GENEL - 29 Eylül 2017 Cuma 11:19

Vali Demir, Banaz’da temaslarda bulundu

A
A
A
Vali Demir, Banaz’da temaslarda bulundu

Uşak Valisi Salim Demir, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Banaz’a program düzenledi.

Uşak Valisi Salim Demir, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Banaz’a program düzenledi. Vali Demir, Uşak için ayrı bir öneme sahip olan Hamamboğazı Termal Tesisleri’nin de 1-2 ay içinde açılacağını kaydetti.


Kaymakam İrfan Demiröz’den ilçenin durumu hakkında brifing alan Vali Demir gazetecilere yaptığı açıklamada Banaz, ilçesinin en kalabalık nüfusu barındırmakla birlikte sahip olduğu potansiyellerle de büyük önem arz ettiğini ifade etti.


İlçe sınırları içinde yer alan Hamamboğazı termal kaynakları, ilçe genelindeki ormanlık alanlar, yayla turizmine uygun arazi yapısı, sanayisi, İzmir-Ankara karayolu ve demiryolu üzerinde olması dolayısıyla Banaz’ın ayrı bir öneme sahip olduğunu Belirten vali Salim Demir, "Bize düşen, başta Kaymakamlığımız olmak üzere belediye başkanlığı, İl Özel İdaresi ve tüm kamu kuruluşları olarak İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri ile işbirliği içinde Banaz ortak paydasında, hizmetlerimize devam etmemiz olacaktır. Hizmetlerimizin sağlıklı yürümesi için olmazsa olmaz olarak düşündüğümüz en önemli nokta, bu hizmetlerin birlik ve beraberlik içerisinde sunulmasıdır. Daha önce de ifade ettiğim gibi bir yerleşim yerinde hizmetler el birliği ile, işbirliği ile, gönül birliği ile yürütülür ise bunun önünde dağlar dayanmayacağı için başarı elde edilmiş olur. Bu anlayışla, tüm sektörlerde Banazımızla ilgili her türlü faaliyeti el birliği ile yürütmeye devam edeceğiz" dedi.


Kaymakamlık ziyaretinin ardından Banaz Belediyesi’ne geçen Vali Salim Demir, Belediye Başkanı Zafer Arpacı’dan yapılan çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.


İncelemeleri sırasına Belediye Başkanı Zafer Arpacı’dan termal alan ve yapılan tesisle ilgili bilgi alan Vali Demir, Hamamboğazı Termal alanının önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.


Tesislerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Demir, "Şu anda Banaz Belediyesi tarafından yaptırılmakta olan Banaz Hamamboğazı Termal tesislerinde incelemelerde bulunuyoruz. Tamamlanmak üzere olan tesisimiz modern bir tesis ancak şunu da vurgulamak gerekir ki buranın özelliği sadece termal su değil, burası aynı zamanda tamamen ormanla çevrili. Karaçama göre daha ılıman iklimlerin orman bitki örtüsü olan sarıçam ormanlarıyla çevrili bu alan termal kaynakları ile doğanın birçok güzelliğini aynı anda bizlere sunmaktadır. Hem termal kaynakların bulunduğu, hem ormanlık bir alan olan Hamamboğazı aynı zamanda İzmir-Ankara kara ve demiryollarının da içinden geçmesiyle ulaşım açısından da önemli bir avantaja sahiptir" dedi.


Banaz Hamamboğazı Termal Tesisi inşaatı son aşamaya geldiğini ifade eden Vali Demir, "Tesisin açılışını şartlar uygun olur ise 29 Ekim günü, olmazsa da Kasım ayı içinde inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Uşak, hem tarihi yapıları, hem doğal güzellikleri, hem de termal kaynaklarıyla çok ciddi bir turizm potansiyeline sahip destinasyon bölgesidir. Bu destinasyonlarda eksiğimiz turizm tesisleridir. İlimizin bu potansiyelini iyi değerlendirerek ulusal ve uluslararası yatırımcıları bölgemize çekmeliyiz. Açılacak tesis Hamamboğazı termal alanının tanıtımı için kıvılcım olacaktır. Bu tesisten faydalanmak için Hamamboğazına gelen turistlerimiz bölgedeki güzellikleri gördükçe, verilen hizmetten memnun kaldıkça en iyi tanıtımı yapacaklardır. En iyi tanıtıcı buraya gelip, burayı gören insanlardır. Tesisimizin şimdiden hayırlı olmasını, termal suyun da insanlarımıza şifalar getirmesini diliyorum" dedi.


Belediye ziyaretinin ardından Vali Salim Demir, İlçe Jandarma Komutanlığı, eski devlet hastanesi ve toplum sağlığı merkezi, yeni devlet hastanesini ziyaret etti, tedavi gören hastalara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Vali Demir ayrıca yeni yapılması planlanan ilçe jandarma komutanlığı hizmet binasının yer alacağı arazide, Hatıplar ve Kızılcaören köyleri mevkilerinde yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi arazilerinde ve Banaz Çayı Projesi alanında incelemelerde bulundu.


Vali Demir’e ziyaretleri sırasında İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri ve ilçe protokol üyeleri eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.