GENEL - 18 Eylül 2017 Pazartesi 14:44

Vali Sonel;" Tunceli-Pülümür-Erzincan yoluna önümüzdeki yıl başlanacak"

A
A
A
Vali Sonel;" Tunceli-Pülümür-Erzincan yoluna önümüzdeki yıl başlanacak"

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu yapımına 2018 yılında başlanacağını, Munzur Vadisine yapılması planlanan baraj ve HES’lerden vazgeçilmesiyle ilgili önemli gelişmeler olabileceğini söylediTunceli’de Ahilik Haftası kutlama programı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleştirildi.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu yapımına 2018 yılında başlanacağını, Munzur Vadisine yapılması planlanan baraj ve HES’lerden vazgeçilmesiyle ilgili önemli gelişmeler olabileceğini söyledi


Tunceli’de Ahilik Haftası kutlama programı, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını TTSO Başkanı Hıdır Belice yaptı. Tunceli esnafının yaşadığı sıkıntıları dile getiren Belice, sorunların çözümü konusunda verilen desteklerden dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür etti.


Programda, Munzur Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğancan Özsel’de Ahilik teşkilatının tarihi ve mesleki önemi hakkında bilgilendirme yaptı.



"Bir ve beraber olursak başaramayacağımız şey yok"


Esnafların kendileri için çok önemli olduğuna vurgu yapan Vali Tuncay Sonel, “Hem şu an görev yaptığımız Tunceli’de hem de daha önceki görev yerlerimizde esnaflarımızın yanında olmaya çalıştık. Bizler Tunceli ailesi olarak birlik ve beraberlik içinde daha önce yapılanların üzerine neler koyabilirizin çalışması içindeyiz. Belediye yeraltı çarşısını hem kent meydanı hem de oradaki esnaflarımızın kullanacağı şık bir hale getireceğiz. Bunun için çalışmaya başladık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, bakan yardımcımıza, Milletvekilimiz Azmi Ekinci’ye teşekkür ediyorum. Onların sayesinde 600 vatandaşımızın sözleşmesi uzatıldı. Yine milli eğitim camiasında çalıştırılmak üzere İş Kur’dan 145 kişilik alım gerçekleştirilecek. Elazığ ve Malatyalı iş adamları ve özel bir firmanın destekleri ile Tunceli Organize Sanayi Bölgesinde kurulacak tekstil atölyesinde ilk etapta 100 hanım kardeşimiz çalışmaya başlayacak. Bunların servis ve öğle yemeklerini biz sağlayacağız. Yine atölyeyi kuran işletmeye de bir yıl kira yardımında bulunacağız. Bir ay içinde başlayacak projenin ileri ki aşamalarında çalışan kadın sayısını 400’e çıkaracağız. Bunlar bizi heyecanlandıran şeyler. Bir ve beraber olursak başaramayacağımız şey yok. Tunceli’yi eğitimiyle, güzellikleriyle analım istiyoruz. Dağdaki teröriste güvenlik güçlerimiz gerekeni yapıyor. Bizler de halkımızla iç içe yan yana bir olarak bu işleri beraber yürüteceğiz” dedi.



Tunceli-Erzincan yolu müjdesi


Ahilik Haftası nedeniyle müjde vermek istediğini söyleyen Vali Sonel, “Yıllardır çözülmeyen Pülümür yolu çözüme kavuştu. Biliyorsunuz Temmuz ayının sonuna doğru İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ilimize gelmişti. Kendisi bize her konuda destek veriyor. Fatih Tek başkanımız, Mustafa Ataş başkanımız ve Gürsel Erol beyle birlikte ne yaparsak yapalım eğer Pülümür yolunu çözemezsek bu işlerin üstesinden gelemeyiz demiştik. Şimdi bu yol öncelikli yol kapsamına alındı. Bu anlamda bizlere destek veren başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, içişleri bakanımız ve kabinenin tüm bakanlarına Tunceli adına şükranlarımızı sunuyoruz. Tunceli-Pülümür-Erzincan yolu önümüzdeki yıl Mayıs ya da Haziran ayında yapılmaya başlanacak. Yine Nazımiye ilçe yolu ile Hozat-Çemişgezek arasındaki yol da yapılacak. Tunceli-Erzincan yolu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni Karadeniz’e bağlayan en kısa karayolu. Bunun yapılacak olması hepimizi heyecanlandırdı” diye konuştu.



"HES’le ilgili önemli gelişmeler var"


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun kenti ziyaret ettiğini de hatırlatan Vali Sonel, “Kendisine 4-5 proje sunduk. Sağolsun hepsini destekledi. Tunceli’yi çiçek gibi yapacağız demişti. Bunu hep beraber, işbirliği halinde yapacağız. Munzur üzerindeki baraj ve HES’lerin olmaması için bakanımızla görüştük. Bu konuda önemli gelişme var. İnanç merkezi, Türkiye’nin en temiz suyuna sahip Munzur bizim için çok önemli. Burada baraj ve HES yapılacağına Aliboğazı’na yapalım” diyerek sözlerini tamamladı.


Yılın ahisi seçilen Rabia Polat’a Vali Sonel, Yılın kalfası seçilen Hülya Keskin’e plaketini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, yılın çırağına plaketini ise, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek verdi.


Vali Sonel’ede esnafa verdiği destekten ötürü teşekkür plaketi verilmesiyle program sona erdi.


Programa Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in yanı sıra , Munzur Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer Aşkın, AK Parti Tunceli İl Başkanı Fatih Tek, Tunceli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hıdır Belice, Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Yusuf Cengiz, kurum amirleri, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ersin Destanoğlu: “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, daha iyi sonuçlar almak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirerek, “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Mert Günok’un yerine 11’de sahaya çıkan Ersin Destanoğlu, maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İyi bir futbolla galip geldikleri için mutlu olduğunu dile getiren Destanoğlu, “Bizim için güzel bir akşamdı. Tempolu, coşkulu güzel bir maç oynadık. Kazandığımız için mutluyuz. Önümüzde önemli bir kupa maçı var. Bugünkü maç bizi o maça da bira hazırladı. Rakibimizi de daha iyi tanıdık. Moral motivasyonumuzu yukarı çekerek daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Uzun süre sonra kazandıklarına değinen siyah-beyazlı takımın kalecisi, “Taraftarlarımız 5 maçlık serüvende bizden galibiyet bekliyordu. Biz de Serdar Hoca’yla birlikte içerideki moral ve motivasyonu sahaya yansıtıp taraftarlarımızı galibiyetle buradan uğurladığımız için mutluyuz” ifadelerini kullandı. “Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi biliyor” Serdar Topraktepe’nin takımla bağını hiç kopartmadığını vurgulayan Ersin Destanoğlu, "Öncelikle Santos Hoca’ya teşekkür ederim. Buraya geldi ve takımı yukarı çıkartabilmek için elinden geleni yaptı. Serdar Hoca bu kulübün DNA’sını çok iyi bilen, oyuncularla iyi diyaloğu olan bir hocaydı. Bizimle hep irtibat halindeydi. Bugün için sahada neler yapmamız gerektiğini söyledi. Biz de çıkıp oynadık” diyerek sözlerini tamamladı.
İstanbul Serdar Topraktepe: “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık” Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, MKE Ankaragücü karşısında iyi bir oyun oynadıklarını söyleyerek, “Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz” dedi. Trednyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Sorumlusu Serdar Topraktepe, geçtiğimiz hafta yolların ayrıldığı Teknik Direktör Fernando Santos ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başladı. “Doğru geçiş oyunları oynadık” MKE Ankaragücü’nün iyi bir futbol oynadığını dile getiren Topraktepe, “Geri çekilmedi. O yüzden mücadele iyi geçti. Ankaragücü sahasında en çok pas yapan takımlarından biri. Biz de önde oynayıp, baskı yapıp, ön tarafta pas yapmalarına izin vermezsek daha iyi olacağını düşündük. Baskımız yer yer iyi oldu, yer yer olmadı. Neticesinde golü bulduk. Doğru geçiş oyunları oynadık. Arkadaşlık, mücadele ve takım birlikteliğini net sahaya yansıttık. Umarım bundan sonra da devam ederiz. Kupa maçı da zor olacak. İyi bir şekilde hazırlanıp oraya gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar” Serdar Topraktepe, ligde 5 maç sonra galip gelmelerinin önemine değinerek, “Bütün futbolcu arkadaşlarımızla beraber bir karar aldık. En çok üzülen taraf onlar. 5 maç sonunda hem taraftarın hem camianın buna ihtiyacı vardı. Hepsi iyi mücadele etti. Ben onlara sadece Beşiktaş formasının çok büyük olduğunu söyledim. Bu formayı giyiyorlarsa, hak ettikleri için giyiyorlar. Onlar da bunun hakkını verdi. Birlik ve mücadele istedik” şeklinde konuştu. “Beşiktaş’a hizmet için buradayız” Uzun süre hangi mevkide olursa olsun Beşiktaş’a hizmet etmek istediğinden bahseden Topraktepe, “18-19 yaşında Beşiktaş formasını giydiğim ilk maçı unutmam. Tüylerim diken dikendi. Bugün de önceki 3 maçta da öyleydi. Görev nerede verilirse çalıştırırız. Beşiktaş’a hizmet için buradayız. İnşallah uzun süre Beşiktaş’a hizmet edeceğiz” cümlelerine yer verdi. Başarılı çalıştırıcı, MKE Ankaragücü ile 23 Nisan Salı günü Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk müsabakasıyla ilgili ise, “Kupa maçına camiamız odaklandı. O maçın buradan daha zor olacağını söyledim. Maçtan sonra analizlerimiz yapıp en iyi şekilde o maça çıkacağız” diyerek sözlerini noktaladı.