YEREL HABERLER - 23 Nisan 2015 Perşembe 18:47

Erciş Belediyesi'nden Temizlik Kampanyası

A
A
A
Erciş Belediyesi'nden Temizlik Kampanyası

Van’ın Erciş Belediyesi tarafından temiz bir yaşamı inşa etmek ve kamuoyunda çevrenin korunmasına dair farkındalık oluşturmak amacıyla temizlik kampanyası başlatıldı.
Bir ay boyunca ilçenin farklı bölgelerinde devam edecek kampanyanın startı, Tenzile Ana İlköğretim Okulu öğrencilerinin katılımı ile ‘Temizlik gelecektir, geleceğimizi kirletmeyelim’ sloganıyla başlatıldı. Erciş Belediyesi Eş Başkanı Diba Keskin, belediye meclis üyeleri, belediye personelleri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaşın katıldığı etkinlik, Erciş Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazıların olduğu şapka, eldiven ve önlüklerin dağıtılması ile başladı. Eş Başkan Diba Keskin; Vanyolu, Zeylan ile Atatürk caddeleri boyunca devam eden temizlik çalışması hakkında açıklamada bulunarak, sağlıklı bir geleceğin korunacak bir doğayla ancak mümkün olacağını söyledi. Keskin; “Bir ay boyunca şehirde ve köylerde devam edecek kampanyamızın startını bugün verdik. ‘Temizlik gelecektir, geleceğimizi kirletmeyelim’ şiarıyla başlattığımız kampanya ile şehrimizi ve geleceğimizi koruduğumuzu bir kez daha insanlarımıza duyuracağız. Biz belediye olarak temizlik konusunda olabildiğince hassas yaklaşmaya çalışıyoruz. Ama halkımızın da çevreyi kirletmeyerek bizlere yardımcı olması lazım. Çevre hem temizleyerek hem de kirletmeyerek temiz tutulur. Ayrıca, bu kampanyada en çok çocukların yer alması gerektiğini düşünerek onları daha çok dahil ettik. Bu gelecek onların çünkü” dedi.
Daha sonra Vanyolu Caddesi’nde bulunan Tenzile Ana İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Eş Başkan Keskin ve beraberindekiler, burada kampanyaya katılan öğrencileri kutlayarak, geleceğine sahip çıkarak gösterdikleri yaklaşımlarından ötürü aslında tüm öğrencilerin ellerinden öpülmesi gerektiğini söylediler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir