GENEL - 17 Eylül 2018 Pazartesi 18:13

Vali Sonel, eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Vali Sonel, eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerle bir araya geldi

Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli’de de yeni eğitim öğretim yılı başladı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Tunceli’de de yeni eğitim öğretim yılı başladı. Vali Tuncay Sonel’de, ilk gün öğrencilerle bir araya geldi.


Tunceli’de 12 bin öğrenci ders başı yaptı. Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’de haftalık okul ziyaretleri kapsamında 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk gününde Munzur Ortaokulu’nu ziyaret etti. Öğrenci, veliler ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Sonel’de Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu eşlik etti.


Öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Sonel, kendilerini iyi yetiştirme konusunda onlara tavsiyede bulundu.


Öğrencilere "yıllar sonra sizleri güzel mevkilerde görürüz" diyen Vali Sonel," Hepiniz bizim için çok önemlisiniz. Derslerinize iyi çalışın. Öğretmenlerinize saygıda kusur etmeyin. Sizleri yetiştiren öğretmenlerinizi unutmayın. Fırsat bulduğunuzda arayıp hal hatır sorun. Öğretmen arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Tunceli eğitimde Türkiye’nin en önde gelen illerinden. Bu bir ekip çalışması. Ailelerimiz de çocuklarıyla çok ilgili. Öğrencisiyle, öğretmeniyle, velisiyle, idarecisiyle Tunceli ailesi olarak sağlıklı, hayırlı güzel, mutlu bir eğitim öğretim yılı geçirmemizi diliyorum. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin. Kapımız sizlere her zaman açık”şeklinde konuştu.


Valilik ve Belediye olarak çocukların hoşça vakit geçireceği alanlar oluşturduklarını da aktaran Sonel, “Tunceli artık parkları, bahçeleri, lunaparkları ile başka bir şehir oldu. ‘Vali Amca hayvan barınağı yapar mısın’ demiştiniz. Türkiye’nin en modern, en güzel, en işlevsel barınağı da bitti. İlimizin muhtelif yerlerine 7 halı saha yaptırıyoruz. Çocuklarımızın hoşça vakit geçirebileceği mekanlar yapıyoruz. Ayrıca, geçen yıl bütün okullarımızı sınıf sınıf hepsini gezdik. Bu yıl da gezmeye devam edeceğiz”ifadelerini kullandı.


Ziyarette Vali Sonel, öğretmen ve okul idarecileriyle bağımlılık, trafik, servisler, asayiş ve okul güvenliği konusunda da toplantı yaptı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.