SPOR - 20 Eylül 2018 Perşembe 13:10

Trabzonspor’da, geçen sezon endişesi

A
A
A
Trabzonspor’da, geçen sezon endişesi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili takımın geçtiğimiz sezon yaşadığı endişenin izlerini takım üzerinden silmeye çalışıyor.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili takımın geçtiğimiz sezon yaşadığı endişenin izlerini takım üzerinden silmeye çalışıyor. Sık sık oyuncularıyla bir araya gelen deneyimli teknik adam, karamsar havayı Göztepe galibiyetiyle dağıtmayı amaçlıyor.


Spor Toto Süper Ligin 6. haftasında sahasında Göztepe’yi konuk edecek olan Trabzonspor’un, ilk 5 haftada aldığı sonuçlar geçtiğimiz sezonu hatırlatması endişeye yol açtı. Bordo-mavili takım, geçtiğimiz sezon kadrosuna kattığı güçlü isimlerle sezona 2-1’lik Konyaspor galibiyetiyle büyük umutlarla başlamış, deplasmanda ise Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalarak gelecek adına umut vermişti. Bu maçın ardından yine deplasmana çıkan Karadeniz ekibi, Göztepe’ye 3-2 mağlup olmuş evinde ise Gençlerbirliği’ni 3-1 ile geçerek, deplasmanda Başakşehir ile 2-2 berabere kalmıştı. Trabzonspor, bu maçın ardından sahasında 3-0 önde getirdiği Alanyaspor maçını ise 4-3 kaybetti. Söz konusu haftalarda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 8 puan topladı.



Bu sezonda da benzer tablo


Bordo-mavililer bu sezonda da benzer bir tablo ile karşı karşıya kalmış durumda. Ekonomik sıkıntılara rağmen, kadrosunda bulundurduğu yıldız isimlerin yanına mütevazi bütçelerle transferler yapan Trabzonspor, sezona 2-0’lık Başakşehir mağlubiyetiyle başladı. Evinde ise Sivasspor’u 3-1’le geçen bordo-mavililer deplasmanda ise Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Sahasında geçtiğimiz sezonun şampiyonu Galatasaray’ı 4-0 yenerek flaş bir skora imza atan Trabzonspor, beklentileri yukarı çekerken, Alanyaspor deplasmanında aldığı 1-0’lık mağlubiyet ise geçtiğimiz sezonun endişesine yol açtı. Bordo-mavililer ilk 5 haftada 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde ederek 7 puan topladı.



Karaman endişeyi dağıtmakta kararlı


Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili takımın geçtiğimiz sezon yaşadığı tablonun bir benzerini bu sezon da yaşama endişesi üzerine harekete geçti. Bu yönde oluşturulmak istenilen havayı dağıtmakta kararlı olan tecrübeli teknik adam, oyuncularıyla sık sık bir araya gelerek toplantılar yapıyor. Karamsar havayı Göztepe ile oynanacak maçı kazanarak dağıtmayı planlayan Karaman, bütün oyuncularından daha çok sorumluluk almalarını istedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.