SPOR - 16 Ekim 2017 Pazartesi 09:41

Trabzonspor tarihinin en gollü sezonunu yaşıyor

A
A
A
Trabzonspor tarihinin en gollü sezonunu yaşıyor

Tarihinin en gollü sezonunu yaşayan Trabzonspor’da, Teknik Direktör Ersun Yanal ilk 8 haftada 21 gol yiyen savunmaya çare bulamadı.

Tarihinin en gollü sezonunu yaşayan Trabzonspor’da, Teknik Direktör Ersun Yanal ilk 8 haftada 21 gol yiyen savunmaya çare bulamadı.


Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak ligin ilk 8 haftasında 9 puan toplayabilen Trabzonspor’un bu sezonki maçlarında 38 gol yaşandı. 17 golü rakip filelere gönderen bordo-mavililer kalesinde 21 gol görerek tarihinde en fazla gol yediği 8 haftayı geride bıraktı.



Gol yemediği maç olmadı


Trabzonspor, bu sezon hem iç sahada hem dış sahada oynadığı 8 maçta kalesinde gol gördü. Bu sezon kalesini gole kapama başarası gösteremeyen bordo-mavililer, sahasında oynadığı maçlarda 12 gol deplasmanda ise 9 gol yedi. 6 maçta forma giyen kaleci Onur, 15 gol yerken, Esteban ve Uğurcan Çakır da forma giydikleri maçlarda kalelerinde 3’er gol gördüler.



1978-1979 sezonunda kalesinde 1 gol gördü


Trabzonspor, söz konusu haftalarda kalesinde en az gol gördüğü dönemi ise 1978-1979 sezonunda 1 ve 1982-1983 sezonda 2 golle yaşadı. Trabzonspor en fazla kalesinde gol gördüğü sezonları 12 golle 2001-2002 ve 2015-2016 sezonlarında gördü.



En az puan topladığı 4. sezon


Trabzonspor, bu sezon en az puan topladığı 4. sezonu yaşıyor. Bordo-mavililer ilk 8 haftalık bölümde 1977-78 sezonunda 8 puan toplarken, 1985-1986, 2014-2015 ve 2017-2018 sezonlarında 9 puan toplayarak tarihinin en az puan topladığı dönemlerinden birini yaşadı.



Savunma Yanal’ı çaresiz bıraktı


Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, savunma bölgesinde yaşanan soruna çare bulamadı. Söz konusu bölgede sürekli bir arayış içinde olan deneyimli teknik adam, isimlerde değişikliğe gitse de soruna çözüm bulamadı. Söz konusu bölgede 7 oyuncu üzerinde duran Yanal; Periera, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Okay, Mas ve Hubacan isimlerine savunma bloğunda görev verdi. Son oynanan T.M. Akhisarspor maçının 6-1 bitmesiyle savunma bölgesinde yaşanan zafiyetler maça damgasını vurdu ve fatura ise Yanal’a çıktı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.