YEREL HABERLER - 26 Kasım 2014 Çarşamba 18:15

Trabzon'da AK Parti İlçe Kongreleri Devam Ediyor

A
A
A
Trabzon'da AK Parti İlçe Kongreleri Devam Ediyor

AK Parti Trabzon’da ilçe kongreleri devam ediyor. Son olarak tek liste ile girilen Yomra ilçesinde ilçe başkanlığında mevcut başkan Mustafa Pehlivan, 2 adayın yarıştığı Araklı ilçe kongresinde ise ilçe başkanlığına Şaban Bıyık seçildi.
Araklı İlçe Kongresi Araklı Belediye Kültür Salonu’nda yapıldı. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı. Divan Başkanlığını Ekrem Üçüncü’nün yaptığı ve Şaban Bıyık ile Hamdi Kol’un yarıştığı kongrede ilçe başkanlığına Şaban Bıyık seçildi. Bıyık 245 oy alırken, Kol 121 oy da kaldı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş, "25 Eylül 2001, AK Parti Araklı ilçe başkanlığımızın kuruluşu. Biraz geriye doğru gittiğimde AK Parti’ye yaklaşmak suç gibi algılanıyordu. Toplantılarımızı çay ocaklarında yapıyorduk. Yönetim kurulu için teklif götürdüklerimiz, ’Bunu başbakan yapmazlar. Kazansa bile hapse atarlar’ diyordu. Cenab-ı Allah’a şükrediyorum. Şu anda ilçe başkanlığını bırakıyorum. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Araklı’da yüzde 50 ile en yüksek oy alan ilçe olduk. 5 Ekim 2003’de Araklı ilçe başkanlığına atandım. Bir dönem atama olmak üzere 3 dönemdir ilçe başkanlığını yürüttüm. Geriye baktığımızda üzdüğüm bir çok arkadaşımın olduğunu biliyorum. Bu görevde olanlar üzülür de üzebilirler de. Ben kırmış olduğum arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istiyorum. Görevde bulunduğum süre içinde AK Parti’nin bayrağını bir kez yere düşürmedim. Ben üzdüğüm herkese haklarımı helal ediyorum” dedi.
"AK PARTİ’NİN KAPISININ İÇİNDEN RANTÇILARI, MİDECİLERİ VE İHALECİLERİ SOKMAYIN"
Tekinbaş, yeni yönetime gelecek arkadaşlarına da tavsiyelerde bulunarak “AK Parti’nin kapısının içinden rantçıları, midecileri, ihalecileri sokmayın. Oy kaybetmezsiniz. AK Parti camiye giderken fişlenen hacı babamızın dualarıyla kurulmuştur. AK Parti iktidardır diye nemalanmak isteyenleri korkmadan partiden içeri sokmayacağız. Başbakanımız gibi omurgalı olacağız, dik duracağız ama diklenmeyeceğiz. Sabredeceğiz. Sabrederken de asla diz çökmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, "Yeni seçilen arkadaşlarımız, Araklı’ya Trabzon’a hayırlı hizmetler yapacak. Yeni seçilecek olan arkadaşlarımızı kısa zaman sonra bir seçim bekliyor. Türkiye’nin 10-12 yıllık değişim sürecinden 2023’e uzanan dönüşüm sürecinin yükünü seçilen arkadaşlarımız taşıyacak. Yükleri ağır. Araklı’da en son seçimde yüzde 80 civarında yerel yönetimlerde özellikle cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 86 civarında oy alındı. 2015 seçiminde Türkiye yüzde 50’nin üzerinde oy alacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan oy oranı Trabzon’da korunursa, Trabzon 5 milletvekili çıkaracaktır” diye konuştu.
"İSTİŞAREDE HAYIR VARDIR"
AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar ise yaptığı konuşmada "Yeni Türkiye’de birlik ve beraberlik içinde istişare ile hareket edeceğiz. 13. Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Huzur içinde geçti. Bir kongremizi erteledik. Araklı’da iki liste var. Teşkilatımızın aday sayısında ki çokluğundan hep övünürüz. Ancak, yarşıma kültüründen ziyade istişare kültürünü esas alarak, bir aday üstünde hareket edilmesini prensip kararı olduğunu arzu ettik. Diğer ilçelerde olduğu gibi Araklı’da da bir çok aday adayı içinden istişare ettik. Hep birlikte güzel günlerimiz oldu. Bir adaya karar verildi. Bu aday kardeşimizin değerli bir aday olduğuna kanaat getirdik. Biz istişarelerle birlikte hareket eden ve partimizin menfaatleri için birlik olma zamanıdır diyen bir partiyiz. Tek listeyle gidilen yerlerde bayram havası devam etmektedir. Coşku üst seviyededir. Araklı’da yine bu büyük salonda siz kıymetli delege kardeşlerimizin burayı doldurduğunuzu görüyorum. İstişarede hayır vardır. İstişareye rağmen bende varım diyen kardeşlerimizi de çok seviyoruz. Birbirimizden ayrımız gayrımız yok. Biz herkese başarılar diliyoruz. Önce, AK Parti’ye başarı diliyoruz. Kurucu Genel Başkanımızın felsefesinden yola çıkarak istişarelerin hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
İlçe başkanlığına seçilen Şaban Bıyık ise "Doğup büyüdüğüm ilçeme partimizin istişareleri sonucu ilçe başkan adayı olarak genel merkez tarafından görevlendirildim. Bu süreç, zorlu bir süreç değildi. Burada aday adayı olarak genel merkeze giden veya gitmeyip aday adayı olan arkadaşlarımızın hepsi birer kardeşimiz ve kutlu davanın neferidir. Hiç bir zaman kendilerini rakip görmedik. Biz buna nasip olarak baktık. Her şey nasip ve takdir işi. Araklı’mızı daha güzel yarınlara taşıyabilmek, parti içi çekişme ve kutuplara meyil vermeden Araklımızı daha güçlü hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerini kullandı.
YOMRA’DA PEHLİVAN
Öte yandan Yomra ilçesinde tek liste ile girilen seçimi mevcut ilçe başkanı Mustafa Pehlivan kazandı.
Kongreye AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi eski milletvekili Şeref Malkoç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, İlçe Başkanı Mustaf Pehlivan, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile delegeler ve teşkilat mensupları katıldı.
Divan Başkanlığını Mesut İskendeoğlu’nun yaptığı ve tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan Mustafa Pehlivan yeniden başkanlığa seçildi. İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, “Biz kökü mazide olan bir partiyiz. Sn. Başbakanımız Ahmet davutoğlu önderliğinde Türkiye’nin 2023-2053 vizyonuna emin adımlarla yürümesi için aynı azim ve kararlılık içinde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ve ben değil biz şuuru ile yolumuza devam edeceğiz ve yeni görevde bulunduğum süre zarfında desteklerini daime hissettiren başta belediye başkanımız, il başkanımız ve değerli il yönetimi değerli üyelerine tüm teşkilat mensubu arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Yolumuz açık, adımlarımız sebatlı yürüyüşümüz kutlu olsun" dedi.
Yeniden Başkanlığa seçilen Mustafa Pehlivan’ın listesi şu şekilde oluştu:
“Tuncay Uzun, Asiye Sağır, Fatih Abdioğlu, Aylin Sarı, Galip Boran, Hüseyin Sekmenoğlu, Gözde Atasoy Koç, Sait Albayrak, Ekrem Duman, Ahmet Yiğit, Zeki Aygün, Hasan Albayrak, Abdurrahmen Sezgin, Tuncay Kaya, Nuri Şahin, Duygu Karadoğan, Muzaffer Çakmak, Hasan Keskin ve İbrahim Aktaş”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü Altıeylül Belediyesi bünyesine kazandırmış olduğu 2 adet sıfır atık, 2 adet de katı atık toplama aracıyla filosunu güçlendirdi. Altıeylül’ün daha temiz ve çevreci bir ilçe olması için çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Hasan Avcı, “Bünyemize kazandırmış olduğumuz 4 adet yeni araçla sıfır atık çalışmalarımızı daha da hız kazandıracağız” dedi. Çevre ve doğa dostu bir belediyecilik anlayışıyla hareket eden, geri dönüşüm ve ‘Sıfır Atık’ projeleriyle Altıeylül Belediyesi, 2023 yılında da çevreci belediyeler arasında öncü rolünü korudu. Yıl boyunca yürütülen Sıfır Atık çalışmaları sayesinde 60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar da bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Başkan Hasan Avcı: “Filomuzu güçlendirdik” Başkan Hasan Avcı; konuyla ilgili şunları ifade etti: “Altıeylülümüzü sıfır atık ve geri dönüşüm bilinci yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde geniş bir tabana yayıldı. En büyük hedefimiz temiz doğa, mutlu bir gelecek. Bu hedefimize, çevre sağlığına hassasiyet ve duyarlılık gösteren tüm hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Altıeylül Belediyesi daha temiz ve atıkların kaynağından ayrıştırılması hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarda kullanılmak üzere 2 adet Evsel Katı Atık Toplama Aracı ve 2 adet geri dönüştürülebilir atıkları toplama aracı ile filosunu güçlendirdi” dedi. “ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz” Başkanı Hasan Avcı Müdürlüğümüz ve Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz bünyesine kattığımız araçlarımızla filomuzu daha da güçlendirerek ilçemiz için hizmet etmeye devam ediyoruz. Sıfır atık için 2 adet, katı atık toplama için de 2 adet olmak üzere toplam 4 adet yeni aracımızı filomuza kazandırmış olduk. Altıeylülümüz için şehrimiz için durmadan, yorulmadan ekibimizle birlikte çalışmaya devam ediyoruz” dedi. -Başkan Avcı: “Her alanda hizmetlerimizi artıracağız” Geçtiğimiz yıl içerisinde merkez ve kırsal mahallelerimize 16 bin 500 adet çöp konteyneri dağıtıldığını ifade eden Başkan Avcı, “60 bin ton evsel katı atık, 250 adet kafesli geri dönüşüm ekipmanları ile evlere dağıtılan 7 bin adet iç mekân geri dönüşüm kutusu, kamu ve kuruluşlara, oteller, alışveriş merkezi gibi yerlerden bu zamana kadar bin 100 ton geri dönüşüm dönüştürüldü. Ayrıca 115 adet tek biriktirme kumbarası ile 100 ton tekstil atığı, 12 farklı noktada bitkisel atık yağma makineleri ile 2 bin 500 litre bitkisel atık ve bin kilogram atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılmıştır. Altıeylül ilçemizin daha sağlıklı ve daha yaşanabilir yer olması amacıyla çevreye sosyal projelere ve her alanda hizmetlerini arttırarak sürdüreceğiz”