SPOR - 25 Mayıs 2018 Cuma 15:33

Rafting Türkiye Şampiyonası’nda kıyasıya mücadele

A
A
A
Rafting Türkiye Şampiyonası’nda kıyasıya mücadele

Türkiye Rafting Şampiyonası 2.

Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışlarının sabahki bölümünde takımlar kafa kafaya kıyasıya bir mücadele ortaya koydu.


Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu (GOSBF) tarafından düzenlenen Tunceli Valiliği ile Tunceli Belediyesi tarafından desteklenen Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışları, Munzur Çayı’nda devam ediyor. Yarışlarda takımlar kafa kafaya kıyasıya bir mücadele sergiliyor. Bazı sporcular, Munzur Çayı’nın sularında zaman zaman zor anlar yaşıyor. Yarışma sırasında bottan düşen bir sporcu da arkadaşlarının yardımıyla çaydan çıkarılarak yeniden yarışa devam etti.


Atmosferin çok güzel olduğunu belirten ve Kayseri’den yarışmaya katıldığını söyleyen Burhan Vezir, “Buraya gelmeden önce Tunceli’yi haberlerden kötü biliyordum. Gelince gördüm ki insanları çok cana yakın. Çok güzel bir yer. Munzur Çayı olsun, yemekleri olsun çok güzel” dedi.


Muğla Dalaman’dan gelen Eda Avcı ise Tunceli’nin gayet güzel bir şehir olduğunu ve Vali Tuncay Sonel’in kendilerini her konuda desteklediğini aktardı.


Organizasyon görevlisi ve rafting antrenörü Birol Tepe de, "Böyle güzel bir çayın varlığını ben de bilmiyordum. Çok keyifli bir nehir. İnşallah nice şampiyonalara ev sahipliği yapar. Dünya rafting şampiyonası da burada yapılırsa kente sosyo-kültürel anlamda çok fayda sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.


Yarışmayı Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Federasyon AS Başkanı ve Dünya Rafting Federasyonu İkinci Başkanı Fikret Yardımcı ile çok sayıda seyirci izledi.


İstanbul, Rize, Muğla, Hakkari, Van, Kayseri, Düzce, Erzurum, Elazığ, Artvin ve Tunceli’den 47 takım, 300 sporcu, 30 hakem ve İtalya’dan gelen 2 nehir eğitim başkanının yer aldığı şampiyona, yarın yapılacak yarışların ardından 27 Mayıs’ta düzenlenecek olan madalya töreni ile sona ereceği belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Nilüfer’e öğrenci yurdu kazandırılıyor Nilüfer Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile Ertuğrul Mahallesi’nde ‘Öğrenci Yurdu’ yapılması ve işletilmesine ilişkin protokol imzaladı. Uludağ Üniversitesi’ne ev sahipliği yapan ve bir öğrenci kenti olan Nilüfer’de gençlerin barınma ihtiyacını karşılamak için çeşitli çözümler üreten Nilüfer Belediyesi, kente yeni yurtlar kazandırıyor. Bu kapsamda Ertuğrul Mahallesi’nde 2 bin metrekarelik belediye hizmet alanı, yüksek öğrenim öğrenci yurdu yapılması amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na tahsis edildi. Projesi, inşaatı ve işletmesi Türk Eğitim Vakfı tarafından yapılacak öğrenci yurdu için taraflar arasında protokol imzalandı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın ve TEV Yönetim Kurulu Üyesi A. Fatma Dilek Mutuş’un imzaladığı protokol, Nilüfer Belediyesi Halkevi’nde gerçekleşti. Yurtların yetersizliği ve kiralardaki fahiş artış nedeniyle üniversite eğitimi için Bursa’ya gelen gençlerin ciddi bir barınma sorunuyla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Erdem, Nilüfer Belediyesi olarak gerekirse huzurevi gibi uygun kamu binalarını öğrencilere açarak geçici çözüm üretmeye çalıştıklarını söyledi. Ancak kalıcı çözüm üretmek için de arsa tahsis ederek ve yatırımcı desteği arayarak kente yeni yurtlar kazandırmaya çabaladıklarını ifade eden Başkan Erdem, “Bu çabalarımızın sonucunda Türk Eğitim Vakfı ile bir araya gelerek Nilüfer’e 300 öğrenci kapasiteli bir kız öğrenci yurdu kazandıracağız. Bu işbirliği öğrencilerin barınma sorununun çözümüne önemli katkı sağlayacaktır” dedi. Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mutuş ise, Bursa’da yeni bir eğitim yatırım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Protokol imza töreninde TEV Yöneticileri ile Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu. 20 yıllık süreyi kapsayan protokol kapsamında; 2 yıl içerisinde yurt binasının projesi tamamlanarak inşaata başlanması ve sonraki 2 yılda da tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.