GENEL - 11 Şubat 2013 Pazartesi 23:33

HANEFİ BOSTAN: ``ÖОRETMENLERE İL İÇİ ÖZÜR GRUBU TAYİN HAKKI TANINDI``

A
A
A
HANEFİ BOSTAN: ``ÖОRETMENLERE İL İÇİ ÖZÜR GRUBU TAYİN HAKKI TANINDI``

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, ``Mücadelemiz sonuç verdi: öğretmenlere il içi özür grubu tayin hakkı tanındı`` dedi.
Bostan yaptığı açıklamada; ``2013 yılı Şubat ayında yapılan özür grubu atama döneminde il içi özür durumu bulunanlara başvuru hakkı verilmedi. Türk Eğitim Sen olarak bu konu Danıştay nezdinde yargıya taşıdık. Ayrıca yeni Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı`ya Türk Eğitim Sen olarak sunulan ``Eğitim Çalışanlarının Yaşadığı Sorunlar ve Eğitim Öğretim Hayatımızın Acil İhtiyaçları Yönünden Türk Eğitim Sen`in tespit ve önerileri`` raporunda da konuya ayrıntılı yer verildi`` dedi.
Verdikleri mücadelenin sonuç verdiğini ifade eden Bostan, ``Gelinen noktada açtığımız dava; gerek sözlü gerek yazılı başvurularımız ve gerekse eylemlerimiz sonuç verdi. Nitekim Milli Eğitim Bakanlığı bugün (11.02 2013) saat 18.20`de resmi sitesinde yaptığı duyuru ile `il içi özür durumuna bağlı yer değiştirmeleri` yapacağını açıkladı. Açıklamada ``Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi eş ve sağlık durumu ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişiklikleri 06/05/2010 tarihli 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılacaktır`` denildi. Başvuruların 11-28 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılabileceği duyuruldu (Ayrıntılar için bkz. http://ikgm.meb.gov.tr/www/2013-ilici-ozur-grubu-yer-degistirmeye-iliskin-duyuru/icerik/150)`` şeklinde ifadelere yer verdi.
Bostan, ``MEB, öğrenim özrünü de özür grubu tayinleri içine alarak, Şubat ayında öğrenim özrü tayinlerini de yapmalı, yüksek lisans ya da doktora yapan öğretmenlerimizi cezalandırmaktan vazgeçmelidir. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı`nın özür grubu tayinlerini bir bütün olarak görerek, bu alanda yaşanan tüm mağduriyetlere son vermesini bekliyoruz`` diye ifade kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir