SAĞLIK - 01 Temmuz 2018 Pazar 09:26

Trabzon’da 8 yılda evdeki yaklaşık 14 bin hastaya ulaşıldı

A
A
A
Trabzon’da 8 yılda evdeki yaklaşık 14 bin hastaya ulaşıldı

Trabzon’da yaklaşık 8 yıl önce başlayan Evde Sağlık Hizmetleri projesi kapsamında şu ana kadar 13 bin 839 hastaya ulaşılırken, bu hastalara 33 bin 747 ziyaret gerçekleştirildi.

Trabzon’da yaklaşık 8 yıl önce başlayan Evde Sağlık Hizmetleri projesi kapsamında şu ana kadar 13 bin 839 hastaya ulaşılırken, bu hastalara 33 bin 747 ziyaret gerçekleştirildi.


“Evde Sağlık hizmetleri” toplantısı Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Usta başkanlığında yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr.Oğuz Kara, İlyas Alp’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda tüm birim çalışanları ve ilgili hastane yöneticilerinin görüş ve önerileri ile birim sunumları paylaşıldı.


Toplantı sonunda Dr. Hakan Usta, Evde Sağlık Hizmetleri’nin yürütülmesinde özveri ile çalışan birim çalışanlarına katılımcılar nezdinde teşekkür ederken, Evde Sağlık Hizmetlerinin 19 Eylül 2010 tarihinden itibaren Trabzon’da faaliyetini sürdürdüğünü söyledi.


Usta, 2018 yılı itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı bulunan 10 hastanede 17 mobil ekip ile Evde Sağlık Hizmetlerinin sürdürüldüğünü ifade ederek “Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan ve 1 Şubat 2010 tarihinden itibaren hizmet sunumuna başlayan evde sağlık hizmetleri 17 Eylül 2010 tarihinden beri ilimizde de faaliyet sürdürmektedir. 2018 yılı itibariyle İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığına bağlı bulunan 10 hastanede 17 mobil ekip ile Evde Sağlık Hizmetleri sürdürülüyor. Evde Sağlık Hizmetlerinin faaliyete başladığı 2010 yılından günümüze toplam 13 bin 839 hastaya ulaşmış, bu hastalara 33 bin 747 ziyaret gerçekleştirilmiştir. Yaşlı veya yatağa bağımlı, ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, ağız ve diş sağlığı, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak verilmesini amaçlayan hizmet her geçen gün gelişerek devam etmektedir. Yaşam kalitesini bozan hastalığı ve /veya yaşlılığı nedeniyle sağlık hizmetine ulaşmada zorluk yaşayan bireyleri amaçlayan Evde Sağlık Hizmetleri mesai saatleri içinde ve randevu sistemi ile çalışmaktadır. Vatandaşların ayırımını yapmaları gereken en önemli unsur ise; Evde Sağlık Hizmetlerinin acil hizmeti vermediğidir. Acil Sağlık Hizmeti durumunda aranması gereken numara 112’dir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.