EĞİTİM - 18 Eylül 2018 Salı 11:09

İkinci üniversite için son başvuru tarihi 21 Eylül

A
A
A
İkinci üniversite için son başvuru tarihi 21 Eylül

Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilcisi Ahmet Mıdık lisans ve önlisans mezunlarıyla hala bu bölümlerde eğitim alan öğrencilerin koşulsuz başvurabileceği ikinci üniversite hakkında açıklamalarda bulundu.

Anadolu Üniversitesi Uşak İl Temsilcisi Ahmet Mıdık lisans ve önlisans mezunlarıyla hala bu bölümlerde eğitim alan öğrencilerin koşulsuz başvurabileceği ikinci üniversite hakkında açıklamalarda bulundu.


Mıdık, Uşak’ta Anadolu Üniversitesinin bir birimi olarak ayrıcalıklı olduklarını bu ayrıcalıklarının da kurdukları öğrenci kulüplerinden kaynakladığını söyledi.


Türkiye’de bunun bir benzerinin olmadığını hatırlatan Mıdık ilkler şehri olarak bu alanda da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Mıdık; “Ben bir eğitimci olarak Anadolu Üniversitesi mensubu olarak her zaman şunu ifade ediyorum yine de ifade etmek isterim üniversiteler sadece akademik eğitim icra eden okullar olmamalı. Üniversiteler bu eğitimin yanında sosyal ve kültürel anlamda halka topluma öncülük eden kurumlar olması lazım bu noktada biz Uşak’ta Anadolu Üniversitesi’nin bir temsilciliği olarak öncülük etmeye çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.


Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bünyesinde bulunan önlisans ve lisans programlarına ikinci üniversite kayıtlarının başladığı bilgisini veren Mıdık; ” Bilindiği üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemi sayesinde herhangi bir yükseköğretim sisteminde kayıtlı ya da herhangi bir yüksek eğitim kurumundan mezun olan öğrencilerin bunlarından gerek önlisans gerek lisans mezunu olmak koşuluyla bizim Açıköğretim sistemi bünyemizde bulunan lisans ve önlisans programlarına sınavsız şartsız ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabiliyorlar. Bu kayıtlar 21 Eylül tarihine kadar devam edecek.


Birbirinden değerli bölümlerimiz var. Bunlardan iki yıllık bölümler çok revaçta. Fotoğrafçılık ve kameramanlık, özellikle geleceğin mesleklerinden bir tanesi Aşçılık, Tarım, Medya ve İletişim, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sosyal Hizmetler, Muhasebe hatta Engelli Bakım ve Rehabilitasyon gibi bölümler var. Yine lisans bölümlerimiz var Maliye, Uluslararası ilişkilerden Lojistik’e kadar 10’un üzerinde programlar var. Burada şunu belirtmek istiyorum 2 yıllı önlisans programlarında Meslek Yüksekokullarında okuyan veya bu programlardan mezun olan öğrencilerimiz ikinci üniversite kapsamında bizim sadece önlisans programlarımıza kayıt yaptırabiliyorlar. Lisans programlarında okuyanlar ile mezun olanlar ise lisans veya önlisans programlarına kayıtsız şartsız sınavsız ikinci üniversite olarak kayıt yaptırabiliyorlar.” Dedi.


Çağımızda yaşam boyu eğitim çok önemli olduğunu vurgulayan Mıdık artık bir diplomanın yetmediğini, öte yandan 10 yıl önce mezun olan birinin bilgilerini tazelemesi gerektiğini dolayısıyla ikinci üniversitenin bu minvalde önemli bir görevi yerine getirdiğini aktardı.


Mıdık Uşak’ta Anadolu Üniversitesinin bir birimi olarak ayrıcalıklı olduklarını bu ayrıcalıklarının da kurdukları öğrenci kulüplerinden kaynakladığını söyledi. Türkiye’de bunun bir benzerinin olmadığını hatırlatan Mıdık ilkler şehri olarak bu alanda da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Mıdık; “ Bu kulüplerden bir tanesi Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü, bir diğeri aşçılık öğrencilerinden oluşan Aşçılık Kulübümüz var yine Doğa ve Çevre Kulübümüz var, İşletme Ekonomi Kulübümüz var, birbirinden değerli kulüplerimiz var. Bunlar bize değer katıyor. Bu kulüpler sayesinde öğrenciler örgün öğretim öğrencilerinin sağlayamadığı olanakları bizim bünyemizde sağlamış oluyorlar. Taktir edersiniz ki Anadolu Üniversitesi organizasyon yeteneği çok yüksek olan öğrenci merkezli, sosyal aktivitelere önem veren bir üniversite. Biz de bu durumdan hareketle yerel bazda bu öğrenci gruplarına çok önem veriyoruz, başta şahsım olmak üzere. Bu da bizim Açıköğretim sisteminde yerel bazda ayrıcalığımızın göstergesi. Ben bir eğitimci olarak Anadolu Üniversitesi mensubu olarak her zaman şunu ifade ediyorum yine de ifade etmek isterim üniversiteler sadece akademik eğitim icra eden okullar olmamalı. Üniversiteler bu eğitimin yanında sosyal ve kültürel anlamda halka topluma öncülük eden kurumlar olması lazım bu noktada biz Uşak’ta Anadolu Üniversitesi’nin bir temsilciliği olarak öncülük etmeye çalışıyoruz. Yine Anadolu Üniversitesi toplum sorunlarına duyarlı bir üniversite. Biz de bu noktada öğrenci kulüpleri sayesinde toplum sorunlarına değinen bir üniversite olarak toplum içinde yerimizi alıyoruz. Ben Ege’de Yenigün Gazetesi vasıtasıyla şunu ifade etmek istiyorum, Uşak Üniversitemizde okuyan tüm öğrenciler olmak üzere yine herhangi bir üniversitede okuyan veya mezun Mühendis olabilir, Avukat olabilir, Doktor olabilir hangi statü ve makamda olursa olsun herkese kapımız açık. İkinci üniversite kayıtlarını 21 Eylül’e kadar yaptırabilirler. Bu fırsatı bu olanağı değerlendirmelerini temenni ediyorum.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya İl Genel Meclisinde yeni dönem heyecanı Kütahya İl Genel Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı. Yeni seçilen 37 il genel meclisi üyesi, ilk toplantıda meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyeler için oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda 37 oyun 36’sını alan Muammer Özcura İl Genel Meclisi Başkanlığına tekrar seçildi. Meclis Birinci Başkan Vekilliğine MHP’li Ümit Çimen, Meclis İkinci Başkan Vekilliğine AK Partili Hüseyin Doğan seçildi. Meclis Asil Katip üyeliklerine Sadık Sarı ve Emin Volkan Çelik, Meclis Katip Yedek üyeliklerine Davut Karakurt ve Ömür Eldiven seçildi. Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, yaptığı açıklamada, "Kütahya birlik beraberlik içerisinde güzel hizmetleri, çalışmamızı görecek inşallah. Biz daha önce yaptığımız İl Genel Meclisi’nin başarısını Özel İdarenin başarısını aynı şekilde sürdürmeye çalışacağız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah mahcup etmesin, inşallah yola devam. İl Genel Meclisi’nin Milli Eğitim’den AFAD’a sadece köyler ve kırsal kesim değil, 546 köyümüzün altyapısı, içme suyu, kanalizasyonu, yolu ana sorumluluğumuz. Bunun yanında Milli Eğitim’e, okullara, afet durumlarında sağlık kurumlarına destek olmak gibi her konuda bize düşen görevler var. Belediye ile işbirliği içerisinde, geçmişte olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz.Biz programlı gidiyoruz. Geçmişteki il genel meclis üyelerimizin ve idaremizin almış olduğu programlar var. Programlarımız aciliyet sırasına göre gerçekleşiyor. Birinci önceliğimiz, her zaman olduğu gibi, içme suyu, kanalizasyon ve yol. Bundan sonraki gelen taleplere ve imkanlara göre değerlendiriliyor. Bu şekilde zaten programlarımız da aksama olmaz. Yeni gelen arkadaşlara da bu programlar hakkında kısa bilgilendirme yapıldı. Aynı şekilde devam edeceğiz, inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Mecliste 18 AK Parti’nin üyesi, 12 Milliyetçi Hareket Partisi, 5 Cumhuriyet Halk Partisi, 2 Yeniden Refah Partisi, toplam 37 üyemiz var" diye konuştu.
Ankara Ayhan Bora Kaplan suç örgütü sanıklarının yargılanmasına devam edildi Suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Ayhan Bora Kaplan ile suç örgütü şüphelisi 28’i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı verilen öğle arası sonrası yargılamanın devam edeceğini söyleme üzerine tutuklu sanıklara söz verdi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Furkan Anıl Bahar, “Bu ülkeye 8-9 yıldır hizmet etmekten başka hiçbir şey yapmadım. Tutuklanınca çalıştığım kurum benim sözleşmemi iptal etti. Sadece ’Albüm’ ve ’Tren’ adlı barlarda çalıştım. Tren adlı mekanda Ayhan isimli garson vardı. Bu ismi sadece burada duydum. Tutukluluk sürem göz önünde bulundurularak beraatimi talep ediyorum” ifadelerine yer verdi. “Telsizlere ‘arkadaş’ diyorduk” Hakkındaki suçlamaların iddia olarak kaldığını söyleyen tutuklu sanık Gökhan Gülümser, “Somut bir durum yoktur. Ben araç tamiri üzerine çalışıyorum. Geçmişte Albüm ve Tren adlı mekanlarda valelik yaptım. Çalıştığım süreçte telsizlere ‘arkadaş’ diyorduk. Polis uygulamaya geldiği zamanlar saklıyorduk. Çünkü memurlar görünce telsizlerimizi kırıyorlardı” diye konuştu. Çukurambar’da bulunan bir mekanda 2019 yılında 2.5 ay vale olarak çalıştığını söyleyen tutuklu sanık Hasan Aslantaş, “Kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Vale olarak çalıştığım dönemde bizden sorumlu olan kişiyi Fethi Kara olarak tanıyordum. Bizde telsize ‘arkadaş’ diyorduk. Arkadaş dememizin nedeni emniyetten gelip telsizi gördüklerinde yanlış anlayabiliyorlardı” dedi. Tutuklu sanık beyanlarının ardından duruşma Perşembe günü devam etmek üzere ertelendi.