GENEL - 08 Mart 2018 Perşembe 19:57

Uşak Belediyesi’nden Kadınlar Günü programı

A
A
A
Uşak Belediyesi’nden Kadınlar Günü programı

Uşak’ta yaşayan kadınların her zaman yanında olan ve çeşitli etkinliklerle verdikleri değeri hissettiren Uşak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kahvaltı programı düzenledi.

Uşak’ta yaşayan kadınların her zaman yanında olan ve çeşitli etkinliklerle verdikleri değeri hissettiren Uşak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kahvaltı programı düzenledi.


Programa kentte bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Eşi Halime Cahan ile birlikte yaklaşık 450 kadına karanfil ve hediyeler takdim eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan toplumun en önemli dinamiği olan kadınlarla sohbet etti.


Etkinlik sonrası katılımcılara hitap eden ve kadınların hayatın her alanında önemli bir sorumluluğa sahip olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bayanlarımız yuvalarımızın olduğu gibi toplumumuzun da temeli. Erkeklerin derdini, çocukların eziyetini çekenler her zaman onlar. Hani derler ya dişini tırnağına takıp çalışmak diye, işte siz kadınlarımız hem bizlerin, hem çocuklarınızın her zaman en büyük destekçisisiniz. Bunların yanı sıra iş hayatında da yer alarak, her alanda kalkınan Türkiye’nin paydaşlarısınız. Net olarak ifade ediyorum, hayatta bir başarı, bir güzellik varsa sizlerle birlikte var.” dedi.


Tarihe geçmiş fedakâr Anadolu kadınına işaret ederek Nene Hatun’u ve Kara Fatma’yı anımsatan Başkan Cahan, “Kurtuluş Savaşımızda, İstiklal mücadelemizde kucağında yavrusuyla cepheye giden kadınlarımız, analarımız, kardeşlerimiz vardı. Hem geçmişte hem de bugün gerek sosyal ve gerekse milli projelerle, çalışmalarla kadınlarımız daima önemli hizmetler sundu. Tarihimizde tüm toplumlardan daha fazla değerli ve her zaman ön planda yer aldı. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sloganımız, mutlu kadın mutlu aile ve mutlu Uşak.” diye konuştu.


Her mahallede bayanlara yönelik spor merkezleri açılacağını ifade eden Başkan Nurullah Cahan, Ata Park’a da sağlıklı yaşam ünitesi kurulacağını kaydetti. Spor yapan kadınlara diyetisyen desteği vereceklerini bildirerek, Uşak Belediyesi’nin sosyal etkinliklerde bayanlara pozitif ayrımcılık uyguladığını kaydetti. Çeşitli kurslarla da bayanları hem sosyalleştirmeyi hem de istihdam fırsatı sunarak ekonomik anlamda destek sağlamayı başardıklarını paylaştı. Uygulanabilir olan her türlü proje için desteğe hazır olduklarını söyleyen Cahan katılımcı kadınların alkışlarıyla desteklendi.


Uşak Belediyesi Dokur Evinde çalışan ve kentin değeri Uşak halısını ilmek ilmek işleyen Hacer Kozak, programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kozak, “Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. İlk defa böyle bir programa katılıyorum. Kadın olduğumuzu gerçekten hissettik. İlk kez böyle güzel hissettim.” diyerek duygularını paylaştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.