EĞİTİM - 12 Mayıs 2018 Cumartesi 19:44

İletişim fakültesinde mezuniyet coşkusu

A
A
A
İletişim fakültesinde mezuniyet coşkusu

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreninde 3 bölümden yaklaşık 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017-2018 akademik yılı mezuniyet töreninde 3 bölümden yaklaşık 200 öğrenci mezuniyet coşkusu yaşadı.


Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İletişim Fakültesi mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende açılış konuşmalarında mezunlar adına konuşan 2017-2018 iletişim fakültesi birincisi Tuğba Nur Mutlu, “Öğrendiğim her şey için ilk olarak başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve üzerimde emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ederim. Bu diplomayı almamda en az hocalarım kadar emeği olan aileme de çok teşekkür ederim” diye konuştu.


Ardından konuşan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Öntuğ, “2017-2018 mezuniyet yılı içerisinde fakültemiz 1750 öğrenciye sahip lakin yeni medya bölümümüz hariç diğer gazetecilik, radyo televizyon sinema ve halkla ilişkiler reklamcılık bölümlerimizden kıymetli öğrencilerimiz bu sene mezun olmayı başardılar. Öncelikli olarak emeği geçen kıymetli hocalarıma teşekkür ediyorum. Çünkü onlara doğruyu, haktan ayrılmamayı, gayretli olmayı ve basın ahlakı ilklerine her zaman uymaları gerektiğini her zaman öğrettik ve derslerde bunları işlemeye gayret ettik. Mezunlarımıza hayatı boyunca başarılar diliyorum ”dedi


Törene katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Gümüş, “İletişim Fakültesi mezuniyet töreninde öğrenciler ile birlikte bu anı paylaşıyor olmaktan çok keyif duyuyorum. Mezun olan kıymetli öğrencilerimizin başarılarının hayat boyu devam etmesini diliyorum. Sevgili gençler göstermiş olduğunuz başarıda önemli emekleri olan hocalarıma ve çok değerli velilerimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kıymetli hocalarım bu genç kardeşlerimizi büyük bir özveri ile günümüzün modern dünyasında ihtiyaçlarına göre hazırlayarak ve kendi çocuklarımızın yetiştirmede göstermiş olduğumuz özveri ile yetiştirmiş olduğunuzdan dolayı hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Değerli anne ve babalarımız Allah’ın bize bu dünyada lütuf etmiş olduğu en büyük nimetler olan çocuklarımızı çok büyük fedakarlıklarla bugünlere getirdiniz bu eser sizlerin eseridir çocuklarla güzel gençlerimizle ne kadar övünseniz azdır hepinize bu güzel eserlerinizden dolayı teşekkür ediyoru" ifadelerine yer verdi.


Konuşmasında mezun olan gençlere de seslenen Rektör Yardımcısı Gümüş, "Sevgili gençler dört yıllık eğitim öğretim dönemini tamamladık ancak bugün sizlere belki son ders olarak birkaç hususu tekrardan hatırlatmak istiyorum. Tabi ki bu bir hayat yolculuğu bu hayat yolculuğunda göstermiş olduğunuz başarı, sadece başarı merdivenlerinden bir tanesidir. Ülkemiz ve insanlık sizlerin çok daha büyük başarılara imza atmanızı gerektirmektedir ve inanıyorum ki sizler bugüne kadar göstermiş olduğunuz başarıların çok daha büyüklerini de devam ettireceksiniz. Konfüçyüs der ki; ’İnsanlar yaratılış itibariyle, birbirlerinden çok farklı değillerdir. Onları birbirinden farklı kılan onların aklıdır’. Dolayısıyla bizlerin başarılı olabilmeleri için bizleri başarıya götürecek güzel alışkanlıklara sahip olmanız lazım. Bu eğitim ve öğretim süresince elde etmiş olduğunuz güzel alışkanlıkları hayat boyu devam etmeniz lazım. Hayat boyu öğrenmenin yaşam felsefesi olduğu günümüzde, sürekli kendinizi geliştirmeli ve mesleğinizde daha başarılı kılmanız gerekiyor. Daha güçlü bir Türkiye’nin oluşması için arkadaşlar genç kardeşlerimizin çok daha büyük sorumluluklar alması gerekmektedir. Bu sorumlukları da yerine getirmesi için genç arkadaşlarımın sürekli çalışmaları gerektiğini ve kendilerini geliştirmeleri gerekiyor” diye konuştu.


Konuşmaların ardından dereceyle bölümlerini tamamlayan öğrencilere ve diğer mezunlara öğretim üyeleri tarafından belgeleri verildi. Diplomalarını alan öğrenciler müzik eşliğinde geri sayım yaparak hep birlikte keplerini havaya fırlattı. Büyük bir coşku ve heyecana sahne olan mezuniyet töreni sırasında aileler de çocuklarının yaşadığı bu özel ve anlamlı ana şahit oldular.


Yoğun bir katılımın olduğu mezuniyet töreninde ayrıca Müzik Topluluğu ve Ahıska Topluluğu gelen konuklara keyifli anlar yaşattı. Törenin ardından gelen tüm konuklara dinlenmelik(fuaye) alanında ikramlarda bulunuldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Yeniköy Kemerköy Enerji’den; Milaslı çocuklara 23 Nisan’da gezici tiyatro hediyesi Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı gezici çocuk tiyatro gösterileri düzenledi. 16-18 Nisan tarihleri arasında Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir bayram geçirdi. Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Milaslı çocuklarla birlikte coşkuyla kutladı. 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında gezici bir tiyatro rotası oluşturan şirket, tiyatroyu çocukların ayağına götürdü. Hayatlarında ilk kez tiyatro oyunu izleme şansını yakalayan çocuklar, interaktif bir özelliğe sahip oyunu hem izlediler hem de oyun içerisinde rol alarak eşsiz bir deneyime sahip oldular. 16, 17 ve 18 Nisan tarihlerinde Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen ’Hayalci Tırtıl’ isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi. Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca gönüllerince eğlendiler. Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler. Çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu söyleyen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, “Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fizikselşartlarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği; çevre bilincini ve hassasiyetini artıran ’Hayalci Tırtıl’ isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz" dedi.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’da KAYMEK kursiyerleri ve ilçe esnafları ile bir araya geldi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. İlçe esnafları ile de buluşan Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’da çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceledi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç, başarılı bir şekilde tamamladığı 5 yıllık hizmet döneminde olduğu gibi yeni hizmet döneminde de merkez ve kırsal ilçe ziyaretlerini sürdürerek Büyükşehir’in hem ilçelerdeki tesislerini ziyaret ediyor hem de esnaf ve vatandaşlarla kucaklaşıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesi ziyaretinde Pınarbaşı Sosyal Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek KAYMEK kursiyerleri ile bir araya geldi. Burada KAYMEK’in giyim kursuna katılan kadın kursiyerlerle sohbet eden Büyükkılıç, kurs içeriği hakkında eğitmenden bilgi aldı. Doğum günü olan kadın bir kursiyerin doğum gününü kutlayan Başkan Büyükkılıç, kursiyere termos hediye etti. KAYMEK kursiyeri kadınlar da ilgi, alakası ve hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ettiler. Büyükkılıç, daha sonra Pınarbaşı ilçesinde faaliyet gösteren esnaf dükkânlarını ziyaret etti. İlçe merkezindeki esnaf dükkânlarını tek tek dolaşan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, esnaf ve vatandaşların samimi ilgisi ile karşılaştı. Esnaflara hayırlı ve bereketli işler temennisini ileten Başkan Büyükkılıç, işletme sahipleri ve vatandaşlarla sıcak sohbetler gerçekleştirdi. İlçede çalışmaları süren park bahçe düzenlemelerini de yerinde inceleyen Büyükkılıç, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç’a ziyaretleri esnasına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve daire başkanları da eşlik etti.