YEREL HABERLER - 06 Nisan 2017 Perşembe 13:25

Mehmet Altay; “Şeker fabrikamız artık doğalgaz ile üretim yapacak”

A
A
A
Mehmet Altay; “Şeker fabrikamız artık doğalgaz ile üretim yapacak”

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Şeker Fabrikasının doğalgaz ile çevreye daha az zarar ve üretime daha çok katkı sağlayacak sürecin sonuna gelindiğini müjdeledi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Şeker Fabrikasının doğalgaz ile çevreye daha az zarar ve üretime daha çok katkı sağlayacak sürecin sonuna gelindiğini müjdeledi.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mehmet Altay, Türkiye’nin ilk şeker fabrikası olan ve hem istihdam hem de üretim yönünden Uşak’a ve Uşaklı çiftçilere önemli bir katma değer sağlayan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası doğalgaz kullanmaya başlayacağını belirterek; “Kurumlar nezdinde yaptığımız girişimler neticesinde yakın zamanda Uşak Şeker Fabrikası doğalgaz kullanmaya başlayarak hem ekonomik olarak hem de çevreye daha az zararlı bir yakıt olan doğalgaz ile Uşak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir. Fabrikamıza ait doğalgaz bağlantı hattı, RMS-B istasyonu, doğalgaz iç tesisatı, 2 adet 20 t/h kapasiteli kazan, 1 adet 10 t/h kapasiteli kazan temini, kazanların tüm montaj ve gerekli inşaat işleri için 2 Mayıs 2017 günü Uşak Şeker Fabrikasında ihaleye çıkılacaktır. Şimdiden doğalgaz bağlantısının Uşak halkına ve Uşak Şeker Fabrikamıza bereketler getirmesini diler, emeği geçen Hükümetimize ve kurum idarecilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Başkentli minikler trafik denetimine katıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin iş birliği ile gerçekleştirilen "Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor" uygulamasına katıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 28. dönem üyeleri, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda "Çocuk Polisler Trafiği Denetliyor" uygulamasına katıldı. Denetimler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin eşliğinde gerçekleşti. Her yıl trafik kurallarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen denetimde trafik polisleriyle buluşan çocuk polisler, görev paylaşımı sonrası gruplara ayrılarak trafik denetimine çıktı. Üniforma ve şapkalarıyla Kızılay’da uygulamalı denetim yapan küçük polisler, "Trafik kültürü, kanunlarla değil saygıyla gelişir", "Emniyet kemeri hayatla olan bağımızdır", "Hırsız malımızı, hız canımızı alır" ve "Yaşama hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin" gibi sloganlarla vatandaşlara önemli mesajlar verdiler. "Trafik kurallarına herkesin uyması gerekiyor" Trafik denetimi yapan Miray Eroğlu adlı çocuk, trafik kurallarının insanlar için çok önemli olduğuna dikkati çekerek, "Trafik kuralları olmasaydı kazalar olabilirdi. O yüzden trafik kurallarına herkesin uyması gerekiyor" dedi. Denetime çıkan çocuklardan Can Saykal ise, yayaların trafik kurallarına uyması ile ilgili bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Şu anda da araç sürücüleriyle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu sayede biz trafik işaretlerini ve kurallarını daha iyi öğrenirken, büyüklerimize de bunu hatırlatıyoruz" diye konuştu.