YEREL HABERLER - 10 Şubat 2013 Pazar 14:13

AKÇAKOCA MERKEZ CAMİİ IŞIKLANDIRILIYOR

A
A
A
AKÇAKOCA MERKEZ CAMİİ IŞIKLANDIRILIYOR

Akçakoca Merkez Camisinin ışıklandırılması için cami derneğinin kaynak arayışında olduğunu öğrenen Akçakoca İGM Üyeleri İbrahim Bilgin, Nedim Albayrak ve Ergin Özensel harekete geçerek İGM AK Parti Gurup Başkanı Ayhan Hacıislamoğlu ile birlikte konuyu görüşmek için Vali Adnan Yılmaz`ı ziyaret ettiler.
Farklı mimarisi ile yerli yabancı her görenin dikkatini çeken ve beğeniyle izlenen Akçakoca`nın sembollerinden biri olan Merkez Cami ışıklandırılması için İGM Akçakoca Üyeleri devreye girdiler. AK Parti Gurup Başkanı Ayhan Hacıislamoğlu ile birlikte Vali Adnan Yılmaz`ı ziyaret eden İbrahim Bilgin, Nedim Albayrak ve Ergin Özensel caminin gece aydınlatması için yapılacak ışıklandırma ile ilgili kaynak talebinde bulundular.
Görüşmede, Vali Yılmaz`ın kendilerine Akçakoca`nın tarihi ve kültürel değerlerini inceleme amaçlı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Osman Süslü ile geçekleştirdikleri ziyarette Akçakoca Kaymakam ve Belediye Başkanı ile birlikte bu konunun üzerinde konuştuklarını belirttiğini vurgulayan AK Parti İGM Üyesi İbrahim Bilgin; ``Valimiz Akçakoca Merkez Camisinin bir dünya markası eser olduğunu vurguladılar ve bunun ışıklandırılmasıyla çok farklı güzelliklerinin ortaya çıkacağına dikkat çektiler. Dernek yetkilileri birkaç proje çalışması hazırlatıyorlar. Biz kaynak yaratılması için Ergin Özensel`in, Ayhan Hacıislamoğlu`na getirdiği öneri üzerine Valimizle görüşmelerde bulunduk. Vakıflar Genel Müdürlüğü Dernek ve Yerel kaynakların finanse edememesi durumunda Valimiz biz devreye gireriz diyerek konuya olumlu baktı`` dedi.
Bu çalışmanın sosyal bir proje niteliği olduğuna dikkat çeken Bilgin, ``Bu nedenle MARKA`dan da yardım talebimiz olacak. Bir temas sağlandı. Kısa sürede tüm girişimlerimizden olumlu sonuçlar alacağız ve camimizin ışıklandırılması sağlanacak`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir