SPOR - 18 Aralık 2017 Pazartesi 10:06

Trabzonspor’da kan değişikliği tuttu

A
A
A
Trabzonspor’da kan değişikliği  tuttu

Takımın başına geçtikten sonra Trabzonspor’a 8 maçta 19 puan kazandıran Rıza Çalımbay, 8.

Takımın başına geçtikten sonra Trabzonspor’a 8 maçta 19 puan kazandıran Rıza Çalımbay, 8. haftaya kadar sadece 9 puan alarak görevine son verilen Ersun Yanal’a fark attı. Adeta bordo-mavililere nefes aldıran deneyimli hoca, üst üste 5 maç kazanarak tarihi bir çıkışa imza attı ve Karadeniz ekibindeki geleneği de değiştirdi.


Trabzonspor, 43 yıllık Süper Lig geçmişine birçok kupa ve başarılar sığdıran 4 büyükler arasındaki en genç kulüp. Yaşadığı şampiyonlukları ve elde ettiği başarıları yerli teknik adamlarla alan Karadeniz ekibinde, son yıllarda beklenen başarıların gelmemesi sonucu sürekli yönetim ve teknik adam değişiklikleriyle çözüm arama isteği Trabzonspor’da geleneksel hale gelmişti. Geçtiğimiz sezon başında takımın emanet edildiği Ersun Yanal’ın başarısız olması ve gönderilmesi bu alışkanlığın benzeri bir tablosunu ortaya koysa da, ’Bu yıl da gitti. Alıştık artık’ yorumlarının yapıldığı sırada göreve getirilen Teknik Direktör Rıza Çalımbay, gitti denilen sezonda bordo-mavilileri yeniden umutlandırdı.



Kan değişikliği işi yaradı


Süper Lig’in köklü kulüplerinden biri olan Trabzonspor’da son yıllarda yaşanan teknik adam değişikliklerinin kalıcı çözümler üretmediği görülüyor. Karadeniz ekibinin özellikle son 20 yılına bakıldığında Şenol Güneş ismi ön plana çıkıyor. Güneş ile önemli başarılara imza atan bordo-mavililer, Samet Aybaba ve Ziya Doğan ile Türkiye Kupasını müzesine getirse de arzuladığı başarıları yakalayamadı. Son dönemlerde iyileştirme adına yapılan kan değişiklikleri ise çözüm olmadı. Ersun Yanal’ın ardından takımın başına gelen Rıza Çalımbay ise 2010-2011 sezonundan sonra bordo-mavili takımda en iyi çıkışı yakalayan isim oldu.



Yanal’a fark attı


Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavili takım ile çıktığı 8 lig maçında 19 puan toplayarak, bordo-mavililerin son yıllardaki en önemli yükselişine imza attı. İlk 8 haftada 9 puan alan Ersun Yanal ise Çalımbay’ın bir hayli gerisinde kaldı.



Zirveye bir adamı daha yaklaştı


Süper Lig’in 16. haftasında sahasında Bursaspor’u 1-0 yenerek haftayı 3 puanla kapatan Trabzonspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın takımın başına gelmesinden sonraki süreçte zirveye bir adamı daha yaklaştı. İlk 8 haftalık bölümde zirve umutlarını kaybeden ve ligden kopma aşamasına gelen Karadeniz temsilcisi, Çalımbay’dan sonra ise 19 puan toplayarak adeta yeniden doğdu. Ligde ilk yarının bitimine 1 hafta kala zirve için yeniden umutlanan bordo-mavililer, deplasmanda oynayacağı Karabükspor maçını kayıpsız geçerek ligin ikinci yarısında zirve yarışı içinde yer alan iddialı takımlardan biri olmayı hedefliyor. Trabzonspor, yaşanan bu kan değişikliği sonrası takımı emanet ettiği Rıza Çalımbay ile birlikte 33 puanla lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını da 5’e indirmiş durumda.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir