- 07 Eylül 2017 Perşembe 11:22

Çocuklar için organik oyuncak bebek

A
A
A
Çocuklar için organik oyuncak bebek

Tunceli’nin Hozat ilçesinde kadınlar, kursta çocuklar için organik örgü bebek yapıyor.

Tunceli’nin Hozat ilçesinde kadınlar, kursta çocuklar için organik örgü bebek yapıyor. Projenin başarılı olması halinde, firmalara organik örgü bebek üretimi yapılması planlanıyor.


Hozat Kaymakamlığı öncülüğünde Milli Eğitim, Halk Eğitim ve Tunceli İş-Kur İl Müdürlüğünün destekleriyle, kadınlara yönelik organik örgü oyuncak bebek yapımı kursu açıldı. Kursta 20 kadın, hem ev ekonomilerine destek olmak hem de yeni bir gelir kapısı oluşturmak için organik bebek üretmeye başladı.


Hozat Kaymakamı Hüseyin Çam, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Milli Eğitim, Halk Eğitim ve Tunceli İş-Kur İl Müdürlüğümüzün destekleri ile bebek yapım projemiz, 20 kadının katılımıyla devam ediyor. Nihai hedefimiz Hozat ilçemizi örgü bebek projesi sayesinde bebek üretim merkezi haline getirerek kadınlarımıza maddi destek sağlamak" dedi.


Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in de destekleriyle İstanbul’daki oyuncak ihracat ve ithalatı yapan büyük firmalarla görüşmeler sağlandığını kaydeden Çam, "İnşallah olumlu sonuçlanması halinde büyük oyuncak firmalarının fason üretimini yapmayı istiyoruz. Bu vesile ile üretimimizi devamlı hale getireceğiz. Şuanda kadın kursiyerlerimiz üretimlerini son hızla devam ettiriyorlar" diye konuştu.


Çam, proje sayesinde organik, çocukların sağlığına zarar vermeyecek oyuncak bebekler üretildiğine de dikkat çekti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir