YEREL HABERLER - 17 Ekim 2015 Cumartesi 14:12

Uşak'ta Anne Adayları Umutlarını Bu Toplantıda Yenileyecek

A
A
A
Uşak'ta Anne Adayları Umutlarını Bu Toplantıda Yenileyecek

Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği’nin (ÇİDER) “Kısırlık ve Tüp Bebek Tedavileri “ konulu toplantısı 21 Ekim Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’ nde yapılacak.
Eskişehir Acıbadem Tüp bebek Merkezi Başkanı Op. Dr. Fatih Ögüç’ ün konuşmacı olarak katılacağı toplantıda kısırlık sorunları ve tüp bebek tedavileri hakkında bilgiler verilecek. Katılımcıların sorunlarına tek tek çözümler aranacak. Dernek Başkanı Sibel Tuzcu, dernek hakkında önemli açıklamalarının yanı sıra kendi anne olma serüvenini de paylaşacak.
Tedavileri konusunda bilgilendirmenin yanı sıra bu zorlu süreci en kolay şekilde atlatabilmeleri için başarı tüyoları da verilecek olan toplantının sonunda hanım katılımcılara verdikleri emek ve çabalarını değerlendirmek, aynı zamanda farkındalıklarını artırma amacıyla “ Motivasyon Liderleri Sertifikası” verilecek .
Bu sertifikayı alan hanımlar tedavi parasının denkleştirilmesinde eşe destek, tedavinin araştırılması ve doğru tedavinin bulunması sürecini takip etmek, tedavi sürecinin düzgün gitmesinde hastane hasta iletişimini yönetmek, tedavinin başarıyla tamamlanması için hem kendisine hem de eşine manevi destekten dolayı hak kazanacaklar.
Katılımcılar bu toplantıdan sonra tedavilerine yeniden başlamak isterlerse dernekten indirim yardımı alarak tedavi olabilecekler.
ÇOCUK İSTİYORUM DAYANIŞMA DERNEĞİ ÇİDER NEDİR ?
22 yıl çocuk sahibi olmak için çeşitli tedaviler gören Sibel Tuzcu 42 yaşında anne olduktan sonra kendisi gibi çocuk sahibi olmak isteyen çitlere manevi destek için 2001 yılında www.cocukistiyorum.com internet sitesini kurdu. Bir yıl sonra 2002 yılında kısırlık tedavisi gören site üyeleri ile birlikte Çocuk İstiyorum Dayanışma Derneği Kuruldu. Dernek 14 yıldan bu yana kısırlık ve tüp bebek tedavilerinde kendileri gibi olanlara ücretsiz muayenelerle teşhis ve tüp bebek tedavilerinde merkezlerle indirim anlaşmaları yaparak daha uygun koşullarda tedavi olmalarını sağlıyor. Türkiye genelinden 450’ nin üzerinde tüp bebek tedavileri için bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantısı yaptı ve bu çalışmalarına devam ediyor. 2005 yılında tüp tedavilerinin devlet tarafından karşılanması konusunda başarılı çalışmalar yapan ÇİDER Avrupa Parlamentosuna bağlı uluslararası kısırlık birliği Fertility European’ın da üyesi ve Türkiye temsilcisi.
OP.DR.FATİH ÖGÜÇ KİMDİR?
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi 1991 mezunu 1996 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Doğum Bölümünden uzmanlığını aldıktan sonra bir süre Öğretim Görevlisi olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalıştı. 1997-1999 yıllarında Özel Trakya Hastanesi ve Lüleburgaz Devlet Hastanesinde çalıştı. 1999-2001 yıllarında Eskişehir Hava Hastanesi, 2001-2012 yıllarında Eskişehir Devlet Doğum Evinde görev yaptı. Tüp bebek ile ilgili çalışmalarını Acıbadem Kadıköy Hastanesi Tüp Bebek Bölümü (Prof. Dr. Tayfun Bağış ile), Acıbadem Maslak Hastanesi Tüp Bebek Bölümü (Prof. Dr. Bülent Tıraş ile) sürdürdü. Halen Acıbadem Eskişehir Tüp Bebek Merkezi sorumlusu olarak çalışmakta.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir