GENEL - 18 Mayıs 2018 Cuma 11:34

Başkan Özgökçe’nin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ mesajı

A
A
A
Başkan Özgökçe’nin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ mesajı

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç.

Van merkez Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık hareketinin, milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurtta dalga dalga yayılarak İzmir’de milli zaferle sonuçlandığını belirten Başkan Özgökçe, başta gençlik olarak tüm Türkiye halkının bu emanete sahip çıkmasını en asli görevi olduğunu kaydetti. Gençliğe büyük önem veren Gazi Mustafa Kemal’in, Türkiye’nin geleceğini gençliğe emanet ederek dünyada pek az liderin öngördüğü bir davranış sergilediğinin altını çizen Başkan Özgökçe, “Bu emanete hakkıyla sahip çıkmış olan gençlik, bundan sonraki dönemlerde de bu görevini en güzel şekilde ifa edecektir. Bundan hiç kuşkumuz yoktur. Böyle günler, bağımsızlık için ödenen bedelleri, nereden gelip nereye gittiğimizi, ecdadımızın miras bıraktığı bu cennet Türkiye’yi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemizi de sağlıyor” dedi.


Bütün bu gayretlerin nihai amacının, demokrasi standartlarını yükseltmek, halkın refahını artırmak, çocuk ve gençlerin mutlu ve huzurlu yarınlar armağan etmek olduğunu kaydeden Doç. Dr. Özgökçe, atılan adımların, gösterilen tüm gayretlerin, genç nesillerin yaşayacakları büyük Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üzerine çıkabilmek için olduğunu söyledi. Başkan Özgökçe, “Gençlerin en iyi şekilde yetişmesi, çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim sonucunda alınan bilginin; demokrasinin, insan hak ve hukukunun üstünlüğünün gelişmenin temel dinamiği haline geldiği günümüzde gençliğe daha fazla eğilmemiz gerekmektedir. Gençlik, dünyadaki değişimleri anlayabilecek, kendisini çağın şartlarına hazırlamak için her zamankinden daha çok gayret göstermek zorundadır. Başta insan haklarına, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı, hoşgörüyü ve demokratik değerlere bağlılığı bir hayat tarzı haline getirmek zorundadır. Bu bayramın hatırlattığı unsurlardan biri de hiç şüphe yoktur ki spordur. Sporun, hem beden hem kişilik hem de ruhsal gelişime yaptığı olumlu katkıyı unutmadan, hayatınızın içine yerleştirmelisiniz. Bizler Tuşba Belediyesi olarak gerek ferdi gerekse de takım sporlarında gençliğimizi yetiştirmek için üzerimize ne düşerse, gereğini zamanında yerine getirmek için geçlerimizi beklemekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı canı gönülden tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11” operasyonlarında 70 şüphelinin yakalandığını belirterek,"FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı. Yerlikaya operasyonlarla ilgili şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri, TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen ’Kıskaç-11’ operasyonlarında şüphelilerin: Örgütün sözde ’Emniyet Mahrem Yapılanması’ içerisinde faaliyette bulundukları, örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgütün ’Gaybubet Evi’ olarak adlandırdıkları hücre evlerinde barındıkları, ifade ve teşhislerde adlarının geçtiği, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucu, çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."
Balıkesir 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Galatasaraylı taraftarlar bu yıl da iftar geleneği bozmadı. Pandemi nedeniyle Sındırgı Belediyesi tarafından evlere dağıtılan iftar yemeklerinin bir gününü üstlenen taraftarlar bu yıl Cumhuriyet Meydanı’nda toplu iftar yemeği düzenledi. Düzenlenen yemeğe yalnızca Galatasaray taraftarları değil tüm taraftarlar kendi takımlarının formalarıyla birlikte katılarak dostluk sergiledi. Galatasaray taraftarı Serkan Çakmak, “Bugün Sındırgılı Galatasaraylılar olarak iftar yemeği düzenledik. İftar yemeğimize sadece Galatasaraylılar değil, Fenerbahçeliler, Beşiktaşlılar bütün taraftarlar burada birlik ve beraberlik içinde çok güzel bir organizasyon oldu. Herkese teşekkür ediyorum. Emeği geçenlerden Allah razı olsun sağ olun var olun“ şeklinde konuşurken Sındırgı’nın Aziz Yıldırım’ı Arif Gezgin, “Galatasaraylıların yaptığı bir iftar programına bir Fenerbahçeli olarak katılmaktan şeref ve mutluluk duyarım. Allah kabul etsin. Futbol sahada, dostluk her yerde.” dedi. Galatasaraylılar Derneği üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Sındırgı İlçe Başkanı Hasan Aslan, “Sındırgı Galatasaraylılar Derneği üyesiyim. Bugün dernek olarak bir iftar programı düzenledik. Ama program sadece bize değil. Tüm diğer takımları da davet ettik. Gayet de güzel kardeşlik ortamının olduğu herkesin katılım sağladığı bol katılımlı bir iftar programı oldu. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. Herkesin Ramazan ayını kutluyoruz. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı da kutlu olsun. Teşekkür ediyorum“ dedi. Fenerbahçe forması ile dostluk örneğine ortak olan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, “İşte güzellik bu. Herkes formasını giyip buraya iftara katıldı. Bizler de buradayız. Ebedi dostluk, ezeli rekabet her zaman bu ülkede kazanan olacaktır” şeklinde konuştu.