SPOR - 24 Ocak 2018 Çarşamba 10:19

Trabzonspor’da Onur’un performansı tartışılıyor

A
A
A
Trabzonspor’da Onur’un performansı tartışılıyor

Trabzonspor’da 10.

Trabzonspor’da 10. yılını geride bırakan kaleci Onur Recep Kıvrak, kariyerinin en kötü dönemini yaşıyor. 15 maçta kalesinde 22 gol gören Onur, kariyerinin en gollü haftalarını geçirirken, Teknik Direktör Rıza Çalımbay zorlu Fenerbahçe maçı öncesi deneyimli kaleciyi motive etmeye çalışıyor.


Süper Lig’in 18. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor ile oynanan maçta yediği hatalı gollerle dikkat çeken bordo-mavili takımın kalecisi Onur Recep Kıvrak, performans olarak kariyerinin en vasat dönemini yaşıyor. Bir dönem Avrupa’nın en az gol yiyen kalecileri arasında yer alan başarılı file bekçisi bu sezon ise savunmada yaşanan hatalara, yaşadığı performans düşüklüğü de eklenince ağlarında en çok gol gören kaleciler arasında yer aldı.



Tartışılmaya başlandı


Trabzonspor’da forma giymeye başladığı dönemden beri çalıştığı teknik adamlara, takım arkadaşlarına ve taraftarlara güven veren Onur Recep Kıvrak, yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşerek tek başına maç çevirdiği dönemleri yaşarken, hiç beklenmedik bölümlerde yediği hatalı goller sonrası tartışılmaya başlandı. İki sezondur ciddi performans düşüklüğü yaşayan Onur, bordo-mavili takımda ciddi sakatlıklar geçirmesine rağmen özveriyle oynadı. Başarılı eldiven 228 resmi maçta bordo-mavili takımın kalesini korudu.



2008’den beri Trabzonspor’da


Trabzonspor’da 10 sezondur görev yapan kaptan Onur Recep Kıvrak, bordo-mavili takımın en tecrübeli ve en uzun süredir takımda bulunan oyuncusu. Görev alan yönetimlerin zaman zaman büyük sorumluluklar verdiği Onur, kalecilikten ve takım kaptanlığından öte farklı pozisyonlarda ön plana çıkması nedeniyle büyük bir sorumluluk altına girdi.



Düşüş yaşıyor


30 yaşındaki kaleci, 2014 yılında piyasa değeri 12 milyon Euro’yu bulurken, güncel değeri ise Avrupa’da 5 milyon Euro’ya gerileyerek en değerli kaleciler sıralamasında arka sıralara düştü. Bir dönem Avrupa piyasasının en pahalı kalecileri arasında yer alan Onur Recep Kıvrak, son iki sezonda görülen performans düşüklüğü ve takımın aldığı sportif sonuçların ardından piyasa değerinde büyük bir düşüş yaşadı.



Kariyerinin en gollü sezonunu yaşadı


Trabzonspor’un, Karşıyaka’dan kadrosuna kattığı ve 15 Ocak 2008’de sözleşme imzaladığı Onur Recep Kıvrak, söz konusu tarihten bugüne kadar oynadığı resmi maçlarda, kalesinde en fazla gol gördüğü sezonu yaşıyor. Bu sezon 15 maçta kalesinde 22 gol gören tecrübeli kaleci, 15 maçlık istatistiklerine bakıldığında 2016-17 sezonunda 17 gol, 2015-16 sezonunda 20 gol yedi. 2014-15 sezonunda yaşadığı sakatlık nedeniyle 4 lig maçında forma giyen oyuncu kalesinde 2 gol gördü. 2013-14 sezonunda 15 gol, 2012-13 sezonunda 16 gol görürken, 2011-12 sezonunda ise ciddi bir sakatlık geçirdi. 2010-11 sezonunda 9 gol, 2009-10 sezonunda 8 gole engel olamadı.



Bir maçta kalesinde en çok golü bu sezon gördü


Sezona kötü başlayan Trabzonspor’da, kaleci Onur Recep Kıvrakta da bu kötü tablodan nasibini aldı. 10 sezondur bordo-mavili takımda bulunan başarılı kaleci Süper Lig’in 8. haftasında evinde ağırladığı T.M. Akshisarspor’a 6-1 mağlup olan Trabzonspor’da, kariyerinin en gollü maçını yaşadı. Onur, oynadığı maçlarda bu maça kadar 6-1’lik skor ile karşı karşıya kalmamıştı.



Fenerbahçe maçında kale Onur’un


Atiker Konyaspor maçında yediği hatalı goller sonrası moralsiz olan başarılı kaleciye Teknik Direktör Rıza Çalımbay destek veriyor. Oyuncusuyla sürekli görüşen deneyimli teknik adam sık sık bir araya geldiği tecrübeli eldivene Fenerbahçe maçı öncesi güven aşılıyor. Fenerbahçe maçında ilk 11’de forma giymesine kesin gözüyle bakılan Onur’a, Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın güveni tam.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Çayırova’da coşkuyla kutlandı. Çayırovalı miniklerin hazırladığı gösteriler ilgiyle takip edildi. Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında ilk olarak Çayırova Kaymakamlığı önünde çelenk sunma programı gerçekleştirildi. Protokolün katılımıyla birlikte Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakılmasının ardından, protokol üyeleri Ahmet Yesevi İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Kutlama programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ya başlayan programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal yaptı. Kaymakam Önal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Çayırovalı miniklerin hazırladığı şiir ve gösterileri ilgiyle takip edildi. Ardından 23 Nisan dolayısıyla gerçekleştirilen yarışmalarda ödül kazanan çocuklara ödüllerini takdim etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen törene Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova İlçe Emniyet Müdürü Tuncel Aldemir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Çayırova İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Şahin, Çayırova İlçe Sağlık Müdürü Selim Çetintaş, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mersin 23 Nisan Bozyazı’da coşkuyla kutlandı Mersin’in Bozyazı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Gedik’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından tören sona erdi. Kötekler İlkokulu ve Gazi Ortaokulu’nun ortaklaşa düzenlediği ikinci tören okul bahçesinde yapıldı. Törene Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu’nun yanı sıra vatandaşlar da ilgi gösterdi. Törende konuşan Kötekler İlkokulu Müdürü Cevdet Kaya, "Bugün, milli egemenliğimizin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümüdür. Bugün, toprakları yağmalanan yüce bir milletin, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün, yok edilmeye çalışılan bir milletin tek bilek ve tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, milli egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür" dedi. Törene katılan çocuklara da seslenen Kaya, şöyle konuştu: "Sevgili öğrenciler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere verdiği önem ve değeri iyi kavramalı ve onun çizdiği ilkeler doğrultusunda üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize inancımız tam, güvenimiz sonsuzdur. Bu bayramı sizlere hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sizler için; ’küçük hanımlar, küçük beyler, sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk ışığısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demektedir. Bizlerin de, sizlerden bir tek beklenti ve arzusu vardır. O da bu güzel ülkemizi sizlere teslim edeceğimiz konum ve durumundan, çok daha iyi bir şekilde sizlerden sonraki kardeşlerinize teslim etmenizdir. Bu işi başarmanız içinde çok çalışmak, çok gayret sarf etmek ve bu yüce milletin evlatları olarak birbirinizi çok sevmek durumundasınız." Konuşmanın ardından çocukların katılımıyla çeşitli yarışma ve etkinlikler gerçekleştirildi. Okul bahçesini dolduran çok sayıda vatandaş çocukların gösterisini beğeniyle izledi. İlkokullar ve ortaokullar arasında düzenlenen resim, şiir ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öte yandan, programı hazırlayan öğretmenleri kutlayan Kaymakam Topsakaloğlu, ardından öğrencilerin eserlerinin yer aldığı serginin açılışını yaptı, okul bahçesindeki tulumda ayran yaydı.
Kocaeli Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti Körfez’de 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler gösterileri ile izleyenleri büyüledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Körfez’de coşku içerisinde kutladı. Kutlamaların adresi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi olurken katılım yoğun oldu. Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Stadı dolduran Körfezliler ise öğrencilerin gösterisini ayakta alkışladı. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen çeşitli sosyal ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere ödüller protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra tüm öğrenciler bando eşliğinde tören yürüyüşü gerçekleştirerek stadı dolduran vatandaşları selamladı. Çocukların bayramını kutlayan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, "Bugün bizler için önemli ve anlamlı bir gün. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklara armağan etti. Çocuklarımızın bayramını kutluyorum" dedi. Programa katılanlar arasında Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Garnizon Komutanı Gökhan Güllüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Mesut Kavak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.