GENEL - 24 Ocak 2018 Çarşamba 11:01

Uşak’ta 2017 yılında 690 kişi FETÖ’den tutuklandı

A
A
A
Uşak’ta 2017 yılında 690 kişi FETÖ’den tutuklandı

Uşak Valisi Salim Demir, 2017 yılı değerlendirme toplası sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uşak Valisi Salim Demir, 2017 yılı değerlendirme toplası sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Vali Salim Demir, “Bütün Şehir” hakkında sorulan sorulara şu şekilde açıklama getirdi; “ Bütün şehir yasasının bana göre özü şudur. Diyor ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim bütün vatandaşlarım birinci sınıf vatandaştır. Dolayısıyla kent köy ayrımını ortadan kaldırmak istiyor. Hayat standartları anlamında kentte ne varsa köyde de o olsun istiyor. Yasayla birlikte yol standardı su standardı alt yapı kanalizasyon, içme suyu telefon aklınıza ne geliyorsa hepsi bu yasayla hayata geçirilecek inşallah. Çünkü çok yararlı bir uygulama siyaseten seçilmiş olanların vatandaşın yatırım niteliği taşıyan yol, su gibi hizmetlerini yükümlülük olarak onlarda da olması doğru bir karardır. Bu yasanın iki mantığı vardır. Bana göre bir an önce uygulanması lazım. 30 ilin dışında kalan tüm 51 ille ilgili “ Bütün şehir ” yasasıyla ilgili çalışma başlatılıyor. 2 ay gibi bir süre içerisinde bu çalışmaların biteceğini umut ediyorum”


Vali Demir, Uşak’ta 2017 yılı içerisinde FETÖ / PYD soruşturması kapsamında yapılan işlemler sorusuna da açıklık getirdi; “2017 yılı içerisinde FETÖ / PYD soruşturması kapsamında bin 111 kişiye işlem yapıldı. Bunlardan 690’ı tutuklandı. Savcılık tarafından 77 kişi serbest bırakıldı. Adli kontrol şartıyla da 217 kişi serbest bırakılmıştır. 127 kişi de firari durumda. Uşak’ta kaydı olan kişilerin aslında hiç Uşak’ta durmadıkları da ortaya çıktı. Kayıtlarını Uşak’ın herhangi bir köy yâda kasabasında göstermiş ancak ikametlerinde bulunmamışlardır. 2 ay önce resmi gazetede yayınlanarak 90 kişinin vatandaşlıktan çıkarıldığı duyuruldu. Bunlardan 11 tanesi Uşak’ta kaydı olan insanlardı. Yakın zamanda Uşak’ta hiç yaşamamışlar bile” dedi.


Yabancı öğrencilerin kayıt olduktan sonra Uşak’ı terk ettiğine değinen Demir şu bilgileri verdi; “Uşak’a Üniversite okumak için gelen yabancı uyruklu öğrenciler kayıtlarını yaptırıp İlimizi terk ediyorlar. İstanbul’a ve ya başka yerlere giderek yaşamlarını burada sürdürdükleri hatta bir miktarda olumsuzluklarla ilgili bir boyutu olduğu için biz bu boyutu da üniversitede kayıtlı gözüken binin üzerinde öğrenci kaydının silinmesini sağladık. Çünkü öğrencilikle irtibatları kopmuş durumdaydı. Bu çalışmada ciddi anlamda devam ediyor.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı Edirne’de daha önce darp ettiği doktora yönelik sosyal medya hesabı üzerinden tehdit paylaşımları gerekçesiyle ikinci kez tutuklanan şüpheli, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Edirne’de arp ettiği doktoru sosyal medya hesabı üzerinden tehdit ettiği gerekçesiyle tutuklanan Volkan Kuşçu isimli sanığın yargılanmasına başlandı. Edirne Adliyesi 5. Asliye Caza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, asistan doktor B.B.Ö’nün annesi ve tutuklu sanık Volkan Kuşçu katıldı. Sanık Volkan Kuşçu savunmasında, annesini kaybetmenin verdiği bir anlık öfkeyle doktoru darp ettiğini ve yaşanan olaydan pişmanlık duyduğunu ifade etti. Tahliyesinin ardından sosyal medya hesabında bir filmden kesit paylaştığını ifade eden Sanık Kuşçu, paylaşımıyla kimseyi tehdit etmediğini iddia etti. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde kanser tedavisi gören ve hastalığına yenik düşen Nazife Kuşçu, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. Annesinin ölüm haberini veren asistan doktor B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu tarafından darp edilmişti. Asistan doktor B.B.Ö.’nün "Beyaz kod" bildiriminin ardından Volkan Kuşçu polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan ölçümde 1.30 promil alkollü olduğu belirlenen Kuşçu’ya ev hapsi cezası verilmiş, yapılan itiraz üzerine daha sonra tutuklanmıştı. İlk duruşmada tahliye edilen Volkan Kuşçu’nun daha sonra darp ettiği doktora yönelik sosyal medya üzerinden ’Ne olursa olsun, cezaevine giren insan bir süre sonra katile dönüşür’ repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini anlatan tehdit paylaşımları yaptığı gerekçesiyle dava açılmış ve tekrar tutuklanmıştı. Kuşçu hakkında darp davasının yanı sıra tehditle ilgili açılan ikinci davanın ilk duruşması Edirne 5’inci Asliye Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya doktor B.B.Ö. katılmazken avukatları ile B.B.Ö’nün annesi, yakınları avukatlar ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu katıldı. Kuşçu, çıkarıldığı hakimlikçe yurt dışına çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu ile adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verilerek, duruşma ileri bir tarihine ertelendi.