SPOR - 21 Kasım 2015 Cumartesi 13:20

Usta "Trabzonspor Markasına Karşı Büyük Bir Sorumluluğumuz Var”

A
A
A
Usta "Trabzonspor Markasına Karşı Büyük Bir Sorumluluğumuz Var”

Trabzonspor Başkan adayı Muharrem Usta, Trabzonspor markasına karşı büyük bir sorumluluklarının bulunduğunu söyledi.
Trabzonspor’da 5-6 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan olağan genel kurulda başkan adayı olan Muharrem Usta, basın mensuplarıyla fikir alış-verişinde bulunmak için bir araya geldi.
Sürecin çok zor bir süreç olduğunu belirten Usta, "Bu süreç herkes için çok zor ve zorlu süreç. Trabzonspor’un içinde bulunduğu duruma baktığınızda gerçekten büyük bir gayretle çok uzun süreli bir çalışmaya ihtiyacımız var. Derinleşen sorunları çözebilmek adına belki hiçbir günü boşa harcamadan her gün üzerine koyarak, hem restorasyon yapmamız lazım, hem var olan sorunları toparlamamız lazım ve hem de iddiasız olmaması gereken Trabzonspor’un önüne mutlak manada koşacağı hedefleri koyarak bu zorluklarla birlikte bizim o hedeflere doğru yol alabiliyor olmamız lazım" dedi.
"NEDEN 50. YILINDA ŞAMPİYONLUK SLOGANI?"
Trabzonspor’un 50’nci kuruluş yıldönümünün yaklaştığını hatırlatan Usta, "Kulüplerin tarihlerinde 25. yılları vardır. İnsan ömürleri de böyledir. 75. yıl çok söylenmez. Genelde yarım asır ve yüz yıl tabiri kullanılır. O nedenle bizim 1 asırlık kulüp olmamıza daha çok yıllar var ama yarım asırlık bir kulüp olmuş durumdayız ve bunun miladı da 2017. Doğası gereği 2017’de iki tane sezonumuz var. Hem 2016-2017 var hem 2017-2018 var. Önümüzdeki bu sene dışında iki sezon bütün sıkıntılarımıza rağmen es geçemeyeceğimiz çok önemli iki sezon olacak. ’Bunca sıkıntı varken 50. yılın ne önemi olabilir ki?’ diye düşünülebilir ama böyle düşünmememiz lazım. Yarım asırlık bir kulüp ve içerisine her türlü başarıyı sindire sindire sığdırmış olan, her tarafta kabul edilen, büyük kulüp unvanını alan Trabzonspor’un 50. yılını kendine yaraşır, yakışır bir şekilde olağanüstü görkemli ve hedefine kilitlenmiş, başarıya mutlak manada camiasıyla birlikte kenetlenmiş şekilde geçilmesi şart. Bunu gerçekten başarmamız lazım. O nedenle biz yola çıkarken temel sloganımız, ’50. yılda şampiyonluğa’ tabiri ile olmuş oldu. ’50. yılda şampiyonluğa’ ifadesi bazıları tarafından belki, ’Ekonomik olarak bu kadar sıkıntı varken, kulüpte bunca sıkıntı varken nereden çıktı bu’ tarzında düşünülebilir ama biz asla böyle düşünenlerden değiliz. Her kulübün çeşitli dönemlerinde çok çeşitli zorlukları olabilir, zor süreçlerden geçiyor olabilirler. Biz şunu başarabiliriz. Bir önceki seçim döneminde de 2010-11 sezonuyla ilgili gönülden inandığımız şampiyonluğumuzla ilgili vermiş olduğumuz mücadele bir tarafta devam ederken, bir tarafta kendimizi kemirmeden yine şampiyonluğa oynayamaz mıyız, yani ’İki elde, iki koltukta, iki karpuzu neden taşımıyoruz?’ demiştim. Benim en çok üzerinde durduğum konu buydu ama o günün şartlarında muhtemelen bunu ya anlatamamakta zorlandık yada çeşitli nedenlerle bu anlaşılamadı. Ben böyle bir kanaatteyim" diye konuştu.
"TRABZONSPOR’UN DEVASA SORUNLARI VAR"
Usta, Trabzonspor’un benzer bir süreç yaşadığına vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bir tarafta kulübümüzle ilgili devasa sorunlar, bir tarafta hedefi olmayan bir Trabzonspor’un yaşanmasına inanan ve bunu unutmaması gereken bir camia var. Yani Trabzonspor camiası taraftarı gerçekçi iddialarla bunu başarmaktan uzak duramaz ve durmamalı. Elimizde iki karpuz olmalı, bir tarafında bu büyük camianın, kulübün her türlü ayağa kalkarak o başarıya gitmesi lazım, bir tarafta da yaşamakta olduğumuz sıkıntıların çözümleri konusunda kararlı bir şekilde restorasyon faaliyetleri yürütmesi lazım. Bunlardan ne biri ne öteki birisinden bizim nezdimizde daha önemli değildir"
"HEM EKONOMİDEN HEMDE SPORTİF BAŞARIDAN VAZGEÇEMEYECEK DURUMDAYIZ"
Usta, önemli bir şirkete, ’Trabzonspor’un en önemli sorunları nelerdir’ şeklinde bir anket yaptırdıklarını ifade ederek, "Gerçekten de çok merak ettim. Trabzonspor taraftarımız, bizler, kulübümüz daha çok ekonomik sorunlarının düzeltilmesi tarafında mıyız, yoksa ekonomi ne olursa olsun, ’Hayır biz sportif başarı mı istiyoruz’ tarafındayız. Yani camia bununla ilgili ne düşünüyor diye sorduk. Emin olun, anketteki sayı arttıkça 48-52 aralığında gitti geldi. Bu anket yaklaşık 15 gündür devam ediyor. Çok geniş katılımlı büyük bir anket. Sadece Trabzon değil Trabzonspor taraftarının olduğu her tarafta yapılıyor. İki-üç gün arayla bir taraf 49, bir taraf 48 oldu, dün itibariyle tam 50-50’ye oturdu. Ben bunu çok ilginç buluyorum. İkisinden de vazgeçilemeyecek durumla karşı karşıyayız. ‘Sportif başarı için artık ara veriyoruz, yani bir, iki üç sene, nasıl olsa bunca yıllar sportif başarı ile ilgili uzun süreçlerimiz geçti, bir beş sene daha geçsin şu kulübü düzeltelim, ekonomisini düzeltelim, kurumsallaşmayı sağlayalım mı çıkacaktı yoksa hayır biz sportif başarı deriz gerisini de istemeyiz mi?’ Ben bu son iki sene içerisinde taraftarımızın bizlerin bu konuda yaşaya yaşaya, hazmede hazmede şu noktaya geldiğini görüyor ve buna şahsen çok seviniyorum. Her ikisini de eşit düzeyde isteyen bir camiayız. Şimdi ‘Nereden çıktı ki bu 50. yılda şampiyonluğa’ söylemi, gelecekse ki gelebilir, benim cevabım bu; Trabzonspor taraftarı istiyor, ben gönülden zaten buna inanıyordum. Bizim iki karpuzu iki koltuğumuzda düşürmeden taşıyabilecek bir organizasyonu yapmamız gerektiğini ve bunu mutlaka başarmamız gerektiğine inanarak aslında bir ekiple yola çıkmaya tekrar karar verdik. Bu anket bizi doğruladı. Ne 49’a 51, ne 51’e 49. Bu gerçekten ilginç bir durum. O nedenle ana misyonumuz; hep birlikte hedefsiz olmayan ama mutlaka hedefine ulaşabilen bir kulüp. İçerisini A’dan Z’ye yapılandıran, kalkındıran bir kulüp olabilmek" diye konuştu.
"LİSTEMİZDEKİ BAZI İSİMLERİ ÇARŞAMBA GÜNÜ AÇIKLAYACAĞIZ"
Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, önümüzdeki hafta Çarşamba günü düzenleyecekleri toplantıyla yönetim kurulu listelerini de büyük oranda açıklayacaklarını ifade etti. Usta, "Listemizde yer alacak arkadaşlarımızın önemli bir kısmıyla karşınızda yer almış olacağız. Listeyle ilgili ince eleyip sık dokumaya çalışıyoruz. Acaba ismini unuttuğumuz yada aklımıza gelmeyen birileri var mı, yada sizler ben Trabzonspor’a bir yönetim kurulu yapsaydım kimleri düşünürdüm, burada kimler olmalıydı’ diye bir çok arkadaşımızla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Emin olabilirsiniz ki biz bu yolculukta hiçbir şekilde bu tabirlerin, bu kelimelerin karşılığında ’Muharrem bey ve ekibi bu yanlışları yaptı’ gibi bir durumda bizi görmeyeceksiniz. Bizim amacımız; listemizi şekillendirirken Trabzonspor camiasına nasıl bir liste lazım, bunu olabileceğinin en iyisine nasıl getirebilirizin çalışmasını yapmak. Halen her ne kadar sağda solda isimler duyuluyor olsa da şu dakika itibariyle benim ağzımdan çıkmış olan bir tek kişi yok. Kafamızda kağıt üzerinde elbette yazıp çizdiklerimiz var. Basına ara ara yansıyan bazı isimler var ki hiç aklımızın ucundan dahi geçmedi" şeklinde konuştu.
"İYİ BİR KADRO KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"
İyi bir kadro kurmaya çalıştıklarının altını da çizen Usta konuşmasını şöyle devam etti:
"Kazanan ekip biz olacaksak seçimden sonra birinci günden itibaren görev dağılımı yaptığımızda kulübün ekonomik tarafını derleyip, toparlayacak ve Trabzonspor’un yıllardır yerinde sayan gelirini çok ciddi oranda değiştirecek bir ekibe ihtiyacımız var. Yine kulübümüzün en büyük ihtiyaçlarından birisi kurumsallaşma. Layıkıyla yapılmak zorundadır, itibardır, bir geleneği ortaya çıkarır ve geçmişe değer verir. Bütün değerleri kulübün bünyesine toparlar. Attığı her adımı o değerlerin üzerine değer katmak üzere devam eder. İçeriye mümkün olduğu kadar en üst sayıda, en kaliteli insanların yerleştiği bir kulüp dizaynına çalışılır. İçerideki kadro değer ürettiği, kattığı yarınlara güvenle bakacağız. Taraftarına teminat verebilecek iyi bir yapının ortaya çıkmasını sağlar. Özetle; bir taraftan seçimden sonra bir ekip finansal tarafla ilgili olması gerekenleri yaparken, bir taraftan bir başka ekip de kurumsallaşma içine kafayı takabilmeli ve o işte beceri sahibi olmalı. Üçüncü tarafta ise sportif tarafta olması gerekenler. Sportif tarafı masaya yatıracak olsak çok ama çok uzun konuşuruz. İşte biz yönetimi böyle şekillendirmeye çalışıyoruz" dedi.
"BEN OLSAYDIM NE YAPARDIM"
Toplantının temel amacının ise basın mensuplarının nasıl bir yönetim düşündüğü konusunda görüş alışverişinde bulunmak olduğunu dile getiren Usta, "Trabzonspor’un dertlerini her gün doyasıya yaşayan sizler açısından, öncelik sırası ve yapılmaması gereken hatalar nelerdir? Bir yönetim yok mudur ki şunları dinlese, öncelik sıralamasını şu 4-5 maddeyi koysa da, bunlar üzerinden kamuoyuna kendilerini deklare ederken şu 4 maddeyi de gerçekten özümsemiş bir şekilde kamuoyuyla paylaşabilse. ’Ben olsaydım ne yapardım’ sorusunun aslında cevabını aramaya çalışıyoruz Trabzonspor’un daha iyi günlere ulaşması için. Ben başkan adayı olsaydım önce şunu yapardım, önce şudur yada yönetimler ağırlıklı şu hataları yapıyorlar, artık bu hataları yapmamalılar. Emin olabilirsiniz ki bizim bugün tek derdimiz buradan elimizdeki bir ajandayla çıkmaktır. Bütün şeffaflığı ve açıklığı ile bu konsensüsü sağlamadan sadece buradakilerle değil, biz camiamızla ana sorunlarımız konusunda ve yapılması gerekenler konusunda önceliklerimizi belirlediğimiz sürece günlük yaşamaya başlıyoruz. Bunun sonucunda da bu sorunlarla karşı karşıya kalıyoruz" diye konuştu.
"TRABZONSPOR MARKASINA KARŞI BÜYÜK BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR"
Trabzonspor markasına ve o markaya emek verenlere karşı büyük bir sorumlulukları olduğuna değinen Usta, "Trabzonspor’u Trabzon şehrinin içinden bir an için alalım. O ankette insanlarımızda büyük bir panik olduğunu da gördük. Bu panik, Trabzonspor elimizden aktı gidiyor ve giderse bu şehir sıradan bir şehir olur. Aslında bu bilinmeyen bir şey değil ama damarlarına kadar hissedilmiş bir duruma biz asla şahit olmadık. Bu kulüp asla döndürülemez bir duruma geldi, geliyor algısı taraftarlarımızda çok ciddi bir şekilde oluşmaya başladı. Ya elimizden giderse bu şehir nasıl bir şehir olur? Bu şehir öksüz, sıradan bir şehir olur. Bir daha kolay kolay kendini bulamayacak olağanüstü bir travmayla karşı karşıya kalır. Bütün sorunları en ince ayrıntısına kadar bilmekle birlikte asla ve asla, ’elimizden kayıp gidiyor, eyvah ne olacak’ gibi bir duruma asla girmedim ve kesinlikle böyle bir şeyin olmasına da inanmıyorum ve olmayacak. Yani biz bu kaygılardan kısa bir süre içerisinde taraftarımızın umut ışığı olacak yeni bir yolculuğu mutlak manada başlatmamız lazım. Eğer Trabzonspor hepimizin ortak değeri ise bu şehir ve bu şehrin uzantısı olan milyonlar bu endişeyi taşırken, biz onlara gerçek bir güven verebileceğimize inanıyorum. Benim şahsen böyle bir endişem yok" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor başkan adayı Muharrem Usta, toplantının sonunda ise basın mensuplarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir