EĞİTİM - 21 Şubat 2018 Çarşamba 14:03

Çatak’ta Okuma Yazma Seferberliğine Start Verildi

A
A
A
Çatak’ta Okuma Yazma Seferberliğine Start Verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlattığı “Okumanın Yaşı Yoktur" projesi kapsamında başlatılan okuma yazma seferberliği için Çatak’ta topyekün bir çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın başlattığı “Okumanın Yaşı Yoktur" projesi kapsamında başlatılan okuma yazma seferberliği için Çatak’ta topyekün bir çalışma başlatıldı.


Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül başkanlığında ilgili kurumlarla masaya yatırılan ve planlaması yapılan okuma yazma seferberliği için sahaya inildi. Okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için ilçedeki ilgili kurumların yetkilileri gruplar halinde merkez ve kırsaldaki mahallelere dağılarak alan taramasına başladı. Çalışmalara Boyunpınar Mahallesi’nde başlayan Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül’e İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yunus Gündüz, İlçe Müftüsü İlhan Günay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Halk Eğitim Müdürü Erkan Manto, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Raci Selçuk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Güvener, Boyunpınar Muhtarı Ali Gültepe ve mahalle imamı eşlik etti. Evleri tek tek dolaşan Akgül ve beraberindekiler okuma yazma seferberliği hakkında vatandaşlara bilgi vererek hedeflerini anlattı.


Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kaymakam Akgül, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’n himayelerinde okuma yazma seferberliği başlatıldı. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak, okuryazar hale getirilmesi için kurslara yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. İlçe olarak hedefimiz, kaymakamlığımız başkanlığında oluşturulan Okuryazarlık Seferberliği İlçe Yürütme Kurulu olarak seferberliğe ilişkin çalışmalarımızı eksiksiz yürütmektir. 2 ay sürecek seferberlik kapsamında ilçemizin eğitimine büyük bir katkı sunulacağını umuyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.