YEREL HABERLER - 26 Mart 2017 Pazar 16:24

AK Partiden referandum çalışması

A
A
A
AK Partiden referandum çalışması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığında görev yapan eski ve yeni yönetim, referandum için bir araya geldi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanlığında görev yapan eski ve yeni yönetim, referandum için bir araya geldi.


Bir lokantada düzenlenen yemeğe Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, eski ve yeni yönetim ile partililer katıldı. Katılımın yoğun olduğu programda, açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Zahir Soğanda, yepyeni bir sistemi ile yollarına devam edeceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile yolumuza devam edeceğiz. Bu, gelecek belki on, belki yüz yıllarımızı rahat ettirecek bir sistemdir. Bu nedenle teşkilatlarımızın her kademesiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazen 20 ekip, bazen 30 ekip sahadayız. Tek amacımız, davamızı herkese anlatmak, herkesimle paylaşmaktır. Ben bu duygularımla katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.


Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, eski teşkilatların hiçbir zaman kendilerini yalnız bırakmadığını ve zor günde daima yanlarında olduklarını vurguladı. Referandumun önemine değinen Kayatürk, “Bu bir belediye başkanlığı, milletvekili seçimi değildir. Biz nasıl Cumhurbaşkanlığı seçiminde liderimize 4 elle sarılıp Van’da iyi neticeler getirmeye çalıştıysak; davamızı, geleceğimizi ve çocuklarımızı ilgilendiren bu halk oylamasında da Van’da ciddi bir oy çıkması için çalışıyoruz. Bunu söylememe çok fazla da gerek yok. Herkes bunun çok iyi farkındadır. Şu ana kadar ne eksiklik varsa bunlar bizimdir. Bizim daha fazla kucaklayıcı olmamız gerekiyor. Bizi kapıdan atsalar, pencereden gireceğiz” ifadelerini kullandı.


Birlik ve beraberliğin oluşması için çaba gösterdiklerini ifade eden Kayatürk, “Bizim önümüzdeki dönem 8 ya da 9 milletvekiline, 14 belediye başkanına, 200 meclis üyesine ihtiyacımız var. Bununla beraber Van’ın da bize ihtiyacı var. Bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Bizim aramızda fitne ve fesat yapmak isteyenlere yer yok. Bizi kimse bir birimize düşüremeyecek. İşte Hollanda, Almanya’nın bize yaptıklarını görüyorsunuz. Bütün dünyanın bizimle, bizim hareketimizle, bizim liderimizle ve bizim ülkemizle uğraştığı bir dönemde, bizim bir birimizle uğraşma lüksümüz yok. Biz inşallah kucaklaşma adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Biz milletvekiliysek bu anlamda bize büyük görevler düşmektedir. Biz bunun için çalışacağız. Önümüzde bir referandum var. Biz mazlumların ve mağdurların umudu olan hareket için, bu hareketin liderini bir yere taşımakla yetinmeyeceğiz. Van’ın da bir yere taşınması için önemli bir dönemdir. Dolayısıyla bizim karnemiz, not çizelgemiz buradan götüreceğimiz oylara bağlıdır. Bizim bu referandumda da sandıkları gümbür gümbür doldurarak Ankara’ya gitmemiz gerekiyor” diye konuştu.



"HDP’de seçilenler, millet yerine dağa güvendiler"


Bu ülkenin kurtuluşunun AK Parti olduğuna vurgu yapan Kayatürk, şöyle konuştu:


“Milletvekilleri, belediye başkanları seçtiler. Seçtikleri kişiler, millete güvenmek yerine dağa güvendiler. Ben bazen HDP’li arkadaşlarla görüşüyorum. Kendileri, belediye başkanları ve milletvekillerinin tutuklanmasına üzülüyorlar. Ben de onlara diyorum ki; sizin asıl üzüntünüz, halkın sizi terk etmesidir. Çünkü siz halka verdiğiniz sözü tutmadınız. Siz sırtınızı halka vermek yerine, dağa verdiniz. Unutmayın halkın gücü, dağın gücünden daha büyüktür. Bu nedenle umut biziz.”


Van Milletvekili Beşir Atalay da, 16 Nisan’da cumhuriyet döneminin en önemli anayasa değişikliğinin olacağına dikkat çekerek, “Böyle bir önemli çalışma içinde hepimize büyük bir görev düşüyor. Hem Türkiye genelinde hem de Van’da Cumhurbaşkanımızdan başlayarak bütün parti kademeleri, eski yeni demeden bütün mensuplarımız büyük bir çalışma içindeyiz. Biz de Van ilimizde gayet planlı, SKM koordinesinde çok etkili bir çalışma yürütüyoruz. Sanayiciler ile bir araya geldik ve görüşmeler yaptık. Üniversite hocaları ile yaptığımız analizlerde, kanaat önderleri ile yaptığımız görüşmelerde ve bugün arka sokaklarda görüşmeler yaptık. Bu görüşmelerde insanlarımızı dinledik ve çaylarını içtik. Benim vardığım sonuca göre, Van’da iyi durumdayız. Bu anlamda kötümser değilim. Geçen seçimlere ve hatta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden aldığımız oylara göre daha iyi durumdayız” dedi.



"Van mitinginin büyük bir mesajı olacak”


Cumhurbaşkanı ile Başbakanın da katılacağı Van mitinginin önemine değinen Atalay, “O mitingin fotoğrafı çok önemlidir. O mitingin büyük bir mesajı da olacak. Cumhurbaşkanımız Van’a çok büyük bir emek verdi. Bende o tarihte Başbakan yardımcısı olarak Van’da çok fazla bulundum. Cumhurbaşkanımız o dönemde Başbakan iken şunu söyledi. ‘Ben Van’ın yanına bir Van daha koydum.’ Ancak, o dönemde bizi ve onu en çok üzen olay, 2014 yerel seçimleri oldu. Van’da çıkan sonuç bizleri çok üzmüştür. Referandum öncesindeki bu mitingde farklı bir görüntü sergileyelim. Doğu’nun ve Güneydoğu’nun iki büyük kentinde biz güzel bir görüntü vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir