YEREL HABERLER - 14 Şubat 2013 Perşembe 10:08

"MESLEОİM UMUDUM" PROJESİ SOSYAL BÜTÜNLEŞMEYİ SAОLADI

A
A
A
"MESLEОİM UMUDUM" PROJESİ SOSYAL BÜTÜNLEŞMEYİ SAОLADI

Seyhan Soroptimist Kulübü Derneği tarafından, Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği ile ortaklaşa yürütülen; ``˜Mesleğim Umudum` projesi devam ediyor. Proje kapsamında her ay düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılar, aynı zamanda da engelliler ekseninde sosyal bütünleşmeyi de sağladı.
Yüreğir Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi`nde yapılan oturuma yoğun ilgi gösterildi. Burada konuşan Proje Koordinatörü Esin Parlak, ``˜Mesleğim Umudum Projesini Adana`da yaşayan engelli kadınların sosyalleşmesi, onların bölgeye entegrasyonunun hızlandırılması noktasında hayata geçirdiklerini hatırlattı. Parlak, ÇKA`dan hibe desteği alan projeyi, Büyükşehir Belediyesi ile Yüreğir Belediyesi`nin de desteklediğini belirtti.
Kent Konseyi Engeliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya da, toplumdaki engelli sorununa dikkat çekerek, ``Engellilere yapılabilecek en büyük iyilik; onları üretimine dahil etmektir. Engellilere sürekli para yardımında bulunarak, bu sorunu çözmeniz mümkün değil. Üretime dahil edilen ve sorumluluk üstlenen engelliler, zamanla hayata daha sıkı tutunur. İşte bu noktada ``˜Mesleğim Umudum Projesi`ni önemsiyoruz`` dedi.
``˜Mesleğim Umudum` projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantıya Esin Parlak ve Ali Duran Karakaya ile birlikte; Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Ceylan, Artı Özel Eğitim Gönülleri Derneği Başkanı Didem Sürenler, Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Girente, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gül Çapar, Yüreğir Belediyesi Proje Koordinatörü Naci Kazan da katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir