EKONOMİ - 11 Haziran 2018 Pazartesi 11:57

Uzungöl’de turizm işletmecilerine istihdam teşviklerine yönelik bilgi verildi

A
A
A
Uzungöl’de turizm işletmecilerine istihdam teşviklerine yönelik bilgi verildi

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin ve beraberindeki heyet Trabzon Uzungöl’de turizm işletmecilerine istihdam teşviklerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin ve beraberindeki heyet Trabzon Uzungöl’de turizm işletmecilerine istihdam teşviklerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.


Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak 2017 yılında başlatılan ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ konulu program çerçevesinde, Teşvikler konusunda uzmanımız İş ve Meslek Danışmanı Şükrü Efendioğlu Teşvikler ve diğer çalışmalar, İlave İstihdam Teşviki, Programda uygulanacak Destek Tutarı ve Destek Süresi, Bir Senden Bir Benden İstihdam Teşviki, Kurs ve Program uygulamaları, Asgari Ücret Desteği, Engelli Desteği ve Eski Hükümlü Desteği Konuları hakkında bugün burada sunumlarını gerçekleştirdi. Toplantıya yoğun ilgi gösteren tüm işletmecilerimize bu vesile ile teşekkür ediyorum. Ülkemizin geleceği için devletimiz elinden gelen imkanları sefer etmektedir. Bu bağlamda da bizler İŞKUR olarak tüm işverenlerimizin iş arayanlarımızın yanındayız” dedi.


“Personel bulsak teşvik istemiyoruz”


Toplantıya katılan otel işletmecisi Yaşar Akyüz, “Devletimiz her daim bizlere yardımcı olmak istiyor, biliyoruz. Fakat bizim sorunumuz teşviklerinde ötesinde. Biz personel bulamıyoruz. Öyle bir hale geldik ki personel bulsak teşvik dahi istemiyoruz. Sezonda personel aramaktan yada personel kaynaklı sorunlardan asıl işimize yoğunlaşamıyoruz. Bu konuda desteklerinizi istiyoruz” diye konuştu.


Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga ise Uzungöl’deki personel sorununa dikkat çekerek çözüm önerisi sundu. Çavga, Trabzon’dan Uzungöl’e sezon boyunca düzenli, herkesin faydalanabileceği personel servisi koyulmasının bu sorunu bir nebze olsa çözeceğini ve işletmecilerden talep gelirse bunla ilgili çalışma yapabileceklerini söyledi. Çavga “Buna ek olarak üniversite öğrencilerinin işbaşı eğitim programları dahilinde çalışmalarının kredi ve burslarına etki etmemesi öğrenci arkadaşlarımızın çalıştırılmasının önünü açmıştır” dedi.


TİSAD Başkan Yardımcısı Metin İnan da turizm işletmecileri olarak kendilerine verilen sunumdan dolayı İŞKUR personeline teşekkür etti. Uzungöl’de eğitim alanı olarak ayrılmış bölümün Turizm Meslek Lisesi olmasının Uzungöl’deki personel sorununa çözüm olacağını dile getiren İnan, “Turizm Meslek Lisesi talebimizin İl İstihdam Kurulu’nun gündemine alınması bizim için önemli. Dernek yönetimi olarak ilk istihdam kurulu toplantısına katılabilmemiz ve bu talebimizin yanı sıra personel ile ilgili yaşadığımız diğer sorunları dile getirebilmemiz önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da ilk defa sinemaya giden çocuklar unutulmaz bir 23 Nisan yaşadı Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı köylerde yaşayan çocuklara unutulmaz bir şekilde kutlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’in talimatıyla sinema ve park keyfi yaşayan çocuklar, bayramı coşkuyla kutladı. Köylerde yaşayan ve ilk defa sinemaya giden çocuklar, sinema salonunda mısır ikramıyla keyifli bir film izleme imkanı buldu. Filmin ardından yemeğe götürülen çocuklar, daha sonra Millet Bahçesi’ne götürüldü. Burada oyunlar oynayarak, eğlenen çocuklar, 23 Nisan’ı doyasıya kutladı. Heyecan ve mutluluklarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşan çocuklar, bu özel gün için kendilerine unutulmaz bir deneyim yaşatan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek’e teşekkür etti. Etkinliğe katılan çocuklar, sinema ve Millet Bahçesi’nde yaşadıkları keyifli anları aileleriyle de paylaşarak 23 Nisan’ı unutulmaz kıldı. Kökrek ise yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda milli egemenliğin ve çocuklara armağan edilmiş bir bayram olduğunu vurguladı. Köylerde yaşayan çocukların da bu coşkuyu yaşaması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Kökrek, "Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlar, onlara sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat dilerim" dedi.
Denizli Başkan Arslan, Çamelili çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak oldu TBMM’nin 104. kuruluş yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde de coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Atilla Acarer, İlçe Emniyet Amir Vekili Volkan Mıdık, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve vatandaşların katılımlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının büyük bir coşkuyla okunması sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde okullar tarafından Çameli Stadyumu’nda gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıldönümüne özel düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler dinlendi ve öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler büyük bir ilgiyle izlendi. Program sonunda şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı sonrasında Çameli Belediyesinin düzenlediği çocuklara özel program büyük beğeni topladı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve eşi İlkin Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Yılmaz’ın katılımlarıyla Çameli İlçe Stadyumu’nda kurulam oyun parkı ve gelen animasyon ekibi ile 23 Nisan Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların 23 Nisan coşkusuna ortak olan Başkan Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun" dedi.