YEREL HABERLER - 17 Aralık 2016 Cumartesi 17:11

FETÖ araştırmaları Uşak’ta sahte sertifikaları gün yüzüne çıkardı.

A
A
A
FETÖ araştırmaları Uşak’ta  sahte sertifikaları gün yüzüne çıkardı.

FETÖ’nün 15 Temmuzdaki darbe kalkışmasının ardından devlet bünyesindeki çalışanlar hakkında kapsamlı bir araştırma başlattı. Bu kapsamda Uşak’ta yapılan araştırmalarda Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğünde 20’den fazla kişinin sahte sertifika ile çalıştığı ortaya çıktı.
Uşak’taki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yeni atanan müdürüyle birlikte hareketli günler yaşamaya başladı. Müdürlük FETÖ’ nün 15 Temmuz’daki kalkışmasından sonra Bakanlığın da direktifiyle taşeron olarak çalıştırdığı personelinin belgelerini incelemeye aldı. Sertifikaları Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sordu ve bütün gerçek burada anlaşıldı. Mili Eğitim onaylı olması gereken sertifikalardan Milli Eğitim’in haberi yoktu. Yirmiden fazla personelin sertifikaları sahte olarak düzenlenmiş ve imzalanmıştı. Hemen harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bu kişilerin işlerine son vererek suç duyurusunda bulundu.
Bunu nasıl yaptılar?
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bünyesindeki yerlerde çalıştırmak üzere ihale yöntemi ile personel alıyor. Bu ihaleye girmek o kadar kolay değil ve belirli kriterler aranıyor. Bu kriterleri karşılayabilen firmalar ancak bu ihaleye katılabiliyor. 2012 yılında gerçekleştirilen ihaleyi kazanan firma Uşak’taki başka bir firmayla beraber çalışıyordu. Bu firmadan gerekli sertifikalı işçileri temin ediyordu. Bundan sonra yapılan ihaleleri başka firmalar kazansa bile personel değişmiyordu. Ancak personeli değiştirmenin birkaç yöntemi vardı. İlk yöntemde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ’Biz bu çalışandan memnun değiliz’ diyor, ikinci yöntemde ise taşeron firmaya çalışanın istifa dilekçesi vermesi gerekiyordu. Her nedense 2014 yılından sonra personel bir bir istifa etmeye başladı ve yerlerine sahte sertifikalı kişiler bu pozisyonlar yerleştirildi. Dikkat çekmemek için de istifalar ve işe yerleştirmeler zamana yayılarak teker teker yapıldı.
Edinilen bilgilere göre bu şirketin daha önce böyle bir kursu vardı ve bu sertifikaları veriyordu. Ancak daha sonraki dönemde yetkisi olmadan elinde kalan evrakları kullanmak suretiyle ve iddialara göre sahte imzalar atarak bu belgeleri vermeye başladı. Olayın diğer boyutu ise, işçiler. Bazısı mağdur olduğunu ve böyle bir şeyden habersiz olduğunu iddia ediyor. Başka bir iddiaya göre de malum şirket işe alacağı kişide yeterli belgeler olsa bile bu sertifikayı mecbur koşarak onlardan para aldı. Ayrıca işçiler sırf bu sertifikaya sahip oldukları için devletten asgari ücretin üstünde para aldılar.
FETÖ soruşturmaları sırasında sertifikaların güncellenmesi sonucu ortaya çıkan bu gibi yolsuzlukların diğer kurum ve kuruluşlarda da olup olmadığı kafalarda soru işareti olarak duruyor. Kamuoyunun beklentisi Uşak’taki bütün kurumlarda en ince ayrıntısına kadar araştırma yapılması ve varsa bütün yolsuzlukların ortaya çıkarılması.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.