ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 17:01

Uşak’ta dolandırıcılık şebekesi çökertildi

A
A
A
Uşak’ta dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Uşak polisi sahte çek kullanıp otomobil ve iş makinesi alışverişi yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti.

Uşak polisi sahte çek kullanıp otomobil ve iş makinesi alışverişi yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan şebekeyi çökertti. Olayla ilgili 3 kişi tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Uşak’ta bulunan bazı şahısların çeşitli internet siteleri üzerinden ulaştıkları vatandaşlarla irtibata geçerek, kendilerini Uşak ilinde iş adamı olarak tanıtıp güven sağladıkları, mağdur şahıslarla araç, iş makinası ve forklift vb. pazarlığı yaparak peşinat olarak cüzzi bir miktar para verip geri kalan para için sahte çek verdikleri tespit edildi.


Takibe alınan şüphelilere yönelik eş zamanlı olarak yapılan operasyon sonucunda A.S. (19), C.S. (30), F.G. (34) ve A.K. (24) isimli şahıslar gözaltına alındı.


Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet ve araçlarında yapılan aramada; Dolandırıcılık olaylarında kullanılmak üzere hazırlanmış çok sayıda sahte çek ve çek fotokopileri, Vekalet, sahte kimlik, ehliyet ve araç ruhsatları, çeşitli şirketlere ait sahte kaşe ve mühürler, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 2 adet fişek, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet fişek, kumar oynamak amacıyla kullanılan elektronik oyun cihazına el konuldu.


Ayrıca; şüphelilerin dolandırarak suçtan elde ettikleri mağdur şahıslara ait 15 adet çeşitli marka ve modellerdeki araca el konulurken, 2017 yılı içerisinde toplam 16 olayda yaklaşık 350 bin TL haksız kazanç sağladıkları tespit edildi.


“Nitelikli Dolandırıcılık ve Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden; F.G. (34) isimli şüpheli Adli Kontrol Şartıyla serbest kalırken, A.S. (19), C.S. (30) ve A.K. (24) isimli toplam 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beşiktaş’ın konuğu MKE Ankaragücü Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında yarın MKE Ankaragücü’nü konuk edecek. Teknik Direktör Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda takımın başında Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe olacak. Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, yarın 20.00’de Tüpraş Stadyumu’nda MKE Ankaragücü ile karşılaşacak. Geride kalan 32 haftada 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi alan siyah-beyazlılar, 48 puanla 4. sırada bulunuyor. Konuk ekip ise 8 galibiyet, 13 beraberlik, 11 mağlubiyetle topladığı 37 puanla 13. sırada yer alıyor. Takım Serdar Topraktepe’ye emanet Geçtiğimiz hafta iç sahada alınan 1-1’lik Samsunspor beraberliğinin ardından Beşiktaş’ta Portekizli teknik adam Fernando Santos’la yollar ayrılmıştı. Bu ayrılığın ardından Ankaragücü maçında siyah-beyazlı takım, Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe’ye emanet olacak. Kartal, bu sezon 3 müsabakaya yine Topraktepe yönetiminde çıkmış ve 1 mağlubiyet, 2 galibiyet elde etmişti. 5 maçtır galibiyete hasret Siyah-beyazlılar, ligde 5 maçtır 3 puana hasret durumda. Söz konusu süreçte sırasıyla Galatasaray’a 1-0, Gaziantep FK’ya 2-0 ve Antalyaspor’a 2-1 kaybeden Beşiktaş, Başakşehir ile Samsunspor’la da 1-1 berabere kaldı. Kara Kartal, son galibiyetini 27. haftada İstanbulspor’a karşı 2-0’lık skorla almıştı. Sakatların son durumu Siyah-beyazlı takımda Semih Kılıçsoy ve Mert Günok sakatlıklarından dolayı MKE Ankaragücü’ne karşı forma giyemeyecek. Bir süredir sakatlıkları sebebiyle Salih Uçan, Onur Bulut, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku’nun durumları ise son kontrollerin ardından belli olacak. 4 oyuncu sınırda Beşiktaş’ta 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Jonas Svensson, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, yarın kart görmeleri halinde bir sonraki hafta deplasmanda oynanacak Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.