinde lokal boyalar olduğu tespit edildi. Direklerine kadar aracımı boyamışlar. Ayrıca çamurluk kaputta aşırı derece oynamalar mevcut, sök-tak yapmışlar. Vidalarında aşırı derecede aşınma izleri, kapılardaki pimler çekiçle vurulmuş, ezilmiş izler, motor kısmında, turboya ait parçalarda spiral taşıyla kesilmiş gibi izler mevcut. Fakat aracımı alırken bunların bilgisi kesinlikle bana bildirilmedi. Ben bunları genel merkeze bildirdim. Bana aracımı almış olduğum bayiye götürmemi söylediler. Bende aracımı bayiye geri götürdüm. Bayi inceledi, bana aracımda sök-tak parçalar olduğunu, fabrikasyon dışı boyalar tespit ettiklerini, bunu genel merkeze bildireceklerini söylediler. Bir hafta sonra beni genel merkezden arayıp, aracın orijinal olduğunu, banttan bu şekilde indirildiğini söylediler. Bunu söyleyince ben ikinci şoku yaşadım. Kesinlikle şuan kusurlarını ve hatalarını kabul etmiyorlar. Bundan sonra hukuki süreçlerimizi başlatacağız.”
Eskişehir Eskişehir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nden 14 ilçede eş zamanlı çiftçi ziyareti Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının başlattığı "Çiftçi Eğitimi İhtiyaç Analizi" çalışması çerçevesinde, Bakanlığın görev alanındaki konularda etkinliğin, verimliliğin ve üretkenliğin artırılması maksadıyla Eskişehir’in 14 ilçesinde eş zamanlı çiftçi ziyareti gerçekleştirdi. Çiftçilerin eğitim ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretim yapan tarım işletmelerinde anket çalışması gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, çiftçilerin eğitim ihtiyaçları belirlenerek, tarımsal faaliyetlerin verimliliğinin artırılması hedeflendi. Anketlerde yer alan eğitim konuları Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı genel müdürlükler, il müdürlükleri, enstitüler, kuruluş müdürlükleri ve üniversitelerde görevli personel ile yapılan çalışma sonucu tespit edildi. İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri çiftçilerle birebir görüşmeler yaparak, tarımsal faaliyetlerde karşılaştıkları sorunları ve ihtiyaçları görevlilerce dinledi. Çiftçilere verilecek eğitimlerin belirlenmesi amacıyla yapılan bu ziyaretler, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmayı hedefliyor. Ziyaretler sırasında çiftçilere tarımsal destekler, gübreleme teknikleri, sulama yöntemleri, hastalık ve zararlılarla mücadele konularında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu konuların belirlenmesi ve çözüm önerilerinin sunulması için çalışmalar yapıldı.