GENEL - 08 Haziran 2018 Cuma 14:38

Munzur’da "Gondol" dönemi

A
A
A
Munzur’da "Gondol" dönemi

Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in girişimleri ile getirtilen "Gondollar" Munzur Çayı’nda vatandaşların hizmetine sunuldu200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi yapılan Munzur Çayı üzerinde gondol turları düzenlenmeye başlandı.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in girişimleri ile getirtilen "Gondollar" Munzur Çayı’nda vatandaşların hizmetine sunuldu


200 bin metrekare peyzaj düzenlemesi yapılan Munzur Çayı üzerinde gondol turları düzenlenmeye başlandı. Valilik ve belediye tarafından satın alınan ve hizmet vermeye başlayan gondollara vatandaşların yanı sıra Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel de binerek gezinti yaptı.


Gondolların hizmet vermeye başlamasına ilişkin açıklamada bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “11 ay önce Tunceli Valiliği ve belediye başkanlığı görevine başladığımızda Munzur Nehri’nin kenarı kötü durumdaydı. Biz de bu süreçte hayal olan Munzur Nehri kenarındaki 200 bin metrekare peyzaj alanı olan, iskelesi, yüzme platformu, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, yüzme havuzları olan vatandaşlarımızın çoluğuyla çocuğuyla hoşça vakit geçirebileceği mekanları kısa sürede yerel imkanları kullanarak başta Cumhurbaşkanımızın katkısını alarak hükümetimizin büyük desteğiyle güzel hale getirdik. Tunceli’de ilk kez beş gün süren Rafting Türkiye Şampiyonası düzenlendi. Şimdi de Munzur’da gondollarımız, gezi teknemiz geldi. Artık Venedik’e gitmeye gerek yok. Vatandaşlarımız gelip Tunceli’de gondol sefası yapsınlar. Tuncelimizin güzelliklerini doyasıya yaşasınlar. Tunceli artık huzur şehri. Vatandaşlarımız, esnaflarımız, yöre insanımız çok memnun. Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz” dedi.



"Tunceli eski Tunceli değil"


Güvenlik güçlerinin terörle mücadeleyi mükemmel şekilde sürdürdüğünü kaydeden Sonel, “Biz de devlet olarak bütün birimler olarak devletimizin şefkatini, sıcaklığını yöre insanına gösteriyoruz. Çocuğundan dedesine, ninesine kadar sırtımızda taşıyoruz. Artık dışarıdan gelen misafirlerimiz biz Tunceli’yi böyle bilmiyorduk diyorlar. Çok güzel bir yer diyorlar. Hakikaten öyle. Huzur var şu an. Otellerimizde doluluk oranı çok yüksek. Vatandaşlarımızı bu güzellikleri görmeye, yaşamaya davet ediyoruz. Tunceli eski Tunceli değil. Çiçek gibi oluyor. Çocuğundan yaşlısına kadar herkeste memnuniyet var. Şu kısa sürede yıllardır konuşulan fakat bir türlü faaliyete geçmeyen projelerin kısa sürede faaliyete geçmesi insanları mutlu ediyor. Biz de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.



"Burası Dersim Beach"


Gondollara binilen alanın aynı zamanda halk plajı olacağını ifade eden Sonel, “Buraya ’Dersim Beach’ dedik. Burada deniz kumumuz, şezlonglarımız, yüzme platformları, iskeleler vatandaşlarımıza açık olacak. Can güvenliğiyle ilgili tüm tedbirleri aldık. Vatandaşlarımız bu hizmetlerden ücretsiz şekilde faydalanacaklar” diyerek sözlerini tamamladı.


Hayatında ilk kez gondola bindiğini belirten yöre sakinlerinden Ozan Yıldız ise, “Artık Venedik’e gitmeye gerek yok. Tunceli’de bunu rahatça yapabiliyoruz. Bu kadarını düşünmemiştik. Bu yapılanlar hayal edilenden öteye. Herkesin gelip bu keyfi yaşamasını istiyorum. Emeği geçen herkese başta sayın valimiz olmak üzere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Vali Sonel ile gondola binen Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice de, "55 yaşındayım hayatımda ilk kez gondola bindim. Malum ilimiz hep terörle anılmış. Dışarıdaki algısı kötü. Ancak artık ilimizin gondollarla, turizmle anılmasını istiyoruz. Gerçekten mutluluk verici. Bütün hemşehrilerimiz gelip bundan istifade etsinler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.